Testament koncepció elkészítésének szabályai

Testament koncepció elkészítésének szabályai
Testament - az a képesség, hogy meghatározza a sorsát egy személy vagyona után a saját halálát. Az akarat rendelkezhet ingó és ingatlan dolgok. De mivel, kivéve ékszerek betudható mozgatható dolog, ez különösen értékes ingatlanok (lakások. Telek. Ház, stb), az akarat, mint általában, a meghatározott sorrendben az ingatlan számla. Melyek az alapvető szabályok kidolgozásának akarat és mit kell tudni azoknak, akik úgy döntöttek, hogy ez lesz szó az alábbiakban.


A koncepció az akarat. A legfontosabb rendelkezései az akarat

Először is, meg kell kezdeni a koncepció az akarat. Testament - egyirányú tranzakció után létrehozott egy meghatározott esemény, a jogok és kötelezettségek ezen entitások benne. Jellemzően, az akarat, akkor történik, amikor az örökhagyó akar, vagy törölni öröklés valaki a törvényes örökösök (akik az öröklési jog a törvény alatt), vagy fordítva, hogy tartalmaz néhány olyan ember, akinek nincs örökösök a jogot, hogy a számuk. Mielőtt a figyelmet a tartalom az akarat. Szeretnék néhány szót arról, hogy ki lehet az akarat az örökhagyó (at öröklés alá személy akaratától gyakran nevezik az örökhagyó).

Mivel az örökhagyó lehetnek:


-Csak természetes személy
-Csak hozzáértő személy. A személynek kell lennie idején akaratukat. Jogi alkalmasság olyan személy, aki elérte a 18. életévét. Megszerezni kompetencia korban lehet, ha:
-fő alatti bejegyzés 18 év házasság
-ha az a személy, aki elérte a 16 éves kor alatt dolgozó munkaszerződése vagy annak hozzájárulásával a szülők (örökbefogadó szülők, gondviselők) folytat vállalkozási tevékenységet.

Térjünk most próbálja meghatározni, hogy mi az alapvető jogi szálláshelyeken akarat, és milyen jogok személyt, annak összetevői, azaz a örökhagyó.

A szabad akarata. Ez azt jelenti, hogy

Testament koncepció elkészítésének szabályai
örökhagyó meghatározhatja akarata vagyon (beleértve, de nem vásárolt), örökségül. Csak a szabadságot az jogosítja fel az örökhagyó maradtak ránk minden vagyonát, és annak egy részét - például csak egy lakás. Ugyanakkor, undevised öröklés az ingatlan, akkor kell elvégezni a szabályok szerint megállapított öröklési törvény (azaz prioritási sorrendben örökösök a törvény). Csak az örökhagyó a jogot, hogy hozzon létre egy akarat, amely meghatározza a sorsát az összes ingatlan, és néhány, amelyek mindegyike tartalmaz egy olyan sorrendet egy adott dolog (lehetőleg egy akarat. Viták elkerülése). Ezen túlmenően, az örökhagyó a jogot, hogy maradtak ránk ingatlan senkinek szerint vágyaikat. Az egyetlen kivétel a szabály kötelező részesedése. Csinálok egy akarat - a megfelelő ember, nem kötelezettség, ezért lehet, vagy nem lehet azt - saját belátása szerint.

Prioritás öröklés útján akarat az öröklési jog. A törvény kimondja, hogy ha megvan az akarat, az örökség szerint kell elvégezni vele. És csak abban az esetben van akarat, vagy érvénytelen, hatályba lép a törvény szerint az öröklési szabályok.

A kizárólagosság az akarat azt jelenti, hogy lehet csak egy személy, és csak az a tulajdonság, amely az örökhagyó joga tulajdon. A kizárólagosság az akarat ugyanaz, és hogy az örökhagyó nem köteles jelenteni minden az örökösök vagy a kidolgozási végrendelet, sem annak módosítására, lemondására. Ebből következik egy másik jellemzője az akarat - a titkát.

