Szívelégtelenség okai és mechanizmusa a klinikai szindróma, pre-gyógyászati ​​segédeszköz és újraélesztés iránymutatások

Szívelégtelenség okai és mechanizmusa a klinikai szindróma, pre-gyógyászati ​​segédeszköz és újraélesztés iránymutatások

Szívelégtelenség (szívelégtelenség) - klinikai szindróma, hirtelen és teljes megszüntetését hatásos szívműködést. A férfi megmentette a kamrák összehúzódását, de törött injektor szervezet működésében, nem a szív pumpálja a vért a vérerek, leállítja a vérkeringést, amely fenyegetést jelent az élet. A hirtelen szívleállás kíséri hiánya pulzus, kitágult pupillák, légzési elégtelenség és eszméletvesztés. A beteg lehet teljesen hiányzik, vagy tárolt bioelectrical tevékenység a szív. Azonnali orvosi segítség szívmegállás során növeli esélyét a sikeres újraélesztés a beteg.A WHO szerint a statisztika bolygónkon minden héten tagadta a szív mintegy 200.000 ember. Ebben az esetben a 90% -át az áldozatok halnak még érkezése előtt egy mentőautó, otthon vagy az irodában, mert nem volt közel az emberek, akik tudják, hogyan kell elsősegélyt kell nyújtani. Egy súlyos klinikai tünetegyüttes lakosság meghalni gyakrabban, mint az AIDS. rák. tüzek, balesetek vagy lőtt seb. Cardialis és légzésleállás nemcsak az idősek, hanem a teljesen egészséges fiatalok, valamint a csecsemők és iskolások.

Anatómiája és élettana A szív

Szívelégtelenség okai és mechanizmusa a klinikai szindróma, pre-gyógyászati ​​segédeszköz és újraélesztés iránymutatások
Heart (görög cardia.) - kidolgozott izmos üreges szerv, amely a pumpa a vért a szervezetben az artériák, arteriolák és hajszálerek, majd az erek és vékony emel vissza. Csak 1 perc szivattyúzzuk át a szív 6 liter vért. Testsúly test alakja és mérete különböző és egyedi. Szív a bal oldalon a mellkas szintjén 4-8 csigolyák, a szívburok (pericardium). Ez a fibro-savós sac elszigeteli a testet. Szívbetegségek falak állnak egy vékony külső héj - epikardiális vastag középső réteg - infarktus álló harántcsíkolt izom, endocardium és - egy belső héj álló epiteliális szövetekben.

A szív van osztva négy különálló kamrák: a jobb pitvar, bal pitvar, jobb kamra, bal kamra. A jobb és bal fele elválasztva osztó. A jobb pitvar a két vena cava áramlás (felső és alsó), van jelen a vénás vért a jobb kamra kinyílik pulmonalis törzs. A bal felét a szív van jelen az artériás vér a jobb pitvarba négy üreges vénák a bal kamrából elhagyja a száját az aorta. Elkülönítve a pitvari kamrai szelepek. Jobb - a tricuspidalis, a bal - a két összecsukható. A Major artériák kamrák elválasztjuk félhold alakú szelepek. Szelepek a vázhoz kapcsolódik a szív, és lehetővé teszi a vér áramlását.

A fázisában diasztolé vagy pihenés, a vért a pulmonális és cavalis vénák folyik a jobb pitvarba. A szisztolés vagy összehúzódása a pitvarok, nyitott összecsukható szárnyak, és a vért pumpálnak a kamrákba. Aztán jön a kamrai szisztolés, a vér áramlik az aorta és a pulmonalis törzs. Szünet után félhold alakú szelepek zárnak, és a szárny látható, a vért összegyűjtjük a pitvarból a nyomáskülönbség.

A mechanizmus a szívmegállás

Amikor a kezdeti akut szívelégtelenség, a szív-fibrilláció lép fel, amikor a test elveszíti azt a képességét, hogy hatékonyan működjenek annak a ténynek köszönhető, hogy a szív izmok csökken koordinálatlan. Megkülönböztetni pitvari és kamrafibrilláció. Továbbá, a hirtelen szívhalál szindrómát okozhat asystolia vagy megszűnéséből bioelectrical tevékenység a szív, ami a mérőütköző test. Szintén szívmegállás okozhat elektromechanikus disszociáció, amikor a vér áramlását leáll megszűnése miatt a mechanikus aktivitását a szerv.

Az okok a szívelégtelenség

Amikor egy szívmegállás, az okok eltérőek lehetnek. Hozzárendelése estrakardialnye és kardiális tényezők. Kardiális okok társulnak károsodott funkciója a vezetési vagy automatizmus, csökkent a szívizom kontraktilitását, traumát és szervi károsodás.

A kardiális tényezők a következők:
 • Szívkoszorúér-betegség. szívinfarktus. betegségek, amelyekben zavart folyni a szívizom oxigén és a tápanyagok. Lesz egy szívmegállás műtét során, míg a súlyemelés, a fáradtság és érzelmi stressz.
 • A koszorúér-betegség, ezek görcs, trombusképződés, embólia (elzáródása), angina pectoris.
 • Elzáródása a pulmonalis artériák. elválasztása és szakadás az artériák. Szívmegállás történhet egy álom.
 • Fertőzés a szív membránok, szívizomgyulladás. endocarditis. és kardiomiopátia.
 • Szívtamponád, ami a kompressziós annak üregek, károsodott szelep funkció.
 • Különböző aritmiák és elektrolit-egyensúly.Minden állam, amelyhez oxigénhiány, a szívsebészeti tényezők:
 • Exogén mérgezés. az alkohol és a kábítószer. túladagolás kábítószer, ha figyelembe gyógyszerek okoznak szívmegállás.
 • Légúti elzáródás vagy fennakadások permeabilitás megjelenése különböző embólia, akut légzési elégtelenség fejlődését. Időben diagnózis és szakmai segítséget megmenteni a beteg életét.
 • Reflex szívelégtelenség lehet reverzibilis és irreverzibilis, akkor keletkezik, amikor túlhűtéssei. Megnövekedett nemi terhelések ütésektől. Például bokszoló tudja, hogyan kell megállítani a szív, ami egy kiütéssel.
 • Sokkos, szív kár, az áradás, a hatása az elektromos áram.

Közvetett oka szívelégtelenség:
 • alkoholizmus;
 • dohányzás;
 • idős korban;
 • genetikai hajlam.

A modern orvostudomány, ami szívmegállás

Úgy véljük, hogy a 2% -a minden esetben a hirtelen megállás a szív a hiba a kábítószer.

Veszélyes tabletták okozhat szívmegállás:
 • Gyógyszerek, amelyek normalizálják a szív működését. Például, bizonyíték van arra, hogy a propranolol ronthatja a beteg állapota, amikor gyógyászati ​​felhasználásra alkalmas dózisokban. Különösen, ha a beteg nem kezelik az alapbetegséget, és amelynek középpontjában kizárólag az egyéni aritmia és egyéb tünetek.
 • Széles spektrumú antibiotikumokat (Clathromycin stb).
 • Gastroenterology hatóanyag domperidon, amely előírt kezelésére a gyomorégés.
 • Gyógyszerek skizofrénia. pszichotróp szerek (haloperidol, stb).

Veszélyes kombinációs terápia, amikor kijelölt összeférhetetlen hatóanyagok, amelyek transzformált okoznak aritmia, és okozhat szívmegállás. Nagy kár, hogy az egészségügyi valószínűleg magától, mert nem mindenki érti, mit pirulák okozhat szívmegállás.

A szívelégtelenség tünetei

A férfi nem mutatható impulzus a nyaki artériák, van egy hang tompa szívmegállás vagy szív hangok eltűnnek. A következő második ütköző légzés, növekvő sápadt, elveszti az eszméletét, előfordulhat, hogy izomgörcsök. Az agyi keringés vezet kitágult pupillák, távol a fény hatására. Fejlesztése során olyan klinikai szindróma, segítséget kell nyújtani késedelem nélkül. Segítség nélkül jön oxigénhiány a szervek és szövetek, ott jön a klinikai halál.

Diagnózis szívmegállás

Szívelégtelenség okai és mechanizmusa a klinikai szindróma, pre-gyógyászati ​​segédeszköz és újraélesztés iránymutatások
Diagnózis a szívmegállás készül kell pár percen belül. Ez nem illik az általánosan elfogadott intézkedések, hogy túl sok időt. A beteg nem tesz EKG. nem változtatja meg a vérnyomást. nem töltenek időt keresi a feszültségingadozás perifériás erek és hallgatni a szívhangok. Sürgősségi ellátás szívmegállás után azonnal az orvos nem talált lüktetés a nyaki verőér, amely között található az izmok, a nyak és a gégében, vagy az arteria femoralis. Meghatározása végezzük középső és mutatóujját, a nyomás az artéria végezzük enyhén párnázott ujjperec.

