Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés

Ebben a cikkben megtudhatja, miért szívelégtelenség tartják az egyenértékű a klinikai halál. Mik az okok és tényezők szívelégtelenséget okozhat. Jellegzetessége az algoritmus elsősegély előrejelzést.A világ, az orvosok egybehangzó tekintve a hirtelen szívmegállás, és az egyik első egyértelmű jelei a klinikai halál (rövid ideig, amely alatt az áldozat vissza lehet hozni az életbe). Egy olyan időszakban, amikor a test megszűnik a szerződés, a véráramlás sebessége gyorsan csökken, a szervezet elkezdi visszafordíthatatlan változások a háttérben megsértése gázcsere, anyagcsere stagnálás vezető biológiai halál (hogy visszatérjen a sértett életét nem lehetséges).

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés

Helyreállítani a szív működését, hogy közvetlen szív- masszázst, melynek eredményeként néha életeket menthet. Majd 7 perc múlva leállítása után újraélesztés a szív értelmüket vesztik, mivel agykárosodást elér egy kritikus szintet, és az a személy lehet, kikapcsolva maradnak örökre. Bár mindig vannak kivételek a szabály alól: ha a túlhűtéssei időtartam, amely alatt vissza tudja az ember, hogy az élet, növeli többször.

A százalékos túlélő attól függ, milyen jól és gyorsan volt az elsősegély, hogy segítse őt ok brigád „elsősegély” és sürgősen kórházba férfi a kórházba. Érkezése előtt az orvosnak ki kell tenni a közvetlen szívmasszázst és szellőztetés. Azonban még időben rendkívüli intézkedéseket intenzív nem garantálják a kedvező eredmény, mint a leszokás összehúzó hatás okozhat feltétele összeegyeztethetetlen az élettel (súlyos szívbetegség, akut vérveszteség, rákok).

Annak érdekében, hogy a szívmegállás egyenértékű teljes klinikai és további biológiai halál. Mennyire veszélyes ez? Cure lehetetlen megjósolni a pontos támadó meglehetősen nehéz helyreállítani a szív nem az esetek 30% -ában, a kedvező eredmény a beteg (a teljes gyógyulás az agyi aktivitás) csak 5% -ában.

Gyorssegély az ilyen esetekben érintett orvosok, intensivists, kardiológusok és sebészek.

okai szívelégtelenség oka lehet a következő:

 • 90% - a kamrafibrilláció (kaotikus, görcsös, koordinálatlan összehúzódása egyedi kötegeket izomrostok);
 • 5% -ában - asystolia (teljes megszűnése bioelektromos aktivitás és vágások);
 • legalább - kamrai tachycardia (hiánya impulzus kombinálva fokozott gyakorisága összehúzódások);
 • elektromechanikus disszociáció (megőrzése bioelektromos tevékenység a szívizomban, kombinálva a hiánya kamrai összehúzódások).

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés

Megjósolni a megszűnése tevékenység a szív egy nagy valószínűséggel lehet súlyos szívbetegségben (pitvarfibrilláció, pangásos szívelégtelenség), akut vérveszteség, sérülések összeegyeztethetetlen az élettel rákos betegekben, és más esetekben. a „hirtelen” minden más esetben megállítani.

kockázati tényezők

A fő oka a szívelégtelenség - funkcionális változások (hiba a szervezetben), ami a legtöbb esetben nem jelennek meg maguktól, és számos tényező befolyásolja. Leggyakrabban ezt a betegséget és a szívbetegség, az agy és a belső szerveket, néha - természeti okok vagy baleset.

Betegségek okozhat szívmegállás:

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés
Hatása alacsony hőmérsékleten a testhőmérséklet és fejlesztésére hipertermia

Megszűnése szívműködés is kiválthatja egy több tényező együttes. Például, a súlyos kockázati kitéve magukat az emberek szív-és érrendszeri betegségek, az elhízás és a függőség alkohol vagy a dohányzás.

A kockázat általában kap utáni nők 60 és a férfiak 50 év után. Ritka esetekben, az oka a szívmegállás lehet egy genetikai betegség, egy ritka öröklődő szindróma kamrafibrilláció (Romano-Ward).

szövődmények

A jegyzőkönyv szerint az újraélesztés termelnek 30 percen belül, ha ez idő alatt nem lehet visszaállítani a tevékenység a szív, hivatalosan bejegyzett biológiai halál.

Ideális esetben kívánatos, hogy elindítsa a szív 7 perc után a leállítás után, de azt ilyen szempontból nem mindig lehetséges, így az állam, a klinikai halál gyakran vezet a fejlődés a következő komplikációk: • a különböző agyi rendellenességek;
 • ischaemiás elváltozások (rossz keringés) a vese, agy, máj.

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés

A betegek, akik a klinikai halál, a legtöbb esetben nem lehet visszaállítani a memória, hallás, látás, nehézséget okoz végző alapvető mindennapi képességeit. Képződése gócok ischaemia vezethet vese-és májelégtelenség, és fejlesztése más patológiák. Mivel a súlyos megsértése esetén az agyi keringés a beteg megy kómába, és soha nem nyerte vissza az eszméletét, még azután is, a szív elkezd dolgozni.

jellegzetes jelei

Az állam a klinikai halál lehet mérni az ilyen gyakorlatok:

 1. 10 vagy 20 másodperc után szívmegállás a személy tartozik, eszméletlen.
 2. Lehet kezdeni rövid görcsöket.
 3. A légzés kíséri rövid, szaggatott hörgő vagy nincs egyáltalán.
 4. A háttérben egy éles sápadt bőr jelenik cyanosis (kékség) az ajkak, a fülcimpa, az orra hegyét és az ujjak.
 5. Nem lehetséges, hogy teszteljék az impulzus még a nagy hajók (arteria carotis combi bécsi ágyék).
 6. Heartbeat alábbiakban a jobb mellbimbó nem éreztem.
 7. A mellkas nem emelkedik (nincs légzés).
 8. 2 perc után a szív megáll tanulók kitágulnak, és nem reagálnak a fényre.

