Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
Házibaromfi kitűnő választás a kisvállalkozások, lehetővé teszi, hogy a vállalkozó, hogy foglalkozik az üggyel „hivatása”, és ugyanabban az időben, hogy jó pénzért. Csirke - az egyik legtermékenyebb baromfi. Ezek hús és a tojás nagyon finom és egészséges, ők is adnak a tollakat. Ezek a termékek kiváló minőségű és környezetbarát, és sokkal több a kereslet, mint amelyet ipari eljárásokkal.Tenyésztési csirkék otthon előnyös több okból is, hogy alacsony költségű és nagy termelékenység, a madarak számának könnyen karbantartható és ellenőrzése. Grow csirkét lehet a ház a falu, a magánháztartásokban az országban, stb

Ez gyors és ingyenes!

Fajták és típusok csirkék

sokféle faj (több mint 700 eddig) a hosszú története 8000 évvel háziasítása csirke származik. Fajták különböznek megjelenés, szín, szaporodási sajátosságok és a felhasználási területek. Mérjünk között 1,5 és 5 kg, fajtától függően.

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
A leggyakoribb a szétválás a fajták és fajok a természet a fő termékek:

  • Breed tojás - olasz (Livorno), orosz, fehér Puskinszkaja, Red Cap, Menorca et al.
  • Marha fajták - Kapu, Kohinhina, Cornish, Hood langshan stb beleértve Faverolles csirke brojlercsirke ..
  • A hús és tojás (vegyes, obschepolzovatelskie) - Kuchinskaya jubileumi Moszkva fekete, agyag poltavska, New Hampshire, Rhode Island, Sussex, Wyandotte, Plymouth rock et al.

Breed tojás (vagy tyúk) rendkívül tojástermelés, a kis méret, a gyors növekedés és érés. Az átlagos súlya - 2 kg, a tojástermelés átlagosan 250 tojás évente, kevesebb, mint a hús szaftos és ízletes, mint a hús és hús-tojás irányban.

Marha fajták - nagy méretű és nagy izomtömeg, laza, vaskos, vastag lábak, nyugodt. Átlagos tömeg - 3-3,5 kg, a tojástermelés átlag. Ennek eredményeként a kereszt-tenyésztés különböző malacfajták kapott brojlercsirke - mesterséges származékok típusú csirkék amelyre jellemző a nagy termelékenység és érési. Nagyon alkalmas termesztésre feltételeinek részmunkaidős gazdaságban. Alapvetően, a brojlercsirkék számára tenyésztették fehér kakasok Cornish csirkék Plymouth is fehér.

A hús és tojás csirke - egy közepes méretű, jól fejlett izomzat izmok különböző közép érettségi, kemény, csendes, szerény. Átlagos tömeg - 2,5-3 kg. Tojás finomabb, mint a tojás fajták. Ez egy sokoldalú megoldás, amely a leggyakrabban tenyésztették a háztartásban.

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
Az ipari termelés, amely két célt szolgál -, hogy a hús és a tojás, a népszerű hibrid fajták és keresztek csirkék, főleg a tojótyúkok és brojlercsirkék.

Mit válasszak: tojótyúkok vagy brojlercsirke

Előfordul, hogy a mezőgazdasági termelő is nehéz eldönteni, hogy mi a fajta legjobb nő? Szóval, mielőtt a választás, el kell dönteni, mi a végső terméket kell előállítani: a tojás vagy hús.

Ha irányított gazdaság jövedelmezőségét, a nyereség a tartalom mind a tojótyúkok és brojlercsirkék körül lesz ugyanaz, de a költségek magasabbak lesznek, brojlercsirkék. Számukra, hogy javítani kell a feltételeket több takarmány brojlercsirke gyakran szenvednek, hanem gyorsabban növekszik. Hús broiler - a legértékesebb dolog a fehérje összetétele és tápértéke csirkében. De szóló szívósabb, ezek alkalmasak közepes és fogvatartási körülmények, ezek szerény, az élelmiszerekben és azok tojás kiváló íz és tápanyagokat.

Az optimális megoldás a kezdő üzletember lesz vagy vásárolni több tíz tojás hús madarak fajta, vagy azonos számú félig tojótyúkok és brojlercsirkék.

Az első lépések

kiválasztása inkubátor

Ahhoz, hogy vállalkozást indítani növekvő csirkéknek illeszkedést vásárol tojást és a kikelt csibék, és az akvizíció a kölyke. Ha úgy dönt, hogy visszavonja a saját csirkék, akkor biztosan szüksége egy inkubátor, mint a jelen körülmények között használni ehhez improduktív tyúkokat.

