Teenage öngyilkosság okai

Teenage öngyilkosság okai

A serdülőkor - a legnehezebb és legveszélyesebb időszak az ember életében. Jön egy zavaros megértése a valóság nyilvánul katasztrofális sebezhetőség és bonyolult helyzetek úgy tűnik, hogy a kétségbeesés. Érzések súlyosbítja tízszeres.Ilyenkor szükséges támogatást és megértést a szülők, a türelem és az érzelmi rendszer válaszul a merész bűneimet.

Teenage öngyilkosság - ami a gyerekek öngyilkossági gondolatok

Teenage öngyilkosság - ez egy lehetőség, hogy megszabaduljon a komplexek és félelmek a megaláztatás és a harag, a válságok megelőzésére és hogy megbosszulja szeretteinek nem értik.

Fiús gyakran nincsenek felkészülve a valós mindennapi életben, és arra törekszik, hogy elkerülje a problémákat, és az összes „leckéztetni”, a gyerek 14-18 éves öngyilkosságot.

Ezt támasztja alá az a statisztika, rámutatva, hogy ez a szám 12%. Sajnos, a legtöbb kísérlet, hogy öngyilkos sikeresek.

Okai tizenéves öngyilkos - miért tizenévesek gondolkodik öngyilkosság

Abban az időszakban, 13 és 18 év vannak olyan események, amelyek korábban nem voltak tisztában a gyermek tudat. Teenager tapasztalt szeretet, a tanulás, hogy kapcsolatokat építsenek a társaik, azt akarja, hogy egy felnőtt és független.

Gyermek fejében újjáépítették, ez sérülékennyé válik és kaotikus gondolatokat. Egyre nagyobb értelme a félelem az ismeretlen jövő, és van egy kialakulását lelki egészségét.

Megértés hiánya hamar kiderül egy nagy darab problémák és nézeteltérések, amelyek megoldása lehetetlennek tűnik.

Vannak bizonyos okok körében elkövetett öngyilkosságok serdülők:

Gyermekek öngyilkos kitolja reménytelenség. Ha a helyzet úgy tűnik, makacs, a jövőben az értelmetlen és szándékos cselekmény okozza a rosszallását szülők és mások negatív - a halál is az egyetlen kiút.

Továbbá, arra lehet következtetni, hogy öngyilkosságot követett el, mert a komplex mentális zavarok.

Jelek az öngyilkosság serdülőknél

Minden 10. tinédzser tendenciát mutat öngyilkosság. Felismerni és öngyilkosság megelőzésére időben van lehetőség, ha mutatni a figyelmet, és időben észrevenni a riasztó ígér.

Határozza meg a jeleket és diagnózis a környezet, mint egy intézkedés a megelőzés. Titokzatos viselkedés és lehangoló környezet kiváltó és az elidegenedés - jó ok (az éretlen fejében), és közvetlen veszélyt öngyilkosságot.

Teen öngyilkosság statisztikák

Akut probléma tizenéves öngyilkos gyakran okoz viszonzatlan szerelem. Ezt támasztja alá az a szomorú statisztikát pszichológiai megfigyelések. A tinédzser gyakran nem képesek megmagyarázni és kifejezni a teljessége az érzéseit.

Ennek oka az a félelem:

 • zavartság;
 • nevetségessé;
 • tévessze;
 • kölcsönösség hiánya;
 • pletyka és a megaláztatás;
 • megvetés és mtsai.

Általában elismerik a zavaró tényezők alapja lehet több szempont alapján:

