Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Az összes házityúkot csirkék legellenállóbb és szerény. Modern baromfitenyésztők sikerül tartalmaz több rétegben is, az erkélyen, de egy kerti telek nekik is van szerelve egy teljes szobát. Tenyésztési csirkék az ország, vagy a kertben nem igazán „hit” a zsebében, de ha legalább 10 réteg, a család fogja ellátni környezetbarát tojást. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan kell kezdeni növekvő csirkék és hogyan kell számukra optimális feltételeket télen és nyáron.Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Tenyésztési csirke: de hol kezdjem?

Úgy tűnik, hogy a válasz erre a kérdésre nagyon egyszerű - meg kell kezdeni a vásárlást a madarak. De nem minden olyan rózsás és gondtalan, mint amilyennek látszik első pillantásra. Kor kifejlett madár közel lehet nyugdíjba, akkor ne várjon rá tojást és húst, akár több óra után a főzés, hasonlít egy darab gumi talppal.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Ez volt egy tapasztalatlan kezdő baromfitenyésztők pénzt ravasz csalók, akik vásárolnak egy alamizsna a baromfi gazdaságok a hulladékokat, és eladni leple alatt egy felnőtt, tyúkok. Igen, az első napokban azt is látni néhány tojást, de aztán annak ellenére, hogy az erőfeszítéseket, a teljesítmény, a csirkék nem lesz újjá. Ilyen esetekben - a kirívó valóság piacainkon, de ez nem jelenti azt, hogy tenyésztési csirkék otthon nem tudja elindítani a vásárlást egy felnőtt madár. Pouznavayte kereskedők maguk, vagy talál egy megbízható eladó.

A leggyakoribb módja, hogy egy madár a gazdaság vásárolni naposcsibéket. Ugyanakkor, ez a leginkább olcsó módja, de ez együtt jár számos nehézséggel, amely az újonnan tartósan kedvét növekedni csirke. Először is - az ellátás, amely kezeli, hogy nem mindig (itt és energiaigényű üzemmódba és a hőmérséklet, kiforrasztó és állatgyógyászati ​​termékek).

Ez a legjobb kezdeni tenyésztés csirkék otthon megszerzése a kölyke. Tartsuk szem előtt a madarak, akiknek életkora nem kevesebb, mint két hét. Testük egy kicsit megkeményedett, nem annyira válogatós, hőmérséklet és hogy megvan a szükséges gyógyszereket. A kezdők, ez a legjobb megoldás, ami néha csökkenti a hibák számát, és segít, hogy szert felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Tippek baromfitenyésztés

Az eredményeket a termesztés teljes mértékben megfelel az elvárásoknak, meg kell állapítanunk, hogy milyen típusú madár megy, hogy a kertben. Egy gyors hús legalkalmasabbak brojlercsirkék. Jellemzőjük a nagyon gyors növekedés, hanem a takarmány fogyasztanak sokkal több, mint a szokásos csirke. Igen és az egészség nem olyan forró - a magas páratartalom miatt vagy hypothermia alakulhat ki. Azok karbantartását igényel speciális területek a sejtekhez, a fűtés és világítás éjjel-nappal, így még az ilyen magas árak, a kezdő nem ez a legjobb megoldás. Tenyésztési csirkék hústermelés céljából szintén nem túl előnyös a kezdők, mint a madarak nagyon lassan növekszik, és csak egy évvel is elérheti a maximális súlyát a fajtát.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Talán a legjobb választás a tenyésztési csirkék otthon hús és a tojás és több fajta. Van egy kissé alacsonyabb teljesítményt tojástermelés (körülbelül 200 tojást évente), de a súlya a tetemek van egy nagyságrenddel nagyobb (2-2,5 kg). Tenyésztyúkok ilyen irányú feltétlenül jó eredményt adnak, különösen a kertben, ahol tavasztól őszig madár lehet etetni a kertben.Hogyan és hol kell tartani csirkét?

A kéthetes csirke nagyon gyorsan, így a felső kell takarni, hogy ne csibék repült neki, vagy nem fog a macska. A jövőben meg kell építeni egy fészer, amelyben a csirke is jól érzik magukat a nyáron és télen egyaránt. Ebben a szakaszban, hogy vigyázzon a roaming a csibék tud járni szabadon, sütkérezik a napon, és gyarapodását.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Körülbelül két hónapos korban a csibék is pontosan a nemek közti különbségek. Ettől a pillanattól kezdve, hogy lehet alakítani egy pajtában, ahol majd tölteni az egész életét. Kívánatos, hogy a csirke nem következik be hirtelen hőmérséklet-változás. Ha az utcán, az elviselhetetlen hőség, a pajtában kell hideg volt. Természetesen mi nem javasoljuk, hogy az istállóban a légkondicionáló, de nem kap tenni anélkül, hogy az ablakok és szellőztetés.

Az optimális hőmérséklet a csirkék az év során - mintegy + 22 ° C-on Egyértelmű, hogy fenntartani ezt az értéket egész évben nem működik, és a két tucat csirkét csinálni egyszerűen nincs értelme. Ezért megpróbál, hogy óvatosan, hogy a csirkék ne hevítsük a nyári (legfeljebb + 32 ° C) télen, és nem menő (nem alacsonyabb, mint + 10 ° C). Ebben az esetben meg kell adni a tojás egész évben.

Ha a tartalom csirkék figyelemmel kell kísérni a feltétele a helyszínen. Ha nincs szagelszívó a pajtában, a nedvesség látható bent a szobában. Ez biztos, hogy hatással lehet az egészségre, a madarak, és nem a legjobb megoldás. Része a magas páratartalom lehet szüntetni segítségével egy jó alom szalma és fűrészpor. Ha teszik a magassága 20 cm, a nedvesség jelentősen csökken, emellett egy ilyen réteg lesz jól tartani a hőt a télen.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Mint már korábban említettük, a termesztési és tenyésztési csirkék jobb kezdeni a tavasszal vagy nyáron, hogy van, amikor a nappali órákban a maximális hosszát. A fellépő ősszel és télen, különösen csirkék kell hosszabbítani fényperiódussal, így minden nap a fény a pajtában tartalmaznak 4-5 óra. Például, ha a csirkék található depóban reggel 8 órakor és 04:00 jönnek, a fény tartalmaznia 3 óra. Ne félj, hogy az utat a villanyszámla lesz obszcén nagy. fényében a költségek több mint ellensúlyozta formájában otthon tojás.

Csirkék télen: ápolási tanácsok

Továbbra is ez a fő élelmiszer gabona. Tudod készíteni keveréke a búza, a kukorica és az árpa. A közelítő összetétele - 65/20/15. Az is lehet keverni táplálékkiegészítők: hal és csontliszt, takarmány élesztő. Mindez biztos, hogy egy jó eredmény, akkor észrevehetjük, hamarosan.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Kiváló kötszert csíráztatott gabona. Ahhoz, hogy ez a búza naponta vízben ázik, majd egy vékony réteg elterjedése egy tepsi vagy zsákvászon, és tegye meleg helyre. Egy nap, két vagy három mag csírázik és adhat egy madár. Ez öltözködés tartalmaz sok fehérjét és vitamint, és mivel a hiányzó növényzet télen, csirkék megenni egy percek alatt.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Ha a tartalom a nyár elengedhetetlen karámban. Rajta kell etetés vályú és szabadon hozzáférhető itató. Minden reggel mossa vizes palackot, és töltse fel friss vízzel. Jelentős megtakarítást tenyésztyúkok az országban, akkor a kert zamatos takarmány. Uborka, paradicsom, cukkini, alma és még sok más - mindez kiváló vitamin étel a háztartásban. Az elég lereszeljük reszelő, és keverjük össze egy kis korpa vagy tört rizs.

Tenyésztési csirkék home video körülmények között, tippeket gondozó kezdőknek

Szintén a roaming kellett szerelni a hely, ahol a csirkék képes lesz repülni „fürdő”, és tegye a vályú a shell. „Fürdő”, hogy segítsen megtisztítani a tollak a kártevőktől, és az intenzív hő néhány fokkal csökkenti a hőmérsékletet a bőrt. A kagyló a jászolban kiváló ásványfeldolgozást ami segít a madár elkerülni a sok összefüggő betegségek meghajtási rendszer.

A tenyésztés tyúk, valamint minden más esetben, a lényeg, hogy kezdeni. Ahogy a közmondás - „szeme félni, de a kezek csinálnak.” Reméljük ajánlásokat, biztosan segíteni fog jó eredményeket elérni.

1. Az első alkalommal úgy döntött, hogy egy normális naposcsibéket. Mint kiderült, adtak a sok bajt. Először is, a fele megfulladt, mert nem tudták biztosítani a megfelelő hőmérsékletet. Másrészt voltak kötve óránkénti etetési és propaivaniyu gyógyszerek. Ennek eredményeként meg kellett vásárolni több csirkét nőtt, így teljesen egyetértenek azzal, hogy a napi csirkét először nem felel. By the way, a felnőtt nem voltak problémák, így jobb túlfizet egy kicsit, és mentse az idegeket.

Igen, a csirke - ez a szépsége. Tartjuk 15 darab, a takarmányozási költségek minimálisak, és tojás minden nap. Tojásaikat valami a bolt nem összehasonlítani - fehérje dús, egyenes narancs sárgáját. Nyáron minden takarmány szinte egyik fűszernövények és zöldségek a kertben. Télen persze egy kis mocsaras, de még mindig kell fizetnie, ki az összes tojást.

Egyetértek, ez jobb, hogy a hús-tojás tyúk. Igyekeztünk nő tiszta hús, így azok nagyon hosszú növekszik. Vettünk egy csirke, de a költségek a takarmány nagy, csak sikerül önteni. A húst természetesen finom, de ez szükséges feltételeket teremteni számukra. De a hús és a tojás csirke és a tojás, majd hűvös myasko a húsleves vagy pároljuk a leginkább azt. Ezért laknak rajtuk. Először is, hogy a termesztett csirkék, és most maguk alatt jelenik ülők. A legfontosabb ne félj, semmi bonyolult róla.