terhesség Havonta terhességi; Az első hónapban a terhesség

Nem túlzás azt mondani, hogy a terhesség alatt a nő minden nap tesz egy kis nyílás: változó megjelenését, új érzés, és természetesen, ugrásszerűen növekvő baba.

Irina Bakhareva


szülész-nőgyógyász, MD kórház №10

A kialakult egy új élet

Minden hónapban a nők petefészke egy tojás érlelődik, és a közepén a menstruációs ciklus után a törés a tüsző (ovuláció) belép a petevezetékben. A petesejt képes megtermékenyítés körülbelül 24 órán belül, miután az ovuláció és a spermiumok termékenyítő kapacitás menti átlagosan körülbelül 2 napon belül magömlés a hüvelybe. Hüvelyi spermium órákon belül mozog a méh és a petevezetékek továbbiakban. A ampullar osztály petevezeték petesejt körül nagyszámú spermiumok (ejakulátum egyik tartalmazott átlagosan 300 -. 500-ban), a leginkább „aktív és erős:„képtelen áthatolni a tojáshéj. Az egyesülés után a reproduktív sejtek magja a megtermékenyített petesejt (zigóta) tartalmaz egy dupla kromoszómák (23 pár), és egy új szervezet a fuvarozó a genetikai információ mindkét szülő. Helyett a megrepedt tüsző ovuláció után kialakult új belső elválasztású mirigy - a sárgatest. luteum hormonok hozzájárulnak a aktív csökkentése a petevezető mozgatni a tojás, valamint előkészítése a méhnyálkahártya, hogy kap egy megtermékenyített petesejt.

Mi tekinthető a kezdet?

Az időtartam terhesség megtermékenyítés a születés, átlagosan 266 napig. Mivel nem minden nő lehet lehívni a nap, amikor a megtermékenyítés történt, de általában emlékszik kezdési időpontját az utolsó menstruáció, akkor ezek a 266 napot kell egészíteni egy további 14 napon (a menstruáció peteérés). Így az első nap az utolsó menstruációs időszakban az átlagos hossza a terhesség 280 nap, azaz 40 hét, vagy 10 szülészeti (Hold) hónap. Ebben az időszakban, elvégzi a komplex átalakítási folyamat a megtermékenyített petesejt egy érett gyümölcs alakú, hogy tud váltani magzati a méhen kívüli életre.

Az első hónapban a magzati élet

24 óra elteltével az embrió fejlődése után kezdődik a fúziós csírasejtek elkövetett zúzás folyamatok megtermékenyített petesejt. Az első szakaszban az embrió fejlődése folyamán sor mozgását a petevezetékben. 5-6 napon belül, a megtermékenyített petesejt osztva 2,4, 8, 16, stb sejteket (blasztomerek), ott morula, blasztula és blasztociszta - különböző formái torlódások blasztomerek. A 7. napon embrió, amely körülbelül 100 sejt (blasztociszta állapotig), vezetünk be a méhfal. Ezt a folyamatot nevezik implantatsieyi tekinthető kritikus első időszakban a terhesség, mint beültetés megelőzése kedvezőtlen anyai tényezők - stressz, nehéz gyakorolni, gyulladás, stb A beültetés után, a start lapot, és differenciálódását főbb szervek és rendszerek az embrió, valamint a kialakulását embrionális membránok. A harmadik héten a fogamzás után (az 5. héten szülészeti időszak) bekezdésében az idegrendszer az embrió. A 4. héten van egy könyvjelző a belső szervek: szív, tüdő, gyomor, máj, hasnyálmirigy, endokrin mirigyek; vannak a kezdetektől a szem és a fül. Időszak Share összes belső szervek (elsősorban a harmadik és a hatodik hét a terhesség) a második kritikus időszak a magzat fejlődését.A vemhesség nehéz lehet, mert a menstrualnopodobnoe vérzés feltételei szerint az állítólagos menstruáció. Ezek megjelennek a kiválasztás, ha egy nő nem alkottak hormonális háttér, jellemző a terhes nők.

