Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés tűlevelűek kábítószer purshat-oh fotó

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés tűlevelűek kábítószer purshat ó fotó
Care elég egyszerű Tusi A közhiedelemmel ellentétben, ügyelve ez tényleg szép fenyők, mint Thuja, elég egyszerű. Az egyetlen fontos dolog, hogy vigyázzon a téli növények, amelyek már régóta fejlesztett és sikeresen tesztelték a különleges készítmények, mint például a „Purshat-O.”Mennyire veszélyes télen Tui

Mint sok kultúrában, a téli - ezúttal amikor Thuja különösen veszélyeztetettek. És ez kapcsolódik nem csak a negatív hőmérséklet, de egy erős hideg szél, és még különleges téli ég. Ha nem intézkedhetnek a faanyagok védelmére. miután a téli tűk megsárgul és gyakran látható heverni eltört ágakat különösen rontja a megjelenést.

Hó és jeges szél

Együtt a negatív hőmérséklet befolyásolja az ötödik ilyen tényező befolyásolja a fa mechanikai -, mert a nagy tömegű hó, valamint ennek eredményeként a nagy szél ágak kezdenek megereszkedik, fagyasztás és gyorsan megtörni.

Ezért csomagolja a fa az anyag nagyon fontos, különösen, amikor a fiatal kultúrák. Azt is meg kell kötni őket, hogy tét földbe egyenlő távolságra a csomagtartóba.

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae reanimációs tűlevelűek kábítószer purshat-oh fotó
Ötödik pakolás a telet a szövet nagyon fontos, különösen, amikor a fiatal kultúrák

Kár, hogy a tűlevelűek rágcsálók

Tovább hátrányos tényező - az a tevékenység, rágcsálók. Leggyakrabban szenved Thuja közös pocok és a hörcsögöket. kéreg sérülés nem csak rontja a megjelenését a növény, hanem egy negatív hatással a fenntarthatóságot a téli hónapokban.

Ezért, hogy megvédje a kultúra ezen hatások is nagyon fontos. Ehhez használja csapdák, valamint tegye az állatok lyukakban, száraz levelek, mint egy dió. fej hering, állati szőr és virágok bögre. Arborvitae hordó önmagában kívánatos, hogy tovább lezárja egy nylon harisnya.

Leégést tűlevelűek télen

Burns a nap is úgy tűnik, nem csak a nyári. Télen a Nap felmelegíti maga nagyon gyenge, de sugarai jól tükrözi a fehér felület a hó. Ennek eredményeként a sugárzás meghaladja juttatunk a növény, de mivel a kis felület a tűk zöldek gyorsan szárad.

Éppen ezért a menedéket tűlevelek természetes szövetek, amelyek elegendő homály, - ez az egyik előfeltétele a Tusi a téli hónapokban. De lehet elkerülni, ha a gyógyszer használata „Purshat-O.”

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés tűlevelűek kábítószer purshat ó fotó
Burns a nap sugarai a myc tűnhet, nem csak a nyári

Miért sárga Thuja

Ha Tui sárga részek, ez egy normális folyamat. mert az ágak fejlesztésére, öregszik, elveszíti a zöld pigment és meghal, így helyére új. Ebben az esetben egyszerűen vágja, hogy gyorsítsák fel a folyamatot.

Amikor azonban nagy számú sárga tűk egyidejűleg - ez az eredménye a vereség a leégés és szárítás gyógynövények. És ez megtörténhet mind nyáron és télen.