 • interjú gyermek vonzza témái a túlvilágon;
 • gyermek gyakran beszél a halál, azt kéri okok hirtelen halál;
 • megnyilvánult a gyakori dühös, vagy éppen ellenkezőleg, az apátia, hogy mi folyik;
 • tini nem hajlandó házi feladatot egyedül egy zárt szobában, és arra kérte, hogy ne zavarják, míg ő nem jött;
 • A gyermek jön a közösség, amelynek a tárgyát tükrözik a halála, feltámadása a halálból, mágikus szertartások
 • tinédzser fejezi nyílt szándéka, hogy végezzen az öngyilkosság;
 • kezdi, hogy megosszák a halál fogalma, nem lát semmi rosszat;
 • Gyermekek érdekelt halálozási statisztikákat és funkciókat az esemény;
 • tartós étvágytalanság;
 • álmatlanság;
 • a vonakodás megnevezni okait állandó elnyomás;
 • buzgó legyőzése fóbiák demonstrációs célokra;
 • kényszerítő indíték, mint a csonkítás vagy mások értékes élettelen tárgyak;
 • Azt gondoltam, a szerencsétlen jövőben, mert az a baj, a személyes jellegű;
 • komoly hibák megjelenése miatt néhány esemény
 • gyermek kedveli a sötét komor színek ruhát, belső, képek, stb ..


Figyeljük meg az első tünetek lehetnek egy tanár. Fontos, hogy ne hagyja az a tény, a figyelem és kérjen segítséget egy pszichológus, ha nem lehet megállapítani, a természet, hogy mi történik.

Teenager, gondolom öngyilkosság nehéz felvenni a kapcsolatot, és próbálják a „tiltott módszerekkel” manipuláció.

Mi tizenévesek hajlamosak az öngyilkosságra

Gyermekek gyakran kiütés aktusok járó sül. Az okok különbözőek lehetnek, de gyakrabban - a vágy, hogy kifejezzék magukat, hogy kifejezzék saját önellátás.

A tinédzser azt mondta, hogy ő egy felnőtt, és képes megoldani a saját kérdéseket. A feladat a szülők - nem teszi lehetővé a gyerekek a problémákat, hogy azok nem a vállát, és visszatartsa a rossz döntéseket.

Suicidal gyermekek kitolja osztatlan konfliktus indokolatlan cél, ismét sikertelen lesz egy boldog és vágy, hogy megszüntesse a diszfunkcionális tényező az élet.

Módszerek. amely segít azonosítani öngyilkossági hajlam serdülőknél:

 • minden kísérlet, hogy beszéljen a személyes ügyek pumpált meghibásodása;
 • szeretett okoz az apátia és a depresszió;
 • megértés hiánya társaik között;
 • passzív és közömbös hozzáállást mások;
 • nyilvánul meg a vágy, hogy kockázatot az egészségre;
 • pozitív választ, hogy a mottó: „Az élet - a problémák forrása, és a nélkülözés az ő - boldog”;
 • peer - nem érdekli, és a szülő válik az ellenség;
 • hisztéria és sérülés előfordulhat vákuum;
 • kellemetlen eset elnyomott sokáig.

Azt gondoltam, öngyilkos részt 95 százaléka tizenéves. Gyermek gondolkodni az okok és kerestünk funkciók ilyen viselkedést. Ez volt az akció a kíváncsiság, vagy sem, segít szakmai diagnózis egy fogadáson a pszichológus.

Mi a teendő, ha egy személy beszél öngyilkosság

Az első -, hogy megtudja, az okok és jellemzői ennek a gondolkodásmód. Ezután meg kell adnia a motiváció, és az okok azonosítására, hogy nyomja az öngyilkosság. Gyermekek hajlamosak az elhamarkodott cselekedeteket ellentmondásos, mint általában, vezetett érzelmi impulzus.

Pszichológiai diagnózis pszichológus segít tisztázni a funkciók ilyen beszélgetések, és alkalmazza a hatékony módszereket. A legfontosabb tényező - ez a szükségesség: a tinédzser kell érezni a szülői felügyelet, és hogy szükség valakit.

Hatékony módszerek - egy elemzést, hogy mi történik, és a következtetést. Segítségre pszichológus vagy egy szeretett ember, aki képes lesz megérinteni a húrok a lélek, és helyreállítsa a nyugalmat.

Kideríteni az okokat - nem elég, meg kell terápia:

2. Szükséges, hogy közösen keresni az okokat a rossz hangulat, és egy cselekvési tervet, hogy megszabaduljon a negativitás.

