tervlapon lejtőn - okok, udvar, kert, hétvégi ház - tereprendezés

tervlapon lejtőn - okok, udvar, kert, hétvégi ház - tereprendezés

Vásárol egy vidéki ház a telek elég felelősségteljes döntés, mert mindenki álmodik saját festői környezetben, jó szomszédok, sík terepen, és egy folyó perces állás. Azonban az ideális kert nem könnyű megtalálni, mivel szinte mindenhol valami olyan nem lesz olyan. És ha vásárolt egy vidéki házban, föld, egy hegyoldalon, a pánik nem szükséges emelni. Ez nem is olyan rossz. Ezen kívül van még plusz jelet. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell egy oldal elrendezését, hogy hol helyezze a kert és a sok árnyalatok a tervezés e táj.Előnyei és hátrányai a rész

Pontosan felmérni saját képességeit, és azonosítani a szükséges kiadások, meg kell látni a részleteket a saját kertjében.

Kizárólag az előnyök ilyen rész lehet például a következők:

 • a jobb tervezés, ez a villa fog kinézni meglehetősen színes és gyönyörű;
 • víz lejtőn soha stagnál, így a Föld felszínén száraz lesz a legtöbb esetben
 • Ha a lejtő irányul, hogy a déli oldalon, a fény a helyszínen mindig jelen lesz, ami előnyös a sok növény és a terméshozam;
 • lejtőn egy csodálatos hely, az építési saját vízesések és alpesi hegyek;
 • Ha a ház található a legmagasabb pontja a lejtőn, akkor lehet megfigyelni a teljes telek területe.

tervlapon lejtőn - okok, udvar, kert, hétvégi ház - tereprendezés
De eltekintve előnyeit ezen a területen is vannak hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt a terv nagysága:

 • ha a ház, vagy bármely más épület közepén található a vizsgált területen, a víz áramlását az alapítvány szerkezetét;
 • Növények kell öntözni gyakrabban, mert még azután is egy nehéz esővíz késik a földön egy rövid ideig, és fognak folyni az alapja a lejtőn;
 • ha a lejtőn arra irányul, hogy az északi, a helyszínen rosszul van megvilágítva, ami maga után vonja a kihalás növények és az alacsony termelékenység;
 • hogy a gyep egy nagyon meredek lejtőn nehéz lesz;
 • Egy ilyen szakasz elrendezés lenne szükség sokkal több költséggel jár, mint a hasonló tevékenységet egy sík felületre;
 • jelenlétében instabil területek tapasztalhatnak felületi erózió, földcsuszamlás, eróziók a talaj;
 • A lejtőkön szinte lehetetlen, hogy az asztalra, és a pro labdajátékok lehet elfelejteni;
 • hotba egész nap lejtős felületre lesz szükség nagyobb energiafelhasználást;
 • Ha egy család a gyermekek, majd földet a lejtőn nem túl jó hely játszani;
 • a föld nehéz építeni a kert, a veteményeskert;
 • lehet némi probléma a vízvezeték.


Amikor kiválasztja rész előnyben részesítik a részletekben lejtők 5-20 fok. Ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre a kertben. Lépni ezen az oldalon is sokkal könnyebb lesz.

Vásárlás szekcióban található, amely lábánál a lejtő, akkor jobb elkerülni, mivel ezen az oldalon fog gyűjteni a vizet, ami oda vezethet, hogy a pangó vizet a területen. Lejtő irányába az északi, és nem kell figyelembe venni.

Tervezés Ennek a résznek

Mielőtt földmunka szükséges ahhoz, hogy a lejtőn terv papíron, hanem a jövőről megbecsülni a helyét a fenti teraszok és szét őket külön zóna.

A legjobb megoldás az a hely, a ház - ez a legmagasabb pont a lejtő vagy a közepén. Nem messze a háztól, akkor hagyja a hely, az építőiparban a pavilonban. A másik oldalon a konstrukció, amely védve van a szél, meg kell tenni a padra. WC kell helyezni a középső területen nem közelebb, mint 20 méterre a víz.

Tedd egyenes utak ezen az oldalon, gyakorlatilag lehetetlen. Azonban, akkor tegyék kanyargós. Egy hely, egy nagy dőlésszög kell, hogy egy létrát, hogy megadja nagyobb és festői helyszínen.

tervlapon lejtőn - okok, udvar, kert, hétvégi ház - tereprendezés
Az ágyak lábánál található a lejtő nem szükséges, mivel mindig lesz a hűvös levegőt. A legjobb hely a kertben - egy területet a hegy, amely kigyullad, és védve a szél. Ha szükséges, akkor a növény egy sövény a kert körül, ami nagyszerű, hogy megvédje az ágyak a szél.

Felhívjuk figyelmét, hogy a lejtőn mozoghat - ez azt jelenti, hogy a talaj leomlanak az idő. Ezért van különös figyelmet kell fordítania a térség megerősítéséhez.

Létrehozásakor teraszok megerősítésére támfalak lehet használni. Úgy tartja a talajt. Terasz tenni akár 60 cm-t. Annak érdekében, hogy a terasz magassága, akkor szükség van egy párnát, amely a kavics. A vastagsága ennek párna - 15-30 cm.

Fali kell tenni a tendenciájával propping a teraszon. Az anyag felhasználható tégla, tömb, kövek.

tervlapon lejtőn - okok, udvar, kert, hétvégi ház - tereprendezés
A falon, és az alján is tesz egy dekoratív növény. Az ilyen falrész vizuálisan bonthatók külön teraszok.

Produce teraszos nem szükséges. Tudod csak megerősíteni azt georács ellen további kopnak. Ehhez mélységben fél méter, hogy egy rács műanyagból készült, amely szerelvényekkel földbe. A következő alvás rács meghatározott talaj, ami után a készülék maga georács.

Meg kell erősíteni a lejtőn is lehetséges a segítségével az ültetés. A gyökerek a növények szivattyúzása fogja a talajt, hogy megvédje a lejtőn kirojtosodását. E növények közé borbolya, boróka, birs, makett narancs, Deutz, cseresznye, lila és mások. Mindezek a növények, amellett, hogy a fő célja, nevezetesen díszíteni a táj.