Hogyan készüljünk fel a téli tuja

Hogy elkerüljük a hatása ezeknek a negatív tényezők reális, és nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik első pillantásra. Számos megbízható módon, hogy készítsen a növény a téli időszakban, ami igazolta sokéves tapasztalat kamionosok rajongók és a szakemberek:

 1. Először is, az őszi kell vágni az összes régi, elszáradt, sárguló ágak. Ehhez a szokásos módon vegye kertben, vagy a jól élezett olló. A legjobb, ha előre kezelik őket forrásban lévő vízben vagy kálium-permanganát, nem, hogy a növényi baktériumok.
 2. Hogy megvédje a gyökerek használt stimulánsok (kornevin) utasításai szerint - meg kell, hogy az eljárást elvégezni, mielőtt az első fagy.
 3. Az őszi fa lehet itatni nagylelkűen különösen azáltal, hogy növeli a szokásos szabályok 1,5-2-szeresére szárazföldön befagyasztja gyorsabban és mélyebben hidratált. Egy fontos pont - sok víz után elvégezhető a fa osypletsya legtöbb tű.
 4. A fiatal növényeket, amelyek nem több, mint 3-5 év, biztos, hogy döntetlen szélvédelem. Ehhez a földbe csapok és erős szál rögzíthető az alsó harmadában a fa.
 5. Talajtakarás körül a törzs - ez is egy kötelező intézkedés, mivel különben fennáll a sok gyökér kell fagyasztani. Régebben a lehullott tűlevelek, tőzeg, levelek, fakéreg.
 6. Végül, biztos, hogy elrejtse a fiatal fák segítségével táskák, az ágynemű és egyéb anyagok, jó, hogy adja át a levegő. Wood burkoló réteg 2-3 kötötte erős kötelet.

Ennek megfelelően ezek az egyszerű szabályokat, valamint a speciális eszközökkel gyakorlatilag garantálja a Tusi szép megjelenés, valamint a normális növekedéshez, a fa a meleg évszakban.

Módszerek az újraélesztés után téli tűlevelűek

Nagyon gyakran az elégtelen ellátás tuja tél után sárguló tűk vannak, haldokló ágak. Gyakran kertészek dobják a növény. Azonban a legtöbb esetben a fa lehet állítani. Erre a célra a szokásos módszerekkel - műtrágyázás, talajtakarás, metszés érintett ágak.

termékenyítő növények

Közvetlenül azután, hogy a téli időszakban a talaj közelében érintett növények jól kell lazítani. További ökörfarkkóró oldatot előbb vásárolt, mint a késztermék és használják az utasításokat. Ha az infúziós függetlenül készül, úgy ez az 1 rész száraz anyagot 9 rész vízzel. Így, egy standard 10-literes vödör vehet 0,5-1 liter oldat.

Vizet kell használni feltétlenül meleg (kezet kell kényelmes). Itatni 4-5 liter minden csemete és 2-szer nagyobb - egy érettebb arborvitae.Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés tűlevelűek kábítószer purshat ó fotó
Mulcsozási Tui - a megbízható, jól bevált módszer, amely azonnal alkalmazható a megtermékenyítés utáni

talajtakarás

Ez egy megbízható, jól bevált módszer, amely azonnal alkalmazható a megtermékenyítés után. Készítmény talajtakaró önkényes noluchshe ha jelen van tűlevelű alom:

 • száraz tűk;
 • aprított fakéreg;
 • lombozat;
 • tőzeg, zúzott a morzsákat.

A keverési arány körülbelül azonos, és a tűk lehet venni a 2-szer nagyobb. Talajtakaró hagyományosan lefektetett körül a törzs a parttól 30-40 cm.

fametszés

Kötelező újraélesztés intézkedés növényeket - a metszést. száraz, repedezett és megsárgult - azaz egyértelmű jelei elhalása. Kész hagyományos eljárással jól élezett, vagy ollóval, hogy előre fertőtlenített forrásban lévő vízben vagy bármilyen fertőtlenítő.

A kábítószer-használat

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés fenyők kábítószer purshat ó fotó
Kötelező újraélesztés intézkedés Tui - a metszés

Ha Thuja volt csomagolva a téli vászon zsák, nem azonnal engedje el. Meg kell várni, amíg az utca székhelye pozitív hőmérséklet (naponta), és az első 2 hétben, hogy hozzon létre egy kis árnyékoló - vagy a tavaszi sugarai lehet égetni a tűlevelek.

Újraélesztés tűlevelűek hatóanyag Purshat-O

Azt jelenti, Purshat-O a legjobb eszköz a növényvédő szerek, mivel annak használata lehetővé teszi, hogy egész évben gondoskodik a kultúra, még hosszú távollét az országban. A megkülönböztető jegye a gyógyszer - jelenléte az összetételében csak biztonságos növények és az emberek vegyszereket. amelyek elősegítik megőrzi nedvességét a szár, gyökér és zöld része.

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés tűlevelűek kábítószer purshat ó fotó
Azt jelenti, Purshat-O a legjobb eszköz a növényvédelem

Leírása Purshat-O

A készítmény egy oldat, amely áll a következő összetevőkből:

 • kalcium-karbonát és a szilícium-dioxid;
 • tisztított víz;
 • humektánsok (viasz emulzió)
 • teljes csere a mechanikai fedél növények;
 • reflexió, lényegében összes (90%) ultraibolya és infravörös sugárzás, ami káros hatással van a növény és annak túlmelegedését;
 • napégés megelőzésére;
 • jelentős csökkenését a vízveszteség által a növény;
 • szintjének emelése az alkalmazkodás a transzplantáció után a kultúrák;
 • Növények lábadozik ég.

Ennek köszönhetően a kombinált hatás viasz emulzió, amely része a Purshat-O, lehetővé teszi, hogy a növény jól érzik magukat hosszan tartó öntözés az aszály miatt, és nincs meg az a gazdaszervezet. itatási időközök lehet csökkenteni 1,5-2 alkalommal. Ezen túlmenően, a lombozat nem melegszik a nap, így a növény ne legyen kitéve a hőstressz.

Együtt nyár tél van fogalma fiziológiai aszály: a növény hosszú ideig hideg nedvességet veszít természeti okok, ami nem teszi lehetővé számára, hogy megkezdi a gyors növekedés a tavasszal. Ezért, a vízvisszatartás a szövetekben segítségével egy viaszemulzióhoz - ez nagyon egyszerű, és ugyanakkor megbízható módja annak, hogy a probléma megoldására.

Utasítás a gyógyszer használatát Purshat-O

Azt jelenti, Purshat-O univerzális hatásában - ez nem csak az érdekel, tűlevelű fák, hanem a palántákat. palánták, dekoratív és gyümölcs fák és cserjék. Feldolgozási mód függ az adott kultúra (több - a táblázatban). És ő előkészítő munka minden esetben ugyanaz:

 1. A megoldás a palackban kell lennie jól összekeverünk 1-2 percig.
 2. Vegyünk egy standard bucket (10-liter) hozzáadása után 300 500 ml kiindulási oldat.
 3. Az egész keveréket alaposan összekeverjük. Az eredmény egy 3-5% -os oldat (attól függően, hogy a gyógyszer mennyiségét).

Fontos! Mindig figyeljen a következetesség a megoldás - nem szabad elvezetését a lombozat. A fő feladat -, hogy folyékony maradt a felületen.

Feldolgozási szabályok a következők:

 1. A legjobb időt - a második felében a nap.
 2. Ha lehetséges, az időjárás legyen száraz és szélmentes (az esős évszak, és a kezelés nem lesz jelentős hatással).
 3. Az optimális munkamódszer - használata a spray. Ha végzett permetezéssel (egyszerű permetezés nagy cseppek), az eredményt nem lehet sokkal rosszabb.
 4. A feldolgozás során, meg kell, hogy folyamatosan keverjük a megoldás -, akkor az ügyet továbbra is fenntartja az optimális összhangot és megbízhatóan terjed a lombozat.
 5. A munka eredménye legyen a teljes száradás a gyógyszer a zöld növényi részeken. Ezt követően, a döntés-e vagy sem, hogy végezzen másodlagos feldolgozás.

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés fenyők kábítószer purshat ó fotó
Azt jelenti, Purshat-O univerzális hatásában - ez nem csak az érdekel tűlevelű fák, hanem a palántákat, dekoratív és gyümölcsfák, cserjék

Sajátosságait permetezés mutatjuk be a táblázatban.

Mix oldatot Purshat-O más szerekkel az ellátás a növények (műtrágyák, növényvédő szerek, talajjavító, stb), miután a pozitív kísérlet. Ha a szer Önmagában vagy más anyagokkal nem káros a növényekre, akkor lehet alkalmazni. Anélkül vizsgálat előtti kockázat nem kívánatos.

óvintézkedéseket

Azt jelenti, a kevésbé veszélyes anyagot (az elfogadott osztályozás kifejezés egy veszélyességi osztályba 4). Azonban, míg dolgozik a készítmény kell vizsgálni néhány egyszerű szabályt, amely biztosítja a biztonságot a szervezetben:

 1. A legfontosabb dolog -, hogy ne essen cseppek, spray szemében. Konténer anyaggal kell tartani karnyújtásnyira az arc.
 2. Nem kívánatos, hogy belélegezni a köd, amely létrejöhet a szórt (ez lehet használni a hagyományos orvosi légzőkészüléket maszk).
 3. Végül biztosítani kell, hogy a megoldás nem kap kitett bőr.

Thuja ültetés, gondozás a télen, hogy miért van sárga tűk arborvitae, újraélesztés fenyők kábítószer purshat ó fotó
A legjobb ültetési ideje Tui - Spring

Abban az esetben, véletlenül a megoldást a különböző testrészek kell végezni néhány egyszerű lépésből áll:

 1. Ha az ügynök még a szembe kerül, akkor abba kell hagynia a munkát azonnal, majd öblítse le alatt nagy áramlási hideg vízben 15 percig.
 2. Ha az oldat kéznél volt, vagy egy másik része a bőrt, akkor egyszerűen mossa le szappannal és jól öblítsük le testet.
 3. Abban az esetben, belélegzése köd a megoldás egyszerűen menni, és egy kis friss levegőt néhány percig.
 4. Végül, ha véletlenül lenyeli, forduljon orvoshoz.

Ugyanakkor a hosszú távú tapasztalat az egészségügyi következményeit vészhelyzetek megoldás még soha nem figyeltek meg.

Műszaki és időzítés helyes ültetés arborvitae

A legjobb ültetési ideje - tavasszal, mintha a fát ültetett az őszi, a túlélési csökken 10-15% -kal. ültetés technológia egyszerű:

 1. Először is, meg kell választani a helyet rendesen. Tui optimálisan alkalmas helyeken árnyékolás és zárt állandó szél. Ebből a leírásból könnyű kitalálni, hogy mi lesz a legjobb az ültetés a falak mentén, az ország háza, vagy más szerkezet - mellett ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy jó fa kiadni egy házat.
 2. Tudod, hogy egy egysoros vagy kétsoros ültetés. Az intervallumok a fák között el kell érnie, illetve 1 és 2 m. Mikor jön a nagy fajta, a legkisebb - 4-5 méter.
 3. Landing pit ásott kétszer mély gyökereket, és a hangerő 3-szor nagyobb, mint a földlabdával. Fontos, hogy a gyökér nyak felületén (nem a földön).
 4. Miután a földmunkagép a talaj lapot bevezetünk 2 rész és 2. rész humusz és 1 rész homok és a tőzeg. Lehetőség van hozzá nitroammofoks (0,5 kg).

Közvetlenül azután, faültetéssel jól kell itatni.

Nagyon kevés növények lesznek eredeti díszítése minden kertben design és koncepció. Thuja - egy nagyszerű példája a tűlevelű fa lágy, buja növényzet, ami nem csak úgy néz ki jól a saját, hanem a jó fog hangsúlyozzák a méltóságát más növények.