  • A folyamat fordult tojás: kézi, gépi, automata. Az utóbbi két, természetesen, sokkal kényelmesebb;
  • A tojások száma helyezhető el. Optimálisan - 70 db;
  • a jelenléte a ventilátor. Jobb, hogy vele, mivel szükségessé egységes fűtés a teljes falazat;
  • jelenlétében az akkumulátor, amely lehetővé teszi, hogy támogassa saját meghajtású esetén egy áramszünet. Az akkumulátor Jobb, ha van.

Tapasztalt gazdák azt tanácsolják, hogy a saját inkubátor, hogy olcsóbb lesz a vásárlás körülbelül 4-5 alkalommal. Sok fit a régi hűtő inkubátor kamrába, így annak érdekében, hogy meleg volt, a fény és szellőzés van jelen.

Szabályai építése tyúkól és a melléképületek, a csirkékFüggetlenül attól, hogy milyen madarak szaporodnak a tartalom választott számukra az lesz, hogy gondoskodjon a tyúkól. Baromfi ház lehet kapni, a bérleti díj vagy építeni saját. Önmagában a szerkezete nem bonyolult, anyagokat kell pala táblák, vagy gáz-szilikát blokk. Az utóbbi lehetőség nem olcsó, de különbözik a megbízhatóság, tartósság. Birdman szigetelt szalmával és fűrészporral a padlón a téli szüksége van egy réteg szigetelés 15 cm. A meleg szobában tyúkok tojást tojni egész évben.

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
Tyúkól legyen egy ablak szellőztető és felszerelt mesterséges világítás a téli szezonban. A helyiség van szükség a száraz, huzatmentes, optimális hőmérséklet -2 és +28 fok. A házban van szükség a rendszeres tisztaság, ágynemű megváltozott heti 1-2 alkalommal, alom megtisztítjuk, ha szükséges.

Bent a tyúkól roost jelentése - a pole felfüggesztett távolságból fél méter, egy méter a föld, és fel vannak szerelve foglalatok Keltetőtojásra - egy speciális polcon által rakott széna vagy szalma. Az egyik horony három vagy négy madár, a teljes hossza a tyúkól számítjuk: 10 cm per madár. Elegendő számú etetők és itatók. Paul van töltve homok, kavics, és a tetején - fűrészporral.

Ahhoz, hogy a csirkék inaktív a tyúkólban meghatározott sejteket. sejt elrendezés költséges anyagilag. A szobában polcokon, ahol a sejt, és kerül, itatók, etetők, fészkeket, ahol a tojások. A madarak gyakran szenvednek főként a fertőző betegségek, így meg kell, amennyire csak lehetséges, hogy megvédje őket ettől. Szükséges, hogy egy doboz homokot és hamut a csirkék egyedül tollászkodás tollak és elpusztítani paraziták. Ugyanezen okból a tyúkól falakat mindig meszelték.

Chicks mindig elkülönül a felnőtt madarak.

Ez a szoba kell fertőtleníteni, a hőmérséklet elfogadható naposcsibéket - körülbelül 30 fok, a termesztett állatok - nem kevesebb, mint 17 fok. A napi madár általában kartondobozban egységes világítás és fűtés.

Válogatás a tojásokat keltető és a csirke

Eltávolításához csibék a inkubátorban alkalmas tojás csak egészséges madarak, a szabványos méretű és alakú, homogén szerkezetű és a szín a héj. Ha legalább egy feltétel nem tartós, a csibék nem jelenik meg.

Tojásminőség tesztelik egy speciális eszköz - tojásátvilágító. Vannak konkrét jelei az egészséges tojást a lezajló folyamatok őket. Ha a megtermékenyítés megtörtént, akkor használja a készüléket egy tojás látható sötét folt, a sárgája a központban, egy légkamra - a tompa végén a tojás, ott nem lehet idegen zárványok. Egy hét múlva ellenőrzési eljárást meg kell ismételni. Mielőtt keltetés, körülbelül 21 nap múlva, a tojásokat ellenőrzik elérhetősége: a fehérje legyen legalább egy légzsák elfoglalni kétharmadát a tojásokat.