3. Kérjük meg a gyerekeket, hogy elmondja az öngyilkosság, megértik, ha ez ad nekik egyfajta félelem.

4. Tudja meg, amikor az utolsó alkalommal, amikor egy tizenéves boldog volt, és ez tette ezt az érzést.

5. Az öngyilkosság nagyobb valószínűséggel követnek el, ha ez nem az a célja további léte fontos, hogy a tinédzser volt bűvölve és forgalmas. Annak érdekében, hogy a sportklubok és kreatív körökben.

6. Az elsődleges szempont a boldogság - a szeretet. És ments, hogy nem szeretik, és társkereső, ne próbálja ideges kapcsolatok, vagy fáj, akkor is, ha a kiválasztott, (a választott egyet) nem okoznak örömére.

7. A sok beszéd, érdekli a probléma, és állandóan.

A serdülőkor - ez egy nehéz átmeneti időszakot. Minden követ el ostobaságot, de nézd meg másképp. Elismerik depresszió, kivizsgálására és öngyilkosság megelőzésére - a fő feladat.

Fontos megjegyezni, hogy csak hiányzik az agresszió és a pozitív érzelmek tudja gyógyítani a sebzett lelket. Ez a segítség - családi összejövetel és meleg hangulatot áraszt.

Megelőzés A serdülőkori öngyilkossági

Pszichológusok javasoljuk, hogy öngyilkosság megelőzésére abszolút foglalkoztatást. A tinédzser kell történnie a társadalomban, és felelősséget vállalnak egy adott tárgy, cselekvés és eredménye.

A jelenleg alkalmazott terápiás módszer - az elért aktív életet. A gyermeknek meg kell tanulnia megérteni és felismerni, ha a pozitív oldalát, és ahol a negatív.

Ha a szülők kezdik megérteni, hogy egy tinédzser - egy felnőtt ember kialakulatlan psziché, és fontos, hogy úgy érzi, az ő helyére, akkor az ilyen esetek száma jelentősen csökken.

Hogyan lehet megelőzni az öngyilkosság serdülőknél

És kideríteni az okokat a depresszió, a tehetetlenség és a rossz hangulat lehet egy fogadáson a pszichológus. Ez segít felismerni a figyelmeztető jeleket, és megakadályozza a tini öngyilkosság.

Ilyen értelmetlen többnyire tenni a hő a szenvedély, és ez az első ok, hogy ne komoly konfliktusokat. képzett pszichológus dolgozik, hogy helyreállítsa az érzelmi egyensúlyt.

Elismerik a kritikus állapotban és segítséget nyújt, ha az öngyilkos tinédzser lehet szeretett: egy barát, rokon vagy tanár. Ez lehet például a személyes tanácsadás és filozófiai érvek a témában, hogy a tanulságos pillanatokat.

Öngyilkosság - egy öngyilkos, és az utolsó szó lehet osztani két bázisok „magát” és a „gyilkosság” - a gyermek elemeznie kell ezeket a szavakat, azok jelentését.

A tinédzser tisztában kell lenniük azzal, hogy az ilyen intézkedések fogják követni. Fontos elmagyarázni, hogy öngyilkosságot kövessen gyenge ember, és senki semmit bizonyítani az e törvényben nem történik meg.

Erős gyermek - aki a nehézségek ellenére, legyőzni saját félelem és az elnyomás. Azok, akik cselekményeket erős átmennek az akadályokat és a fájdalom, de egyre erősebb.

A serdülőkor - szüksége van a túléléshez. Kiütés elkövetett 85%. de nem minden megtanulják a leckét rendesen.

Felismerni és öngyilkosság megelőzésére - talán a gyermek magát, ha tudat alatt megtanulja beszélgetés egy pszichológussal. Fontos tudni, hogy az emberek hibáznak, van oka, hogy, és meg kell, hogy ismerje.

A gyermek - olyan személy, először. A serdülőkor - ez egy újabb lehetőség, hogy a szülők, hogy kompenzálja a hiányzó megjegyzés beszélni olyan fontos dolgok, mint a szerelem, a szex, a kapcsolatok, az önfegyelem, önuralom.

Magyarázd el, hogy a szülők - nem ellenségek, hanem a legodaadóbb barát, akiknek szükségük van a gyermek soha nem árulja el, és mindig támogatni bármilyen helyzetben.