Szívelégtelenség - okok, tünetek, hatásai és segítséget szívmegállás

A projekt - egy lehetőség, hogy állapotának figyelemmel kísérése a szíved. Ezer ügyfél használja már megoldásokat. Ne késlekedik arról, hogy az egészségügyi ellátás. Bővebben.Sok tényező van a zavaros világban, ami oda vezethet, hogy egy személy halála. Minden nap egy hatalmas számú ember az életet. Halálokok lehet természetes (öregségi, gyógyíthatatlan betegség), vagy erőszakos (baleset, tűz, fulladás, háború, stb.) Azonban a mai napig, az egyik halálok, amely hordozza a nagyszámú életet minden évben. Bár ebben az esetben a halál megelőzhető - ez a szívmegállás. ami gyakran előfordul hirtelen, még az egyébként egészséges emberek. Azt tanították, hogyan kell elsősegélyt nyújtani, de a gyakorlatban szembe ezzel a helyzettel, nem mindenki tudja azonnal végezze el a szükséges lépéseket, hogy mentse a férfit. Ahhoz, hogy ez jobb, meg kell tudni, hogy mit néznek ebben az esetben.

Hogyan állapítható meg, hogy a szíve megszűnt dobogni. A szívelégtelenség tünetei.

Van néhány alapvető jellemzői, amellyel meg tudjuk határozni, szívmegállás.

 • Nem impulzus nagy artériák. Annak érdekében, hogy meghatározzák a pulzusszám, akkor kell, hogy a középső és mutatóujját a nyaki verőér, és ha az impulzus nem észlelhető, akkor azonnal meg kell kezdeni újraélesztés.
 • Az a tény, légzés. A légzés lehet meghatározni a segítségével egy tükör, ami szükséges ahhoz, hogy azt az orrom, és a vizuálisan - a légzés mozgását a mellkasát.
 • Kitágult pupillák, amelyek nem reagálnak a fényre. Meg kell világítson a szemébe, és ha nincs válasz (a diákoknak nem szorít) - ez jelzi a megszüntetését működésének szívizomban.
 • Kék vagy szürke arcbőr. Ha egy természetes rózsaszín utat ad - ez egy fontos jellemzője, amely sérti a forgalomból.
 • Eszméletvesztés, amely akkor 10-20 másodperc. Eszméletvesztés járó kamrai fibrilláció vagy aszisztolé. Határozza meg pat az arcon vagy a hanghatások (hangos taps, egy kiáltás).


Hogyan lehet menteni egy személy. Van idő. Elsősegély és egészségügyi ellátás terén szívmegállás.

Ha közel álltak az a személy, aki ebben a betegségben szenvedett, a legfontosabb dolog az Ön oldalán - ez nem halogat. Már csak 7 perc. szívmegállás került sor az áldozat súlyos következmények nélkül. Ha valaki nem tér vissza 7-10 percig, akkor a beteg valószínűleg pszichés és idegrendszeri betegségek. Késleltetett támogatást vezet mély fogyatékosság az áldozat, aki örökre munkaképtelenné válik.

Szívelégtelenség - okok, tünetek, hatásai és segítséget szívmegállás

A fő feladat, hogy segítse a gyógyulást a légzés, a szívverés és a futás a keringési rendszer, mert a vér a sejtek és a szövetek oxigénnel, ami elengedhetetlen a megléte létfontosságú szervek, különösen az agyban.

Mielőtt segítséget nyújt, meg kell győződnie arról, hogy a személy eszméletlen. Potormoshite áldozat, próbálja hangosan kiáltani neki. Ha semmi sem történt, meg kell elsősegélyt nyújtani, amely magában foglalja a több lépcsőben.

