Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához

kell elérni a legjobb eredményeket:

 • meghatározzák a fajta (MDF) csirkék;
 • hogy meghatározza a madarak kora;
 • hogy előkészítse a szobában;
 • készíteni takarmány;
 • válasszon egy madár.

keresztezi csirkék

Keresztek tojás, hús, vegyes, brojlercsirke.Egg fajta csirkéket mérsékelten magas koraérettsége és kiváló tojástermelés.

Malacfajták csirkék tenyésztik céljára megszüntetése:

 • keresztezi tojással fajta. Az eredmény egy hibrid kereszt. Azonban a kisvállalkozások ilyen csirkék nem célja, és jobb válasszon fajtatiszta madarak
  Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
 • keresztezésből húst fajta. Ennek eredményeként a átkelés különböző fajták a hús csirkék kapunk. Broiler - mesterséges származékok típusú csirkék jellemző a magas termelékenység és érési; Úgy véljük, hogy a legjobb termesztésre a haza.

Amikor kiválasztunk egy fajta határozza meg a végtermék a hústermelés vagy tojást. Vegye figyelembe, hogy szükség van csak a tiszta tenyészet csirke.

A baromfi- egyaránt alkalmas tojások és a fiatal podroschenny.

Az önálló kikelt csibék inkubátor igényeinek.

Mi inkubátor válasszam?

 • fordult tojás módszer szerint. Részvételével egy személy - kézi és gépi; nélkül - automatikus.
 • A tojások száma helyezhető el. A belföldi tenyésztés alkalmas 70 darab.
 • a jelenléte ventilyatora.Luchshe vegye Inkubátor egy ventilátor - és egyenletes hevítését a teljes falazat;
 • akkumulátorról állás. Lehetővé teszi, hogy fenntartsák a saját energiaforrással, ha a készülék ki van kapcsolva.

Így, amikor a vásárló egy inkubátorban választ modelleket automatikus vagy mechanikus forradalom elhelyezése 70 tojást. A jelenléte a ventilátor úgy dönt, hogy egyenetlen felmelegedés problémája van, és saját meghajtású mentési áramkimaradások.

Hogyan válasszuk ki a tojás a keltetőben?

Fektetésére inkubátorban alkalmas csak tojást egészséges madarak szabványos alakú és méretű, egy egységes színű, és felületi szerkezete a héj. A legkisebb eltérés a paraméterek nem garantálják megszerzése utódokat.

Ezután a lámpázó minden tojás kell ellenőrizni:

 • megtermékenyítés - jól látható sötét folt;
 • a méretei a légkamra elrendezése - a tompa végén a tojás, nem több, mint 1,5 cm;
 • a helyét a tojássárgája - legyen központi;
 • száma tojássárgája -, hogy az egyik;
 • jelenlétére idegen zárványok - ne legyen jelen a tojás.

Milyen korban, hogy a fiatal?

Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
Életkor fiatal függ cross-country: brojlercsirkék - 1 napos, a tojótyúkok - 3,5-4 hét. Életkor szerint határozzuk meg a csibék kirepülés: a napos madarak helyett tollat, 3 hetes baromfiipar már (emeljük) farok tollak, farka van a hátán, a nyak.

Hol lehet megvásárolni a fiatal állatok?

Csirkék legjobb venni ipari keltetők. A piacon el lehet adni egy beteg vagy gyenge madarak ismeretlen fajta. Vásárlás a baromfitelep nemkívánatosnak - eladó általában kiállított selejtezett csajok.

Hogyan kell elkészíteni egy tyúkól?

A hely a madarak természetes megvilágítású, száraz, jól szellőző, de huzatmentes. Célszerű vágja le a falakat sárból - így azok könnyebben fehéríti. Sex kell kitölteni száraz homok, kavics, és a tetején - fűrészporral. Baromfi esetében szükséges, hogy alszanak, fészket tojás, brojler - sejtek. A tyúkól szükséges világítás, hogy tartalmazza azt a télen, hogy így növelje a nappali órákban.

Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
Az egyik terület a baromfi: liba tenyésztés az otthoni, mint egy üzlet.

Szoba csirkék külön állítjuk elő. Amellett, hogy a fertőtlenítés létrehozására van szükség a kívánt hőmérséklet: ráhagyás - körülbelül 30 fok, a podroschennyh - legalább 17 napi madár lehet tartani a kartondobozba, egyenletes világítás és a fűtés.

Csirkéknek szükséges élelmet vásárolni. A felnőtt madarak alkalmas gabona takarmány. Csirkéknek kell készíteni egy speciális takarmány készítményekben. Tyúkok időszakonként szükséges a takarmány-vitamin és ásványi anyag komplexek.

tenyésztyúkok

A nagy termelékenység feltételek tojótyúkok meg kell felelniük:

 • hőmérsékletet -2 és +25. Alacsony hőmérséklet fagyás, nagy - a termelékenység csökkenése;
 • világítás. Ott kell lennie a természetes és mesterséges világítás. A jelenléte ablakok és nyílások szükségesek. Nap csirke tartson 06.00 és 19.00, tehát csökkenő nappali órákban növekedés segítségével mesterséges fény;
 • fészek madarak. 1 aljzat beállítva 3-4 csirkét magasságban fél méterre a padlón;
 • elegendő számú etetők és itatók. Számított hossz: 10 cm és 1 madarat.


Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
Tojás a tyúkólban kakas jelenléte nem szükséges. Megállapította, hogy a tojástermelés növekszik. Azonban a legtöbb baromfitenyésztők nem tapadnak az ilyen szabályok, és megvizsgálja a jelenléte a hím kötelező, mert zavart csomag szerkezetét. Ezen túlmenően, a trágyázatlan tojást nem lehet használni az inkubátorba.

Minden csirkét kell enni akár 100 gramm. gabonatermékek. Emellett hozzá egy csontot vagy halliszt a takarmány, a zöld fű és széna télen. Etetett csirkék tojáshéj, ha szükséges (soft shell) adjunk hozzá egy kréta.

Az alkoholfogyasztó a madár legyen elegendő mennyiségű vizet. Télen, szükséges, hogy elkerüljék fagyasztás.

Coop tojótyúkok van szükség, a szomszédos bekerített területet. Ez szükséges ahhoz, séta madár. Kötelező feltétel akkor tekinthető a tisztaságot a tyúkól. Alom tisztítjuk szükség szerint, az alom heti 1-2 alkalommal, megakadályozva annak nedvesítés.

Fajta tojótyúkok

Jelenleg elegendő számú tojásból származó kőzetek. Legalkalmazkodóbb és rendkívül produktív közül

Vajon nyereséges emelni tojótyúkok?

Tojásokat a csirkék haladja gyári társaik tápanyag-összetétele, súly, van egy természetes színű sárgáját. Miután állat-egészségügyi vizsgálat tojás lehet végrehajtani vásárokon, piacokon, különös tekintettel az értékesítési helyeken, ahol mindig nagy a kereslet, mint a gyári.

Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
Tenyésztési rákok, mint üzleti - ez bonyolult első ránézésre, de nagyon jövedelmező.

Tenyésztése brojlercsirkék

A legtermékenyebb húsukért tartják tenyésztés brojlercsirkék. Vegyes határon is kaphat a hús, de az izomnövekedés kevésbé intenzív, ez nem alkalmas végrehajtása kereskedelmi kezelési terveket.

Szükséges, hogy a kívánt termikus körülmények között. Az első napon - 30 fok, a következő kell csökkenteni 1-2 fokkal a nap. Évesen egy hónapon át, majd elég a 19 fok a szobában.

Kezdetben csirkék, lehet tartani a dobozok a sűrűsége 15-20 darab méterenként. Aztán átültetett sejtek.

Etetés brojlerek termelt elég gyakran - 6-8-szor egy nap az étrendben közé tartozik a fokozott mennyiségű magvak, ásványi anyagok, fehérje, vitamin komplexek. Csak akkor, ha elegendő és bőséges táplálékot brojlercsirkék nőnek intenzíven.

Breed broiler csirkék

Mint korábban említettük, ez - speciálisan tenyésztett fajta, amelyet az átkelés a hús madarak. A legsikeresebb keresztek minősülnek:

 • Broiler - Ross 301,
 • Broiler - Ross 708,
 • Brojler - 61,
 • Broiler - COBB 500.

Mindezek keresztek jellemzi a magas termelékenység és a kiváló minőségű a hús.

Vajon nyereséges emelni a broiler csirkék?

Termesztés és tenyésztés csirkék otthon végrehajtásához
Brojlerhús kiváló a tápértéke és fehérje összetétele a hús más madarak. Úgy véljük, a táplálék, és mivel a magas fehérjetartalmú - egy teljes értékű. Hús kiváló fogyasztási tulajdonságai: lágy, finom, ízletes. A termékeket lehet értékesíteni a magán üzletek, piacok, a mezőgazdasági vásárokon. Baromfihús vásárolt könnyebben, mint a baromfiból gazdaságok.

Tojótyúkok vagy brojlercsirke?

Ahhoz, hogy megértsük, milyen fajta tenyészteni nyereséges, akkor hivatkozhat a számok.

Tojótyúkok - 1 tojás 2 nap, kezdenek sietség 4,5-5 hónap, a termelékenység az aktív időszak körülbelül 6 hónap, amely után frissítenie kell az állományt. Egy személy valóban tartalmaznak 30 madár. Így, amikor a piaci értéke egy tucat állat tojást összegének 60 rubelt havonta, akkor kap mintegy 2700 rubelt, vagy 14850 az egész szezonban.

Meg kell jegyezni, hogy a nyereség a tyúkok tojás irányba jön egy hónap a vásárlás után, és tart akár hat hónapig. Azonban, ha nem tud az összes nyereség egy időben. Ebben az esetben a csirkék fogyasztanak kis mennyiségű takarmány és az állatállomány játszhat vásárlás nélkül csirkék.

Ne csak hasznos, de rendkívül aktuális téma, összefüggésben a folyamatban lévő geopolitikai fejlemények a világon, és a tükörképe, az országban. A válság idején olyan étel, és különösen az úgynevezett „Olcsó”, továbbra is az egyik legnépszerűbb fogyasztási cikkek. Ezek a legnépszerűbb termékek közé tartozik a hús, csirke tojás. Hozzáértő elég, véleményem szerint, és egyértelműen nyilvánosságra alá. A csak elégtelenül ismertetett összehasonlító jellemzőit keresztek. Bárcsak minden kreatív és üzleti siker.

tupo.chelovek messze temy.dazhe nagyon messze.

Élek a családommal egy magánházban, a kert is rendelkezésre áll. Tenyésztyúkok és gyártása csirke ketrecek számomra az egyik fajta nyereség a nyáron. Minden azzal kezdődött, hogy én úgy döntött, hogy a csirkék a nyári és a saját tyúkól. Alig mondani, mint megtenni, azt fokozatosan kezdte meg a szomszédok, rokonok és barátok, és érdekli a hobbim, és amikor megtudta, hogy én egy tyúkól tette, így minden megrendelést zuhant, mert mindannyian szeretnénk, hogy az asztalon volt saját termék! Különösen ezekben a bizonytalan időkben.

Jó napot! A gyakorlat úgy döntött, hogy egy kis üzleti Brojlerhizlalásban a saját területén. Úgy döntöttünk, hogy kezdeni page-va tyúkól 200-300 fő, és meleg volt. Ez könnyen tisztítható. Szellőzés az volt, hogy a csirkék ketrecben, hogy megteremtik a vágóhidak és a tépés, hogy dolgozzon ki egy módja az újrahasznosítás csirke trágya. Általában egy csomó kérdést. Ha tudod, mondd, hajlandó fizetni az info

Üdvözöljük Ivan.A mint etetni a csirkéket, én abban az értelemben, hogy a ha minden igaz, hogy vásároljon valamit drága.

Hi Iván! Élek a külvárosokban .zhelayu eladni egy lakást, és vesz egy házat Rjazanyi oblasti.ne mondja meg, melyik terület jobb kupit.chtoby olyan jól, mint ahogy azt a növekvő csirkéknek.

Igen, a téma fontos ma, én nem vitatkozom. Csak a lakásban, így a kereskedők nem zaymoshsya, és a falvakban, hogy a falvak és így zanimayutsya.A itt a tojás hallottam, hogy télen a madarak hajtják neohotno.Tak hogy az alapdíj a hús és húsipari produktsiyu.Takim ugyanúgy lehet tenyészteni és a fürj.

Nem látom a gondolat, hogy valami új. Srl kopott témát. Magát a tartomány, és tudom, hogy az emberek minden volt élelmiszer. És ami a fészkelő madarak az otthon, az ügy lehet stoyuschee. De valójában fájdalmasan nehézkes! Alapvetően mint bármely más üzleti. Mindazonáltal, ismerve a falu szóváltás nehézségeket, azt nem folytatnak ilyen szektorban otthon.

Tojásokat a csirkék kaphat a télen mint nyáron, csak meg kell tartani a helyiség hőmérséklete és a fény idő .... + 21 fok, a fény 6 órától 20 óráig ... + megfelelő etetés ....

Prompt fajta tojótyúkok kezdeni tenyésztés