Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek vonzó ötlet, hogy saját vállalkozás indítására, mert nem igényel speciális pénzügyi költségek, ez hozza a magasabb jövedelem, és nem követeli meg a kifinomult technológiákat. Csirkék szerény élelmiszerekben és fogvatartási körülmények, úgy tekinthető, igénytelen állatok. Székhelye a kertben, még egy kis farm csirkét és a tojástermelés képes növekedni, mint egy család, hogy a hús, a tojás, a le és toll, és hogy egy jó extra jövedelem.Egy kicsit kőzetek

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

 • hús, amelyek jellemzik a nagy termelékenység és gyorsasága a fejlődés. A legismertebb a broiler baromfi. A legnépszerűbb a következők: Hood, Cornish, Cochin Kína, Brahma, Faverolles csirke;
 • tojás, amelyek gyorsan növekvő és fejlődő, amely befolyásolja a képességét, hogy tojik a korai nagy mennyiségben. Népszerű fajok: olasz (Livorno), Menorca, Rhodonite, Kuchinskaya évfordulóját, a Red Cap;
 • A hús és tojás, vagy keverve, amelyek korán rohanás, amikor gyorstárcsázó hústömegből. Ismert fajok: fekete Moszkva, Poltava agyag, Plymouth Rock, Wyandotte, Sussex, Rhode Island.

Vannak is dekoratív és harci madár, de tenyésztése ezeknek a fajoknak kell tekinteni gazdaságtalan. Az ipari méretekben előnyös fajai az első két faj.

A nőnek szánt baromfi hús, a szakértők azt javasolják a vásárlás csibék év 1 nap 3 hétig. Tojás csibe megszerezni feltétlenül tekinthető ideális, akik elérték a kor egy hónap. Eleinte nincs tapasztalat kell vásárolni csibék az inkubátorban, de a folyamat növeli a jövedelmezőséget növekedni őket magad. Erre a célra egy speciális berendezések - inkubátorok, amelyek célja a különböző számú tojást.

Egg fajta. E típus képviselőinek jellemző az alacsony súly 2-2,5 kg, magas (körülbelül 200-300 tojás) és a korai termelékenység (6-7 hónapos kor) a tojástermelést. Ezek különböznek nem túl ízletes hús és durva.

Hús fajták. Characterized hasított nagy méretű súlyú 3-3,5 kg, megnövekedett izomtömeget, átlagos tojástermelés. A legnépszerűbb típus broiler állítják elő mesterséges úton.

A hús és tojás fajtájú. A megkülönböztető jellemzője a hasított közepes méretűek, és kis tömeg a 2,5-3 kg, tojások, amelyek átlagos mérete. Madarak a faj gyakran tenyésztik a háztartásban.

A kiválasztás és elrendezése madárélőhelyek

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

Tenyésztési tojótyúkok tojásra, mint egy üzleti tekinthető hasznos és jövedelmező baromfi faj. Vásárlás előtt az állatokat, akkor kell készíteni egy biztonságos hely neki kényelmes karbantartást. Ehhez válassza ki a megfelelő helyen, amelyet jól kell világítani, de szélvédett.

Lásd még: Üzleti növekvő és tenyésztési csincsilla otthon

Azokban a régiókban, a zord éghajlati és egész évben tenyésztési mód feltételezi tartós szigetelt szobában. Az ideális megoldás tekinthető madárház, az építése, amely lehet használni, olcsó hulladék anyagok: tégla, beton blokkok, salak blokk, fűrészáru, tetőfedő pala. Azokban a régiókban, a meleg és az enyhe éghajlat, a nagy lehetőség lenne egy pajta-világítási, amely megvédi az állatokat a zord időjárás.

A megbízhatóság és biztonság a ház madarak próbálja rá ragadozók nyújthat alapot, és távollétében - az alsó része a falak, kivert a vas lap. Minden repedések a tető és a padló le kell zárni és szigetelni. Ennek melegítő használt szalma, fűrészpor, száraz leveleket vagy tűlevelű seprű. Az anyagot kell keverni mész, hogy meggátolja a rágcsálók. A szoba legyen tágas az arány 0,4-0,5 m² fejenként. A házban szükségszerűen az ablakon, és lyukat, amely épít a szemközti falon az ablakból.Lerakásához és keltetőtojás fontos tényező a megfelelő fény. Nagy tojás tojótyúkok érhető el, ha a fény nap 17-19 óra, így meg kell, hogy hozzon létre a mesterséges világítás a házban. Télen, a baromfi ház legyen meleg, nyáron - szellőztetni, így az építkezés során szükséges elvégezni a fűtő- és szellőzőrendszer felszerelt rendszer. Az optimális kell tekinteni a ház hőmérséklet-tartományban a + 11 ° - + 22 ° C-on

Építése helyiség csirkék

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

Kis háziállatok megvásárolhatók baromfifarmra, a gazdák vásárokon, keltetők megbízható gyártók. Ez csökkenti annak kockázatát, hogy vásárol egy fajtiszta beteg és csibék. Néhány feltörekvő vállalkozók emelni csirkék otthon, mint általában - az inkubátorok. Kikelt csibék tartott doboz a lámpa alatt, és a takarmány különleges bánásmódot: zöld, apróra vágott tojást összekeverjük készítmények hozzáadásával sajt vagy gabona. Ahogy nőnek át fokozatosan a felnőtt étrend.