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés

A helyreállítás a csupán 7 perc kiadta a szív körül, miután lejárt az idő alatt a beteg túlélési esélyeit esik katasztrofális sebességű - túl sok visszafordíthatatlan változások következnek be a szervezetben.

Tehát, hogy értékelje a helyzetét a tudattalan kell nagyon gyorsan:

 • megütötte mindkét arcát, potormoshite, Hail;
 • ha valaki nem jön szóba, kezét a mellén, akkor hogy van-e levegőt;
 • ezt a két össze az ujját (mutató és középső), hogy minden nagyobb vérerek, ha az impulzus hiányzik - szükség van a sürgősségi elsősegélynyújtás.

Arra az időszakra, amíg a becslés a beteg, hívja a „mentő”.

elsősegély

Mivel a legtöbb szívmegállás kívül történik a kórházban, hogy elsősegély számlák mások, nevezetesen képességek és készségek függ egy ember életében.

Elsősegély algoritmus (adott azoknak, akik közel állnak az áldozatok)

 1. Helyezzük az áldozat egy sima, kemény felület felfelé.
 2. Kissé zaprokinte fejét, húzza az állkapocs, az ujjak, próbálja tisztázni a légutak egy idegen tárgy, hányás, mosogatók nyelvet.
 3. Végezze szellőztetés módszer „szájról szájra”, meg kell fogni a száját és az orrát a befújt levegő részekre, annak értékelése, hogy a mellkas emelkedik. A cél szellőztetés -, hogy ösztönözze a munkát a mellkas, hogy visszaállítsa a levegő áramlását a tüdőben, akkor indítsa el a szívét.
 4. Tedd az ecset egymás tetejére úgy, hogy a mellkas is nyomja a kezét kinyújtott kezet. Tedd őket az alsó harmadában a szegycsont (két ujj alsó széle fölött), kezdeni, hogy ritmikus nyomást.
 5. Count hangosan a kattintások száma az egyes 30 termelnek két lélegzet „szájra”.
 6. Mellkasi kompressziót intenzív, de nem traumatikus sérülések elkerülése érdekében, hogy a mellkasi üreg vagy törés a bordák.

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés
Kattints a képre a nagyításhoz

Mindenesetre ez nem kell futtatni a szíve egy könyök csapás a szegycsont, ez a módszer csak szakemberek és megfelelő az első 30 másodperc után megáll.

Ugyanakkor, ha lehetséges, próbálja felmérni a feltétele a sértett pulzusszám, légzés, az élet jelei.

Fontos: próbálja előállítani szellőztetés nélkül, zsebkendő, szalvéta vagy egy darab bármilyen szövet, terítette a szája az áldozat, mint az a nyállal érintkezve és más testnedvek vezethet fertőzés (TB).

Elsősegély lehet érkezése előtt az orvosok, de nem több, mint 30 perc. Ha ez idő alatt az újraélesztés nem hozott eredményt, a hirtelen szívmegállás vezet a biológiai halál.

szakmai segítségnyújtás

Érkezése után a brigád „elsősegély” újraélesztés helyben termelt vagy útban a kórházba.

Tevékenységek között a sürgősségi orvosi ellátás:

 • mellkasi kompressziót;
 • Defibrillation speciális elektródák
 • szellőztető segítségével Ambu zsák vagy egy csatlakozás egy légzőkészülék;
 • oxigénellátását maszkot használ, vagy egy cső, amely be a légcsőbe;
 • gyógyszert (atropin, epinefrin, epinefrin).

Szívelégtelenség okoz tüneteket, elsősegély és előrejelzés
AED - automata külső defibrillátor

Egyidejűleg végrehajtott hardverfigyelő állapotban.

Ha a szív működik, a további hasznosítás a beteg elő az intenzív osztályon, ahol felfedi az okokat, amelyek megállt. A szív- és érrendszeri patológia „dolechivatsya” a kardiológia, a tüdő - a terápiában, stb ...

Gyakran után újraélesztés masszázzsal áldozatok talált bordatöréseknél, tüdőkárosodás (légmell), kis és nagy vérzések, vérömlenyek, ami kell távolítani műtéttel.

Life „halál után”

Túlélők szívmegállás kell teljesen megváltoztatni a hozzáállást, hogy az egészségügy, életmód és táplálkozás rendszer a nap:

Ha az ok a klinikai halál akut vagy krónikus betegség, a beteg fel a fiókot, felírni gyógyszert, és rendszeresen ellenőrzi a feltétel az egészségére.

Szívmegállás utáni túlélését csak 30% -a az áldozatok. Életmentés és egészségét szó sebességétől függ az elsősegélynyújtás: ha a közvetlen masszázs elkezdi csinálni az első 2-3 perc, a túlélési esélyeit növelte kétszer. 10 perc után - csökkenő közel 99% százalék (1% siker).

szívmegállás és a klinikai halál hagyott számos következménye isémiás mint később kezdődött újraélesztés, annál súlyosbítja az oxigénhiány, gyorsan haldokló agysejteket.

Agyi aktivitás teljesen helyreáll csak 3,5-5% -ában, és többé-kevésbé kifejezett tünetek az agy és a belső szervek élő 14%, a többi a túlélők (30%) teljesen fogyatékos vagy esik kómába.

Értékeld ezt a cikket: (1 szavazat, átlag: 5.00)