Életkor fiatal állatok vásárolt függ a fajta. Jobb, hogy egy napi brojler, réteg - a kor 3-4 hét. Életkor által meghatározott megjelenés: Nagyon fiatal madarak csak duma, már van egy három hetes tollazat. Beszerzési és a tojás és a fiatal jobbak csak megbízható gyártók a keltetés. A piacon, véletlenszerű helyeken fennáll annak a veszélye, hogy a beteg vagy jellegtelen madarak, baromfi gazdaságok gyakran eladni a selejtezett madarak.

Kezdő vállalkozók kell vásárolni már termesztették madár, és ne vegye kockázatokat önálló tenyésztési csirkék, mint napos madarak nagyon szeszélyes.

A folyamat egyre nagyobb

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
A legjobb eredmény, a csirkék meg kell etetni minőségű takarmány. laknak megfelelő körülmények között, hogy teljes visszavonását. Madarak kell fogyasztani élelmiszer kis mennyiségben (100 gr.), De intenzív. Élelmiszer főként arra szolgál, apró magvak, fű, levelek, férgek, lárvák, rovarok, stb Ez szinte csirkék mindenevő.

Csirkék kell betáplálni és táplálkozási változatos, ez lehet egy speciális tápszerek vagy házi élelmiszer - apró, kemény tojás, hajdina, rizs, köles kása, túró, tej. Etetés speciális tálcákat. Csibék egyre nagyobb szükség van, hogy csökkentsék a számát puha ételek és cserélje ki egy száraz vagy párolt gabona kiegészített csontliszt.

Felnőtt madár esetében a gabona és teljes értékű takarmány. Otthon, a fő étel - ezek a különböző típusú gabona: zab, árpa, hajdina, köles és kukorica. Kiegészítésként, akkor a gyógynövények, ha nincs fű. Időszakonként madár táplált vitamin és ásványi anyag komplexek. Gondoskodjunk róla, hogy a homok és a kis kavicsok mész megkönnyítése érdekében az emésztést és az építőiparban a héj.

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
Takarmány általában naponta kétszer, minden évszakban - reggel és este. Ez nem ajánlott, hogy a túl gyakori vagy ritka etetés, mert a madár egyaránt káros, az alultápláltság és az elhízás. Azonban a broiler egy gyors súlygyarapodás fogyasztani élelmiszer szükséges akár 6-szor egy nap. Megfelelő diéta szakosodott takarmány (hal és hús-és csontliszt) kiegészített fehérjék és gabonafélék (kukorica, árpa és mások.). Szükséges jelenlétében itatók tiszta vízzel.

A reprodukciós ajánlott egy kakas mintegy 10 tyúktojásban ehető csirkék tartalmazhat anélkül kakasok. Az ivarérettség eléréséig után 5 hónapon keresztül, amikor a tyúkok kezdenek tojik. A vedlés (mintegy 3 hét) tojásrakás szuszpendáljuk, majd újra körülbelül egy hónap. Az alapösszeg lerakott peték a tavasszal és nyáron. Egy évvel később, már csökkentette a tojástermelés, és az ajánlott csere állatállomány.

Folyamatos kiválasztás gyengíti a ösztöne inkubáció a sziklák a tenyésztés. Ezért az inkubációs tojás és fiatal megállapításait használja inkubátorban. A lappangási idő a csirke tenyésztés 21 nap. Kikelt csibék 3-4 hét lehet elhelyezni, közel a csirkét, majd menj ki az udvarra. 6 hónappal a csirke már a felnőtteknek egyének jó izomtömeg és toll fejlődését.

A rövid üzleti terv

Az üzleti terv egy kis háztartás, amelyben a csirkék fel, tartalmaznia kell a következő főbb pontok:

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek

Értékesítési termékek

Tenyésztési csirkék otthon - tanácsok kezdőknek
A vásárlás hús és a tojás baromfi érdekelt lehet szupermarketek, speciális élelmiszer-árusító környezetbarát termékek, éttermek, kávézók, büfék, egészségügyi központok és mások.

Toll és pehely általában a kereslet a textilipar, a termelés párnák, paplanok, különböző típusú szigetelés ruha.

Kapható termékeinek közvetlen értékesítése a piacokon, vásárokon, a fogyasztónak szállított, valamint az értékesítési keresztül az online boltban. A piacon is értékesíteni lehet, napi és egy kis felnõtt csirkéket, és a maradék feltöltésére a csordát. Ha a tojás kevés, ők is meg lehet valósítani a piacon. Ha a termékek száma növekszik, célszerű telepíteni a kiskereskedelmi egységekben.

További kérdései vannak? Ismerje meg, hogyan lehet megoldani a problémát pontosan - Hívjon most: