Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai
Tuya reprezentatív nyitvatermők tűlevelűek a ciprus családnak. A természetben nőnek 7-12 m magas. Ők úgy született Japánban és Észak-Amerikában. Ez szobanövény tökéletes ajándék, vagy csak mint egy dekoráció újévi ünnepek. otthon a legkevésbé igényes tűlevelű Thuja és csemegék évek óta.Tudtad? Az emberek Thuja úgynevezett „élet fája”.

Thuja szoba: leírás a növény

A növekedés a keleti tuja otthoni használatra. Alapján ezt a fajta létre sok törpe fajták ideális nő beltérben. Thuja kiosztja illóolajok, amelyek amellett, hogy kellemes szagú, elősegítik a levegő tisztítására a baktériumoktól. Ez azért van, mert ez a Thuja a lakásban alkalmas nem csak, mint dísznövényt, hanem javítja a hangulatot a szobában, és az ellátást, és vyraschivaniepod erő abszolút mindenkit.

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai

Hogyan válasszuk ki a arborvitae

Mint minden szobanövények, a Tui létre kell hozni a megfelelő légkört. Szerencsére, a növény igénytelen, de az optimális növekedés, még mindig vannak ajánlásokat.

világítási követelmények

Thuja szoba szereti a fényt, de nem tűri túl fényes világítás, egy jó megoldás az lenne, hogy helyezze a növény az északi oldalon a szoba. Tavasszal és télen a közvetlen napfény nem ajánlott.

hőmérsékleti körülmények között

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai
A nyár folyamán úgy ítélték az optimális hőmérséklet 20. +30 ° C-on Ekkor az ötödik lehet venni a levegőt, de tegye a legjobb az árnyékos helyeken. Télen ez a magas hőmérsékleten Tui nem volt jó egyáltalán. Az optimális hőmérséklet ekkor - nál nem magasabb +15 ° C-on Tuya könnyű elviselni fagy, de a szobanövények is jobb, ha nem menő.

Mi legyen a páratartalom

A növény nem igényes a nedvességet, így könnyen mozog a száraz levegő a lakásban, és az intenzív hő. De ha a hőmérséklet túl magas a levegő páratartalma alacsony ugyanakkor szükséges, hogy időnként permetezni az ötödik a sprinkler.

Hogyan növény tuja cserépben

Mivel a elfogulatlanság szabadban Thuja is gyökeret szinte bárhol és bármilyen körülmények között. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy a növény tuja otthon, akkor van szükség, hogy fontolja meg néhány fontos tippeket és trükköket. De ennek ellenére, az ellátás Tusi a bankban könnyebb, mint kültéri növények.

A talaj követelmények

Thuja, mint egy ház növény virágzik a bankban, ha felveszi a megfelelő talaj. A legmegfelelőbb talajt a Tui - enyhén savas. A talaj lehet egymástól függetlenül készített. A fiatal növényeket lesz optimális keveréke a következő:
 • 1 rész homok;
 • 2 rész puhafa föld;
 • 4 db levél.
Thuja felnőtt igényel más összetételét a talaj:
 • 1 rész tőzeg;
 • 0,5 rész homokot;
 • 1 rész gyep föld.
Azonban, mint a készítmény szubsztrátok megvásárolhatók a szaküzletekben.

Követelmények a bankot

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai


A növekvő belső pot arborvitae segítségével bármilyen, a legfontosabb dolog -, hogy a bankot az állomány, így a növények nőnek rendesen. Bármilyen tartály kell egy leeresztő, hogy megakadályozzák a stagnálás a víz a talajban. Azonban, ha fogsz felnőni ötödik a szabadban, például az erkélyen, akkor a pot alkalmas nem ilyen. Edények kell fagyálló, azok köre a piacon most is elég nagy, akkor választhat, hogy megfeleljen minden ízlést.

ültetés arborvitae

A sikeres leszállás biztosítani kell, hogy jó pot vizet ad, hogy töltse az alján a jó vízelvezető réteg. Ültetés arborvitae lényegében nem különbözik a többi szobanövények, a legfontosabb dolog -, hogy a növény a megfelelő talaj, és nem fáj. Ezután felmerül a kérdés, hogyan kell gondoskodni a Tusi ültetés után. Gondozása növények nem túl nehéz, akkor gyorsan gyökeret.

Jellemzők Tusi otthoni gondozást

Összességében komnatnayatuyapri termesztés pot nem igényes, de mint bármely más növény, törődik vele kell, hogy legyen rendszeres. Alapvetően ellátás megfelelő öntözés, műtrágyázás és metszési. Érdemes azt is figyelembe véve a hőmérsékletet.

Hogyan a víz a növény otthon

A legfontosabb dolog - ez öntés, függ a pompa az ágak és a teljes vonzerejét a növény. Öntözés a növény rendszeresen felül kell tartani a talaj mindig nedves. Száraz talaj nem fog megölni a növény, de mindenképpen befolyásolja a megjelenését.

És fejtrágyázás műtrágya szoba arborvitae

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai
Thuja szoba kötés gyakori nem kell, hogy törődik vele, akkor nem túl szorosan. Javasoljuk, hogy használjon szerves és ásványi műtrágyák a komplex, és a rugó általában használt nitrogén műtrágya, és nyáron nem több, mint havonta egyszer - hamuzsír. Néha állapotától függően a növény adhat foszfát műtrágyák trágya. Ez minden, amit etetni kell Tui gyönyörű tű a fenti műtrágyák ideális növény.

metszés növények

Itt az egyetlen követelmény, metszés elhalt ágak, amely akkor jelenik meg rendszeresen. Azonban, hogy a kívánt növényfaj lehet vágni, amikor a kívánság kísérleteznek különböző formái.

telelő arborvitae

Mikor van szüksége, és hogyan kell elvégezni transzplantáció Tui

Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai
Átültetést arborvitae kívánatos évente egyszer, mely idő alatt növekszik elég, és szüksége van egy nagyobb cserépbe. Régebbi növények palánta van szükség ritkábban. Transzplantáció egy speciális talaj tűlevelűek. Hajtsa végre az eljárást meg kell alaposan, és meghaladta a növény együtt talaj egyik tartályból a másikba, hogy ne sértse meg a gyökérzet.

Hogyan terjednek otthoni tuja

Tuya az otthon által propagált magvak és dugványok. Ez szükségessé teszi egy érett növény. A magokat közvetlenül belőle, azok belsejében a kúp. Vágjuk a gallyakat, amelyek nőnek. Helyezzük a kúpok meleg helyre, akkor kiszáradnak és bontakoznak ki az idők során. Akkor tudunk levonni belőlük a magokat. Magok kell tekert nedves ruhával, és hagyjuk egy napig, rendszeresen nedvesítsük be a ruhát vízzel. A kis lépésről lépésre ültetés magvak:

 1. Készítsük elő a kád, meg kell, hogy töltse ki a hordozó, töltse ki az alsó vízelvezető.
 2. Öntsük a talajvízbe.
 3. Egy pot Plant egy magot.
 4. A magok nem kell temetni, csak megszórjuk a tetejét nedves fűrészpor.
 5. Nedvesítsük meg a talajt.
Thuja lehetőséget a fejlődésre, mint egy bokor a hazai
És akkor szükség van egy csomó türelem, az első hajtások úgy tűnik, nem korábban, mint egy hónap alatt. A teljes bokor arborvitae - már 5 éve. Ezért az ötödik magról szaporított nagyon ritkán, mert ez van egy egyszerűbb és hatékonyabb módon.

Fontos: Ha ez a fajta tenyésztését új üzem megnyilvánulhat rendezhető egyéb jelei, mint a szülő növény. Növekvő Tui segítségével magvak igényel napi ellátás és tart nagyon sokáig. Szaporítás dugványozással sokkal könnyebb, és a termesztés magas minőségű bokor kevesebb időt vesz igénybe. Sharing kell elválasztani a növény-és belevetette magát a földre másfél centiméter. A legjobb az egészben, ha az alap a hajtás lesz a régi fa. Eleinte a fiatal csemete öntözés, nem kell, hogy adjon neki időt, hogy gyökeret. Ebben az időszakban csak időszakosan permetezni a növény. Amint vágás, és hogyan, hogy hozzászokjanak a gyökeret, hogy indítsa el a türelmét. Ebből a célból, az időtartam növekszik szellőzés, a továbbiakban pot lehet mozgatni egy szellőztetett helyiségben.

Thuja helye nőni mint egy bokor a hazai
Tudtad? Thuja nagyon hasznos, és sok hasznos tulajdonságai.

Thuja egy bankot tökéletesen megnyilvánul a haza. Ha úgy dönt, hogy válasszon a növény otthona, ha nem baj: Thuja szoba kapsz egy jó hangulat, tisztítják a levegőt, és díszítse a szobát.