A karbantartási csirkék otthon kell kiosztani egy külön kis szobában, amelyet be kell jól megvilágított, szellőztetett és fűtött. Tartalmaznak csibék lehet speciálisan doboz nagy méretű, így meg kell változtatni az ágynemű naponta. Ahelyett, hogy dobozokat lehet használni ezeket a sejteket elő célra. Mindkét esetben el kell végeznie a napi takarítás.

tenyésztési jellemzők

Ahhoz, hogy egészséges utódok, szükséges, hogy válasszon egy kakas és tyúk. Jó egyéni tojástermelés jellemzi enyhe gyomor lenyűgöző méretű és egy nagy piros fésű. A jellemzője a kakas egy hosszú erős masszív test, nagy fizikai aktivitás és nyugodt vérmérsékletű. A eltávolítása az egészséges utódok formájában tyúktojás megfelelően kell megválasztani. Úgy kell egy erős és helyes alak, sima és tiszta felületre a héj. Mint tyúk pihentető ideális mintának karakter, amely képes ül egy szóló fészek csak néha elhagyja sokáig.

Lásd még: Hogyan kell kezdeni tenyésztés mink az otthoni, mint egy üzleti

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

Megfelelő fejlesztés, a magas termelékenység és minimális a kockázata a baromfi betegség függ a helyes és megfelelő táplálkozás. Ehhez vásárolni növényi vagy állati takarmány. Diversity bevezetésével érik el az étrendbe a liszt és a keverékek teljes szemek. Jelenleg a piacon, lehet kapni kész takarmány, azzal jellemezve, a készítményt, és a tervezett mind a csirkék és felnőtt madarak. A legtöbb takarmány tartalmazhat szénhidrátokat (60-70%), a maradék - fehérje kiegészítők. A reproduktív korban etetett állatok tápláló étel a nagy energia értéke.

A készítmény takarmány magában foglalja a vitaminok és ásványi kiegészítők szükségesek a megfelelő növekedés és fejlődés a baromfi. Ha szükséges, ezeket a fontos elemeket adunk a takarmányhoz külön-külön. Három étkezés naponta ajánlott csirkék megfelelő fejlődéshez. A reggeli etetett madarak keverékével teljes kiőrlésű gabona ebédidőben - nedves vagy száraz takarmány, este - ismét teljes kiőrlésű gabonák. Par étel fontos, hogy friss vizet a ivók, amelyet be kell naponta cserélik.

A keveréket lehet megvásárolni a polcról, de akkor készülj fel. Ehhez vegye egy csipet zab, búza, köles, kukorica és árpa. Gazdagítja a keveréket kell búzakorpa, halliszt és napraforgó olaj torta. Ha nincs lehetőség a séta a baromfi a szabadban, a diétát kell hozzá friss fűszernövények, borsó kavics és homok.

A tojáshéj szilárd és erős, a csirkék ki kell egészíteni az élelmiszer-kalciumot, amely tartalmazza a kréta és a faszén. Legalább hetente egyszer kell adni a sót. Ez tönkreteszi a bélférgek és javítja az emésztést. Ez egy bizonyított szakember étrend növeli a termelékenységet a baromfi hordozót. Ahhoz, hogy az élelmiszer csirke volt a bármikor rendelkezésre álló, szükséges, hogy felkészítse a etetők és waterers, amelynek hossza készül az arány 10 cm-nyi madár fejét.

betegségmegelőzés

A modern fajta baromfi rendkívül ellenálló a különböző betegségek, azonban annak érdekében, hogy megakadályozzák a következő intézkedéseket kell végrehajtani:

 • helyes és változatos étrend vitamin és mikroelem gazdag takarmányok;
 • rendszeres tisztítása és fertőtlenítése helyiségek, ahol a madár szerepel;
 • parazitaellenes kezelési lehetőségek és meszelés helyiségek;
 • ultraibolya sugárzás baromfi helyiségek végzett rendszeres időközönként;
 • rendszeres ellenőrzés baromfi betegség jelenlétére vagy férgek.

Jelenlétét jelzi a betegség csirkék a romlás vagy étvágytalanság, levertség, álmosság megjelenése. Ezek közül bármelyik tünet csirke elszigetelni, hogy ne szennyezze más példányát.

baromfitenyésztés üzleti teljesítmény

Tenyésztési csirkék otthon kezdőknek, mint egy üzleti

Magas jövedelmezőség tenyésztyúkok mint üzleti kerül elő, ha a feltörekvő vállalkozó követni a tapasztalt szakemberek. Néha azonban vannak olyan helyzetek, amikor a tyúkok abba peterakás. Ez történik több okból is, a leggyakoribb, amely a következő:

 • súlyos stressz vagy hirtelen rémület;
 • helytelen táplálkozás vagy tápanyagok hiánya az étrendben;
 • megsértése optimális hőmérséklet;
 • szezonális vedlik;
 • a költési időszakban.

Csirkék, mint egy üzleti a helyes és megfelelő hígítás lehet nem csak egy újabb bevételi forrást, hanem a kedvenc dolog, viszont egy jövedelmező üzlet.

Érdekes a téma: