Titkok pillangók tenyésztésre otthon

Pillangók - ez talán a leginkább szép és gyönyörű rovarok. És élvezni a kegyelem akkor otthon, megtudja, ha azok egyes tenyésztési és gondozás.Hogy szükség lehet?

Titkok pillangók tenyésztésre otthon

Ahhoz, hogy minden sikerült, és létrejött egy pillangó érzik magukat, amire szükség lehet:

  • Különleges Insectarium. Ez a berendezés tenyésztésre szánt lepkék, amely minden szükséges szaporodásukat és kiteljesedett életet. Ebben az lesz, hogy fenntartsanak egy bizonyos állandó hőmérséklet és páratartalom szintjét, így rovarok fogja érezni, mint a vad. Jellemzően Insectarium egy konténer átlátszó falak belül, amelyek párásító és olyasmi, mint egy melegítő. Szintén ide lehet venni, és néhány növény. A felszerelés költségét akár 10-15 ezer. De lehet, hogy a saját kezében van. Erre a célra a fiókból és a sínek vágású keret obtyanite gézt, és tegye a kályha közelében és párásító (ez helyettesíthető kapacitású víz vagy rendszeres permetezés egy spray). A tálca betöltse a földet.
  • párásító, melegítő. Úgy kell létrehozni és fenntartani az optimális feltételeket a rovarok.
  • Ágak, levelek, növények. Az ágak van szükség, egyrészt az, hogy hozzon létre olyan környezetet, mint közel természetes. Másodszor, ezeket használják a lógó bábokat. A levelek ehet hernyók. És a virágok (különösen ami édes pollen) nagyon szereti a felnőtt pillangók.
  • A hőmérő szükséges hőmérsékletének folyamatos figyelése. Ideális esetben ez a tartományban 24-26 fok.

Tenyésztési segítségével gubók

Tenyésztésre használható gubók. Úgy lehet megtalálni őket a vadonban. De gubók Trópusi pillangó jobb megvenni egy kisállat boltban vagy online rendelt.

Tehát gubók Önnek. Meg kell őket lógott néhány gallyat, mert a lepkék után kiegyenesedik, és szárítsuk a szárnyak, majd azonnal elkezdenek repülni, és ha egy bizonyos szakaszában kell hagyni, hogy ez a mester készség rovar egyszerűen nem lehet. Biztonságos gubók lehet hagyományos szálak. Úgy kell elhelyezni a megfelelő magasságban: körülbelül 40-50 centiméterre a támogatást.

Titkok pillangók tenyésztésre otthon


Hogyan lehet megérteni, hogy a pillangó megérett, és készen áll, hogy menjen? Általában sötét gubó, és könnyedén megtekintheti a hajtogatott szárnyak rovar benne. Ez azt jelenti, hogy hamarosan nem lesz átalakulás.

Termesztése hernyók

Ha azt szeretnénk, hogy növekszik a lepkék találhatók a területen, majd miután a hő csak menjen a kertben, vagy az erdőben, és keresse meg a hernyók. By the way, nem mindegyik fog alakulni szép lepkék, és néhány fog kérni. És nem szabad összetéveszteni, szükség van arra, hogy egy különleges atlasz, amelyben vannak képek vagy képeket a rovarok minden szakaszában a fejlődés.

Szóval, van egy hernyó. Tedd őket Insectarium vagy egy tartályba töltött talajba vagy nedves papírtörlő. Belül is kell tenni az ágak és levelek. A hernyó, hogy bejárt nem zárja el a géz tartály (ne felejtsük el, hogy rögzítse a gumi).

Pupation - egy érdekes folyamat. Mielőtt egy ilyen fontos szakaszában hernyók megáll etetés, kiválasztják ürülék, és néha, ha egy kicsit száraz, mely méretét (ők is változtatni a színét). Amikor begubózik, függessze fel a hüvelyeket a fent leírt módon és kilépési várni pillangók.

reprodukció

Ha azt tervezi, a tenyésztés trópusi lepkék otthon, akkor megtalálja a számokat csak nem fog sikerülni. Azaz, meg kell kezdeni a szaporodás.

Titkok pillangók tenyésztésre otthon

Ehhez menj a kisállat boltban (vagy talál egy privát tenyésztő), és kap egy pár pillangók különböző nemű, és biztosítja számukra a legjobb, és a lehető legközelebb a természetes körülmények között, úgy, hogy elkezdtek szaporodni. Ezután egyszerűen kövesse az eseményt. Ha szükséges, hogy a gubók az ágon.

Amennyiben tartani a lepkék születtek?

Pillangók kell a hely, mert szeretnek utazni, és fedezze fel az új területen. Tehát ne hagyjuk őket Insectarium után kialakuló gubók. Számukra egy privát szobában, vagy az egész lakás, így azok nyugodtan és kényelmes. És így nem repül el, ne felejtse el, hogy az összes ablakot a rács.

Mi etetni ezeket a rovarokat?

Pillangók jellegű táplálkoznak pollen virág vagy gyümölcs nektárok. És a helyére egy étkezést, akkor a levét vagy bogyós gyümölcsök. Tedd számos sekély tál (például, sapkák), és töltse ki őket, hogy a rovarok képesek voltak leszállni szélén és a takarmány.

Titkok pillangók tenyésztésre otthon

Szintén alkalmas virágok, így a pollen. És egy másik lehetőség - egy mézes víz. Készíteni, híg 10 csepp víz egy csepp folyékony méz. Hogy az ilyen keverék is lehet kicsi a kapacitás.

Miért is?

Sok lepkék tenyésztik eladása, lett népszerű, hogy a doboz ezekkel kecses és gyönyörű lények az elmúlt néhány évben. Természetesen, ha egy ilyen doboz nyitva, minden pillangók repülnek el, de a címzett eredeti ajándéktárgyak fog tapasztalni sok kellemes érzelmek. 20-30 lepkék költsége mintegy 1-1,5 ezer rubel.

Hagyja, hogy a gyönyörű pillangó elégedett magával, vagy másokkal, és így a pozitív érzelmek!

  • Ha költözöm él az USA?

  • Látványosságok Karlovy Vary?

  • Tartalmaz egy finom sajttorta eperrel