, 60-80% a terhes nők szenvednek a hányinger, de nem kizárólag a reggel, de bármikor a nap. Közül jelenségek kísérő hányinger izolálhatjuk idegenkedés bizonyos élelmiszerek és a szag (cigarettafüst, parfüm, kávé, hús, stb). A terhesség korai szakaszában néha előfordul gyakori vizelés, hogy megzavarja a nő éjjel, bár a korábbi ő nem panaszkodott. A legtöbb nő azt mondják, a megjelenése kellemetlen érzés a mellek: puffadás, a fájdalom. Álmosság, fáradtság védi a testet a terhes túlzott ingerek kívülről, így a női szervezet alkalmazkodni a nagy változások.

Diagnózis a terhesség korai szakaszában

Ha késleltetni a menstruációt pár napon belül, akkor használjon egy teszt a korai diagnózis a terhesség.

A terhesség korai szakaszában elismerés olyan átfogó felmérés: csak gondosan összegyűjtött történelem, hallgat a szubjektív panaszok, így a vizsgálat és tapintása a has, mell, tanulmány a külső és belső nemi szervek, az orvos alapján a teljes összeg a gyanúsítottak és a várható terhesség jelei diagnózist. Nőgyógyászati ​​vizsgálat, az orvos fogja látni közvetett jelei a terhesség: vénás vérbősége a külső nemi szervek, kékség (cianózis) a nyálkahártya a hüvely és a méhnyak. Amikor két kézzel vizsgálatot a korai szakaszában találhatók csak kisebb változásokat, de a 3-4 héttel a fogamzás után (5-6 hét szülészeti időszak) annak meghatározására, a növekedés a méh, a lágyító a méh elválasztó csík (a terület között a test az méh és a méhnyak), a méh aszimmetria (kupola alakú kiemelkedés a megfelelő vagy bal sarkában a méh, a beültetés helyén a petesejt). Kétség esetén a terhesség lehet tisztázni ultrahanggal. Transzvaginális ultrahang petesejt mindig láthatóvá tett 2,5-3 hét telt koncepció.

Most el kell dönteni, ha a kapcsolatot a nőgyógyász az állítólagos terhesség. Több oka is van, hogy forduljon a nőgyógyász a lehető leghamarabb, többek között: ezt megelőzően a terhesség akkor diagnosztizálnak gyulladás a méh, a petevezeték, a has; mielőtt igénybe abortusz; végzendő sebészeti beavatkozással a petevezető, vagy ha diagnosztizálják őket fejlődési; Mielőtt diagnosztizáltak „meddőség” az aktuális terhesség használt farmakológiai stimulálása elképzelés; Ez a terhesség jött hátterében a méhen belüli fogamzásgátló Ön elmúlt 35 éves.

Néhány ilyen tényező okozhatja a fejlesztési egy méhen kívüli terhesség. A diagnózis kell végezni a lehető leghamarabb, mint a természetes megszűnése méhen kívüli terhesség veszélyezteti az életet. Emlékeztetni kell arra, hogy a méhen kívüli terhesség korai szakaszában adja ugyanazt a minőségi reakciók mesterkeverék (CG általános meghatározás terhességi egyáltalán).

Miután a létesítmény fennállásának méh terhesség kell alávetni egy alapos klinikai vizsgálatnak, amely megakadályozza az esetleges komplikációk. A terhesség korai szakaszában, az ilyen komplikációk közé tartozik a fenyegetett vetélés korán expresszálódó toxikózis, fejlődő terhesség, súlyosbodása virális, bakteriális vagy gombás fertőzések (citomegalovírus, herpesz fertőzések, chlamydia, candida, stb), és más krónikus betegségek az anyai szervezet.

Fotó forrása: Shutterstock