A rejtély az akarat. Mint már említettük, amellett, hogy a közjegyzői és más érintett személyek akarata, az örökhagyó nem tudja megmondani senkinek a tartalmát az akarat. De ezek a személyek nincs joga nyilvánosságra hozni (ha az információ közzététele, az örökhagyó biztosítani kell a jogot, hogy kártérítést követelni az erkölcsi kár és veszteség okozta). Ezen kívül van egy zárt akarat - ebben az esetben, az akarat aláírása csak az örökhagyó, akkor átkerül a közjegyző egy lezárt borítékot a két tanú jelenlétében, és nyissa meg csak abban a pillanatban való belépés örökségül. Az a tény, hogy az akarat által az örökhagyó által kiadott átvételi közjegyző. Ezt a díjat nyitott közjegyző által legkésőbb 15 napon belül a dokumentumok benyújtásával a halál az örökhagyó. Ez akkor fordul elő, a két tanú jelenlétében és lehetséges utódai. Egy ember azonban, aki úgy dönt, hogy egy zárt lesz. Először is, meg kell, hogy alaposan megismerjék a jelenlegi jogszabályokat annak érdekében, hogy megakadályozzák hibák előállítására akarat - különben később érvényteleníteni kell.


Testament koncepció elkészítésének szabályai
Csinálok egy akarat lehetővé teszi az örökhagyó nem csak rendelkezhet a tulajdon, hanem létrehozza azt bizonyos felelősséget az örökösök vagy hogy néhány vagy más rendelkezés:


-legacy - bízzák az utódai teljesítési kötelezettséget miatt öröklési semmilyen kötelezettséget az anyagi természet javára egy vagy több személy (végrendeleti), aki megszerzi a jogot, hogy a kereslet a végrehajtás e kötelezettség. Nagyon gyakran a hagyaték tekintetében került sor ingatlanok (lakások) és amely során a kötelezettséget, hogy a jogot, hogy hagyományosnak hagyott a lakásban (vagy annak egy része).
-podnaznachenie örökös - kész halál esetén a fő örökös, vagy meghibásodása esetén az elsődleges örököse örökségül.
-végrendeleti felhúzása - adó örökösök elkövetni minden olyan intézkedés azzal a céllal általánosan hasznosítható (itt, ellentétben a hagyatékát, különös tekintettel az a személy, aki megkapja az ebből származó előnyöket). A törvény és jelezte, hogy ez a díj fejezhető ki egy ingatlan (ingó és ingatlan), és cselekedni.
-más rendelkezés az örökhagyó, amelynek értelmében neki, és nem mondanak ellent a jogszabály.

Szabályokat és eljárásokat, hogy egy akarattal

Az alapvető szabályok, hogy egy akarat nem annyira, de ezek elmulasztása eredményezheti érvénytelenségét az akarat. Tehát amellett, hogy az örökhagyó kell lenniük, meg kell emlékezni a következő törvény rendelkezéseit.

Ez készült csak személyesen.

Testament koncepció elkészítésének szabályai
Nem lehet, hogy egy akarattal meghatalmazott útján.

Testamentum csak írásban (írásbeli és aláírásával az örökhagyó feltétlenül), és meg kell közjegyző által hitelesített. Amikor összhangban a törvény a jogot, hogy a közjegyzői okirat által biztosított tisztviselők helyi kormányzati szervek és a tisztviselők a konzuli hivatalok Magyarország (hiányában a közjegyző a falu), az akarat lehet igazolni helyett közjegyző megfelelő hatósági (n. 7, Art. 1125 Ptk Magyarország) . A szándék lehet aláírni rukoprikladchikom ha az örökhagyó írástudatlan vagy beteg, de meg kell jelennie az lesz az oka, hogy miért nem önaláíró.

Az akarat kell adni a helyét és idejét bizonyítvány (Sec. 4. Az Art. 1124 a Ptk). Az egyetlen kivétel a zárt lesz, de ebben az esetben, a jegyző, az örökhagyó által kivett egy borítékot zárt végrendeletét. így ezen a borítékon címke, amely információkat tartalmaz az örökhagyó, valamint az időpontjáról és helyéről, amely ilyen lesz.

