Tenyésztési pillangók otthon

A sósvízi akváriumok, hüllők, sőt ragadozó állatok már megismerik a lakások a városi lakosok, de az élő lepkék mindig egzotikus! Butterfly - gyönyörű teremtmények, zavarva a képzelet emberek könnyedsége és a szépség. Kecses, különböző formájú és hihetetlen színű irizáló szárnyak elképesztő.A legegyszerűbb módja, hogy megtalálják a hernyók. Csak nézd a nagy méret és szép hernyók, mert a kis anyajegy hirtelen még mindig :) Íme néhány kép a hernyók a lepkék, amelyek széles körben elterjedt az a terület.

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

hernyó és a pillangó kiütés

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

hernyó és a pillangó káposzta

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

hernyó és a pillangó c-betűs lepke

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

hernyó és a pillangó Machaon

A részletesebb meghatározása, hogy mi a pillangó emelkedik ki a hernyó, akkor letölt egy ingyenes atlasz lepkék és hernyók.

A pályák kell kezelni rendkívül óvatosan, mert ezek könnyen sérült (nem veszi fel a kezét). Ezen mozgatni a hernyó otsadnik letép a papírlapot, amelyen ül, vagy egy fültisztító pálcikát kell beültetni.

Hogy felügyelje az átalakulás egy hernyó egy pillangó, elég ahhoz, hogy egyértelmű kapacitás, hogy a megközelítés, hogy mi lehet a élelmiszertároló vagy egy három literes üveget, de ha továbbra is szeretné, hogy a képek az átalakulási folyamat vagy hivatásszerűen foglalkozó tenyésztés lepkék, akkor jobb, hogy egy akvárium, amely felhasználható Insectarium.

Az alján a tartály tud némi szalvéták felülről, hogy elég takarmányt levelek hernyók tudott enni elég.

Tenyésztési pillangók otthon

Ettől eltérő számokat, és persze az étel más, ez kívánatos a növényzet, ahol megtalálja a hernyó.

Nagyon fontos, hogy folyamatosan változnak a vegetációs elkerülve annak szárítás és rothadó. És, hogy a vegetáció olyan gyorsan szárad, akkor a pisztoly, időszakosan nedves törlőkendők.

A hernyók ne szaladjon el, a bankok zárja le a fedőt, lyukakkal vagy cheesecloth biztosítása sávban.

Miután elérte a maximális értéket, hernyók felkészülni pupation. Ők nem táplálkozik, általában izolált folyékony ürülék - billenő felesleges vizet, néha változtatni színét.

Tenyésztési pillangók otthon

pupation folyamat nagyon érdekes. Általában, ez körülbelül ugyanaz - a hernyó kibocsátások olyasmi, mint egy ragacsos web és sző egy báb. A gubók nagyon változatosak: néha puha és átlátható, mint például a gyapjú, és néha nagyon erős, merev és átlátszatlan. Az alakja és gubó szerkezete közvetlenül függ formájában egy pillangó. Egyes hernyók begubózik, és nem a földön, mint a lepkék.

A lárvák bábozódnak általában nem sokáig - 2-3 nap. Most meg kell tudni, hogy mit kell csinálni egy babát. Egyes fajok kelnek egy héten belül, és néhány kell tartani a hideg, körülbelül egy hónapig vagy tovább - áttelelő bábok. Bábok igényel egy bizonyos hőmérséklet 26-28 ° C-on és 60-90% -os relatív páratartalom, különben azok kiszáradnak és elpusztulnak, vagy pillangó Hatch hibás. Ezzel rendszeresen nedvesítése tartályba.Amikor egy pillangó a bábból tűnik, meg kell akasztani (fejjel lefelé), annak érdekében, hogy elterjedt a szárnyait. E célból mellett bábok fel függőlegesen göcsörtös ágak, vagy lefagy csík WC papírt, hogy a pillangó lehetett mászni rajtuk. Ha a pillangó szárnya lógott le, akkor nem lehet fedetlen, és ő nem tudott repülni. Drain folyamat több órát vesz igénybe, ami után a pillangó képes repülni.

Otthon, a lepkék készségesen regale mézet vagy cukrot, egy kevés vízzel hígítjuk. Túlérett gyümölcsök, és nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Saját nevelésű pillangó szelídebb, mint a vad társaik. Ők csendben ül a kezét, ne félj a megközelítés. A legfontosabb dolog - ne törje össze őket véletlenül.

Eltekintve a szokásos lepkék, amelyek megtalálhatók a mi régiókban, lehetséges, hogy nő a trópusi lepkék otthon. amelyek eltérnek a több élénk színekkel és nagy méretű.

Ehhez meg kell kezdeni az utazás megvásárlására babák. Most már lehet kapni babák trópusi lepkék az interneten keresztül. Elég, ha a kereső típus „pillangó báb”, és akkor be kell mutatni a számos online áruházak küldjük Önnek postán báb.