 • Az első lépés az, hogy a beteg egy kemény felületre, és dobja vissza a fejét.
 • Ezután engedje el a légutak nyálka és idegen testek.
 • A következő lépés a gépi lélegeztetés (szájból szájba vagy az orrba)
 • Közvetett (külső) kardiális masszázs. Mielőtt ez a lépés szükséges, hogy végre egy „kick mellkasi” - verés kell beütötte a középső része, a szegycsont. A lényeg az, hogy a hit nem volt szívében található, mivel ez súlyosbíthatja a helyzetet az áldozat. Mellkasi ütés azonnal segít újraéleszteni a beteget, vagy növeli a hatását a szív masszázs. Miután az előkészítő eljárásokat, ha a beteg nem tudta újraéleszteni, elkezd a szabadtéri masszázs.

Szívelégtelenség - okok, tünetek, hatásai és segítséget szívmegállás


Minden két-három percig, akkor ellenőrizni kell az állapotát a sértett - pulzus, légzés, a tanulók. Amint a levegőt, akkor megáll a újraélesztés, de csak akkor, ha volt egy impulzus, hogy folytatni kívánja a gépi lélegeztetés. szívmasszázst kell tenni mindaddig, amíg a bőr színe kezd normális, természetes színét. Ha visszatér az élet a beteg nem lehetséges, akkor segíthet megállítani csak akkor, ha az orvos megérkezett, amely lehetővé teheti a megszüntetését újraélesztés.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az intézkedések csak a kezdeti szakaszában támogatást az érintett, amelyet meg kell tenni az érkezés előtt az orvosok.

mentők, orvosok speciális technikákat is támogatja az áldozat életét. A fő feladat az orvosok, hogy visszaállítsuk a beteg lélegeztetést. Ehhez használjon szellőző maszk. Ha ez a módszer nem működik, vagy lehetetlen használni, akkor folyamodnak a légcső inkubációs - ez a módszer a leghatékonyabb, hogy biztosítsa a légutakat. Ahhoz azonban, hogy hajtsa végre a telepítést cső légcsőbe csak szakember.

Kezdeni az orvosok szív defibrillátor használatát - az aktus, amely az elektromos áram hatására a szívizom.

Annak érdekében, hogy az orvosok és a speciális gyógyszerek jönnek. Ezek közül a legfontosabbak:

 • Atropin - használt asystoliában.
 • (Epinefrin) - meg kell erősíteni, és növeli a pulzusszámot.
 • A nátrium-bikarbonát - gyakran használják, amikor egy hosszú megálló, különösen azokban az esetekben, ahol a szívmegállás okozta acidosis és hyperkalaemia.
 • A lidokain. amiodaron és bretylium tozilát - a anitiaritmicheskimi gyógyszerek.
 • Magnézium-szulfát segít stabilizálni a sejtek a szív és serkenti izgalom
 • Kalcium használt hyperkalemia.

Okai szívmegállás

Azonosítani néhány fő oka a szívmegállás

Az első helyet a kamrafibrilláció. A 70-90% -ában ez az oka ennek a következménye, szívmegállás. Az izomrostok alkotják, hogy a falak a kamrák kezd összehúzódni véletlenszerűen, ami egy zavar a vér áramlását a szervek és szövetek.

A második helyen - kamrai asystole - teljes megszüntetését szívizom elektromos aktivitását is, amely 5-10% -ában.

A fennmaradó okok közé tartozik:

 • kamrai tachycardia hiányában a pulzus a nagy hajók;
 • Elektromechanikus disszociációs - elektromos aktivitás formájában QRS komplexek ritmikus kamrai összehúzódások anélkül, hogy megfelelő;

Van is egy genetikai hajlam - ez Romano-Ward szindróma. amely kapcsolatban van a öröklési kamrafibrilláció.

Ezen kívül elég egy egészséges ember tudja megállítani a szív, az okát, amely lehet a következő tényezők:

 • Hypothermia (testhőmérséklet alá csökken 28 fok)
 • elektromos baleset
 • Drugs: szívglikozidok, blokkolók, fájdalomcsillapítók, valamint az eszközök érzéstelenítésre
 • fulladás
 • Oxigénhiány, mint például a fulladás
 • Szívkoszorúér-betegség. Emberek IBS visszaélés alkohollal, nagyon sok a kockázat, mint a szívelégtelenség ebben az esetben megtalálható szinte az esetek 30%
 • atherosclerosis
 • A magas vérnyomás és a bal kamrai hipertrófia
 • Anafilaxiás sokk és a vérzéses
 • dohányzás
 • kor

Jelenlétében egy vagy több tényező legyen figyelmesebb az egészségükre. Célszerű, hogy a rendszeres vizsgálat kardiológus. Hogy ellenőrizze a szív Cardiovisor lehet használni a készüléket. segítségével, amely mindig tudni fogja állásáról fő szerve. Rendszeres monitorozása a keringési rendszer lehetővé teszi, hogy teljes életet élni.

A következmények szívmegállás

A legmélyebb sajnálattal, csak 30% -a él szívmegállás. és hogy a legrosszabb dolog, hogy egy normális életet, anélkül, hogy komoly egészségkárosodást okozhat, visszatért csak 3,5%. Alapvetően ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem időben segítséget.

A következmények szívmegállás nagyban függ, hogy milyen gyorsan kezdett, hogy segítse az áldozat. A később a beteg visszatért az élet, annál nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődmények. Elmulasztása oxigén létfontosságú szervek sokáig vezet ischaemia (hipoxia). Leggyakrabban a túlélők szívmegállás megfigyelhető ischaemiás agykárosodás, a máj és a vese. ami nagyban befolyásolja az egyén további életére.

lehetséges bordatörés és légmell eredményeként erőteljes szív masszázs.

Szívmegállás gyermekeknél

Szívmegállás gyermekeknél - ez egy ritka jelenség, amely sajnos egyre gyakoribb minden évben. Ennek okai a betegség a gyermekek eltérő és gyakran kimutatható csak a boncolás után. Gyakrabban - a genetikai hajlam, amely kapcsolatban van a rendellenes működését a kardiovaszkuláris rendszer. Hogyan előrejelzésére és a veszély elhárításához? Gyakran a gyerekek szívmegállás hírnöke bradycardia. Gyakran előfordul, légzési elégtelenség vagy sokk vezethet szívmegállás. Továbbá, a tényezők a betegség a gyermekek közé tartozik a szívkoszorúér-betegség.

Ha még mindig van egy gyerek volt egy szív-megállás, nagyon fontos, hogy a megfelelő ellátást, a megfelelő újraélesztés az orvosok, hiszen hatással lesz a jövőben a gyermek egészségére. Az ilyen tevékenységek tudható helyesen, hogy egy mesterséges tüdő szellőztető, oxigenizációt (oxigénellátását szövetek és szervek), hőmérséklet-szabályozás, a vérnyomást, és a vér glükóz-szintjét.
Mert szívmasszázst kell arra, hogy a gyermekek a bordák nem olyan erős, és ami a legfontosabb, ne vigyük túlzásba a nyomás rajtuk. Attól függően, hogy milyen korú a gyermek megnyomja két vagy három ujját és az újszülött a mellkasi kompressziót csinál hüvelykujját, összekulcsolva kezét a baba mellkasára. Csak a helyes megközelítés az orvosok a túlélés lehetősége és a normális a gyermek egészségére a jövőben.
Egyikünk nem teljesen védve a szörnyű jelenség. Azonban, meg tudjuk védeni magát, és minimálisra csökkenti annak az esélyét, leállítja a támadást. Segítségével Kardi.ru szolgáltatás szolgáltatás

A szív sosem lesz jelen van a meglepetés. Végtére is, rendszeres ellenőrzését a szív - ez egy fontos lépés az egészség!

Rostislav Zhadeyko. Kardi.Ru kifejezetten a projekt.