A pulzus tapintása kell végezni 5 másodpercen belül újraélesztés végeztünk időben. Lélegeztető képesnek kell lennie arra, hogy megkülönböztessék bradycardia, vagy lassú szívverés. Egy másik fontos diagnosztikus jele - értékelés kitágult pupillák és a válaszuk fényében került sor, miután a sürgősségi ellátás akkor kezdődik, amikor a szív megáll. A legkorábbi a szívelégtelenség tüneteit - stop légzés és eszméletvesztés, általában észrevétlen marad, kivéve, ha a beteg állandó megfigyelés alatt.

Helyes előtti orvosi segítség szívmegállás során

Újraélesztési ismeretek lehetővé tétele elsősegélyt az érintett emberek érkezése előtt az újraélesztési csapat. Miután a beteg egy érzés szívmegállás, elveszti az eszméletét, elvesztette a lélegzetét. Először meg kell győződnie arról, hogy semmi sem zavarja a normális légzést, és tisztítsa meg a száj - az áldozat raktárból nyelv torlódás fordulhat elő a szájban hányadék. A beteg figyelmét fel kell helyezni egy szilárd felületen, és kezdeni ezzel szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést szájból szájba. Sürgető szükség, hogy éles, masszázs kiegyenesedett karját. Egy percen belül, akkor akár 12 cikluson keresztül. Ha a mellkas emelkedni kezd - ez annak a jele, hogy a tüdő megtelik oxigénnel, felújított élet után a szívmegállás. Megáll újraélesztés hatékonyan után 20-30 perccel a rajt után, amikor az ember fejlődik a klinikai halál.

Orvosi ellátás elmulasztása esetén a szív

Alapvető CPR:
 • Szívmasszázst és mesterséges lélegeztetés szükséges minden olyan esetben, amikor diagnosztizálták szívmegállás. Ha nincs hatása végezzük tracheotómia intubálás. alkalmazni a különleges készítmények biztosítása érdekében a biztonsági és a légutak.
 • A kezdeti szakaszban is végezzen elektromos stimulálása a szív, vagy egy sürgősségi defibrillálás. Mellkas befolyásolja kisülési energia helyreállítása kamra funkció. defibrillálás hatékonysága csökken a perc, amely alatt a szívelégtelenség folytatódik - hatások eltérőek lehetnek. Ellenőrzése elektromos aktivitás a szívizom végzünk kardioskop.
 • Műtét műtét. Amikor egy szívmegállás, a műveletet, mint általában, beszűkülése miatt a légutak.
 • Centrális vénás katéterezés, amely lehetővé teszi, hogy elvégzi az eljárást a betegek, akik a kritikus állapotban van.
 • Gyógyszeres terápia. Lépett vvutriserdechno vagy intravénás gyógyszerek szívelégtelenség kezelésére - adrenalin - a fő kábítószer-újraélesztés, norepinefrin, antiarrhythmiás, atropin. oldatok nátrium-hidrogén-karbonát és így tovább.

További élet után szívmegállás

A legtöbb ember, aki szívrohamot kapott, a kezelés a intenzív osztályokon. A betegek túlélni, ha a szív nem képes futtatni 5-6 percig megállás után. Vannak ritka esetekben a gyakorlatban, amikor az emberek képesek voltak visszatérni a normális élet után 30 és 39 perc után a tény, hogy a szív. Végén az újraélesztés időszak folyamatos ellenőrzést tesz szükségessé a beteg. Szívműködés és egyéb funkciók értékvesztett lehet, gyakran a beteg igényel folyamatos kardiológiai újraélesztés.

A beteg röntgen, mint a menedzsment szívmegállás károsodhat mellkasát. Továbbá kijelölt biokémiai vizsgálatok, vizelet ellenőrzése és végzett egyéb vizsgálatok, amely képes azonosítani a fejlesztési veszélyes szövődmények. A hosszú távú szívelégtelenség rendelt emlékezési támogatásra van szüksége a teljes helyreállítás az agyban.

Használat előtt konzultáljon szakemberrel.