Tenyésztési pillangók otthon

Költség bábok méretétől függ és a szépség, a lepkék. Például:
Chrysalis trópusi lepkék nagy szárnyfesztávolsága 12-15 cm. - 3 - $ 10

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

Pupa kis trópusi lepkék szárnyfesztávolsága 8-12 cm. - $ 2

Tenyésztési pillangók otthon
Tenyésztési pillangók otthon

Az ideális variáns tenyésztését lepkék az üvegházban vagy az üvegházban, de lehet használni Insectarium, miközben stabil a hőmérséklet és a páratartalom a vezérlő által (amely megtalálható egy kisállat bolt a hüllők).

Ha szeretné, hogy Insectarium illeszkedik a design a lakásban, akkor kap ez a kezüket, mint egy kirakat üveg és alumínium profilok.

Tenyésztési pillangók otthon

Báb van függesztve a Insectarium, és várjon egy pár hétig, amikor a csoda fog megjelenni.

Tenyésztési pillangók otthon

Ezen kívül az aktuális divat diktálja a saját szabályait, és most a pillangó - a szépség, hogy hozza nyereség.

Lásd a többi „Mesterkurzusok, házi”

Iratkozzon fel most egy ingyenes hírlevél, és akkor mindig kap e-mailben az új technikák, technológiák, házilag, mesterkurzusok. Amely hasznos lesz az Ön számára az élet és az üzleti. Vagy nézni a híreket VKontakte. Facebook. Twitter.

Mi a teendő most?

Azt javasoljuk, hogy amit akartam csinálni kezdetben szeretem, nem szeretem, hogy növekszik olyan kártevők. És ki tudja, mit is jöjjön ki a számokat.

Erősen én beavatkozás hatással lehet?

Ez attól függ, hogy mennyit kell beavatkozni. De ha körültekintően járnak el, akkor valószínűleg nem fog fájni.


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

2-3mm bemetszések 1cm rés már nem. báb levelek kezdenek vyat. Hogyan meghosszabbítása életüket? Mi fog történni, ha a levelek száraz vagy elsorvad? Ha nedvesség jut a víz báb ez veszélyes vagy legyen? Mit kell vizet uvlozhnyat? Kaphatok egy báb a prodelovaniya lyukak a tartály? Nos, kibír kibír és podvezat báb. Tehetek a tartály egy kalap? Ha én vagyok a ház hőmérséklete alacsonyabb, mint amennyi szükséges. A korábbi köszi választ, és elnézést hülye kérdés)


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

báb levelek kezdenek vyat. Hogyan meghosszabbítása életüket? Mi fog történni, ha a levelek száraz vagy elsorvad?

Az ötlet nem történne, mint a hernyó egy báb.

Ha nedvesség jut a víz báb ez veszélyes vagy legyen?

És hogyan érzi magát a természetben, ezek elpusztulnak, ha egy csepp víz az eső esik rájuk?

Mit kell vizet uvlozhnyat?

Kaphatok egy báb a prodelovaniya lyukak a tartály?

Tehetek a tartály egy kalap? Ha én vagyok a ház hőmérséklete alacsonyabb, mint amennyi szükséges.

És milyen szerepet fog végrehajtani egy sapkát a tartályban? gyermekágy?


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

Élek egy magánlakás, szeretem lepkék és többször talált bábok és a lárvák. Ezt követően, voltak csodálatos és egészséges pillangó.

Abban a pillanatban, amit most fecskefarkú lepke. Fogalmam sincs, mit megetetni, mert nincs méz vagy cukor víz nem hochet.i szabadítsa túl még nem jött ki matrica (az időjárás nem kedvezett)

Segítsen kérem (nem akarja, hogy a lány meghalt. Mi kell? Hogyan érdekel?


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

lepkék általában tápláljuk egy vattacsomót megnedvesített cukorsziruppal (hígítva 1 evőkanál cukor 6 evőkanál víz). Ha nem hagyja, mint egy lehetőség, próbálja fel, amit néhány túlérett gyümölcsök (talán valami lesz ízlés szerint).


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

Helló, szükségem van a segítségedre! Nemrég találtam egy hernyó az országban átlagosan bor héja. Alig eszik és állandóan sző néhány pókháló. Hamarosan begubózik? Meddig bírja a babáját, és milyen hőmérsékleten? Köszi előre.


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

Takarmány növény a hernyók - füzike, kankalin, Calla, galaj és fukszia. Ha fel neki más növények is, hogy nem lehet.

Szüksége van egy fazék földön. A föld, hogy egy kis lyukat, és tegye ott a baba. Doll tetejére szórjuk finoman Narwhalt papír (amely lágyabb - WC, szalvéták). A föld kell folyamatosan hidratálja a báb nem száraz.

Vannak, akik a mesterséges hibernálás hűtőszekrényben 0-5 fok (a hőmérséklet fokozatosan kell csökkenteni). És néhány az ablakpárkányon, és a normál kimenet.


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]

№ozhaluysta segítséget. Én mutatták be egy babát egy műanyag pillangó konteynere.Kukolka volt zafeksirovana, felfüggesztett. de csökkent, és most mozdulatlanul fekszik az alján, hogy ez konteynera.Povredit lepkék fog élni?


[Válasz] [idézésével] [Mégsem válaszát]