A tanúk jelenlétében. a végrendelet készítést. Bizonyos esetekben, a törvény szerint a készítmény egy akarat (például a készítmény a zárt végrendelet, a végrendelet készítést, amely egyenlővé a közjegyzői, a végrendelet készítést vészhelyzetben), szükséges a jelenléte tanú. Amennyiben nem tesz eleget ennek a szabálynak kell járnia érvénytelenségét az akarat.

Testament koncepció elkészítésének szabályai
Ezek az alapvető szabályok, hogy egy akarattal. Vannak azonban kivételek. Például bizonyos esetekben nem lehet megállapítani, az akarat a közjegyző. Ezekre a helyzetekre vannak szabályok körülbelül átszámítva hitelesített végrendelet (Art. 1127 Ptk Magyarország). Ezek végrendelet van:


-végrendeletek állampolgárok tartózkodnak kórházak (más betegek egészségügyi létesítmények vagy élő idősek otthonában és letiltott) által hitelesített vezető orvosok, azok helyettesei, orvosi ügyeletben
-végrendeletek állampolgárok tartózkodnak, míg vitorlás hajók lobogója alatt közlekedő, az Orosz Föderáció által hitelesített kapitányok e hajók
-végrendeletek állampolgárok tartózkodnak a sarkvidéki (és más hasonló) expedíciók által hitelesített vezetőinek expedíciók
-végrendeletek személyek helyeken bevetése csapatok (ha nincsenek közjegyzők) által hitelesített parancsnokok katonai egységek
-végrendeletek polgárok, akik a MLS által hitelesített fej MLS.

Mindezekben az esetekben az örökhagyó alá kell írnia az akarat szükséges jelenlétében egy tiszt, aki igazolja ezt végrendelet és tanú, aki szintén aláírja a végrendelet. Ez a díj legyen, amint a lehetőséget erre, arra irányul, az igazságügyi hatóságok, a közjegyző a lakóhely az örökhagyó.

Azt is tudni kell, hogy kivételesen tehet akarat írásban - a végrendelet lehet kiszerelni csak kivételes körülmények (st.1129 GK Magyarország). Tehát mindig meg kell aláírnia az örökhagyó a két tanú jelenlétében. Legkésőbb egy hónappal a felmondás napján a sürgősségi, az örökhagyó számára e végrendelete az általános szabályok, különben érvénytelenné válik.

Az örökhagyó joga van visszavonni vagy módosítani egy akarat összeállított korlátlan számú alkalommal: az Újszövetség régi törölt részben vagy egészben.

Testament érvényteleníteni lehet

Testament koncepció elkészítésének szabályai
által elismert bírósági határozat (megdönthető akarat) - el kell ismerni, mint olyan alatt a követelés a személy, akinek az érdekei sérülnek az akarat. Vagy lehet, hogy érvénytelen elején - jelentéktelen végrendelet - mert sérti a szabályokat öröklési jog.

Végén a beszélgetés az akarat szeretnék megemlíteni átadása örökölt oszthatatlan dolog a természetben (pl lakások és egyéb ingatlan). Az örökhagyó lehet az ő határozza meg a részesedése az örökösök, a frakció vagy százaléka az örökséget. Azokban az esetekben, amikor az örökhagyó nem fejezte ki akaratát örökösök részesedése az akarat, ők tartják az egyenlő részesedés (Art. 1122 Ptk Magyarország). Ezen tulajdonság van joga az közös tulajdon.

Általában mindig mondja örökösök előre, hogy van akarat. Amennyiben az örökösök nem tudják, hogy egy akarat vagy sem - annak érdekében, hogy bekerüljenek örökségül a törvény szerint, de van, hogy egy közjegyzői iroda a város, ahol élt az örökhagyó, bizonyítványok, végrendeletek, hogy nem volt kidolgozott. Csak akkor, és kiderül, van akarat, vagy sem. Vizsga a közjegyző nem fog - még mindig ez a kivétel a szabály alól, és ez, akkor eltűnik, ha az akadályokat, amelyekkel a jegyző, még kell tanúsítania az általános szabályokat. E kivételes esetekben, az akarat kell letétbe helyezni minden olyan személy, az ő udostoverevshemu (van már jelen, ha szükséges - az ő kötelessége), illetve tárolt dokumentumok az örökhagyó, ahol később, és megállapította, rokonok