Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

Török angóra (angóra macska) nem hagy senkit közömbösen, aki látja. Ez az elegáns, mint egy bolyhos white angel, hogy a szó szoros értelmében lenyűgözte szépségével.Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

A történet a szikla

Török angóra kezdte diadalmenet az egész világon, a 16. század után az európai utazók kezdett kihozni a fiatalok Oszmán Birodalom fehér bolyhos szépségeit. Ugyanakkor úgy véljük, hogy ez a fajta sokkal régebbi: azokban a napokban angóra macska gyakoriak voltak Törökországban, és az állatokat, mint ők, vannak leírva sokkal ősi szövegek.

Van egy legenda, hogy ezek a macskák élt a bíróság a perzsa Shahs a „post” ... törlőkendők kezét. Az ókori Perzsia, mint sok keleti népek, volt egy egyedi, hogy törölje az ujjait, étkezés után a pet haj. És ki lenne méltó egy ilyen megtiszteltetés, ha nem vakítóan fehér kecses állatok, hosszú, sűrű haja?

Ár török ​​angóra a középkorban egyszerűen mesés, és tartsa a macskát otthon is csak a leggazdagabb nemes családok. Nem meglepő, hogy az angóra vált az egyik legdrágább ajándék, amit csak lehetett hozni Törökországból. A 19. századra a fajta óriási népszerűségre tett szert között az európai nemesség. Hype súlyosbítja az a tény, hogy Európában akkoriban gyakorlatilag nem volt hosszú szőrű macskák, kivéve az angóra és perzsa, és a kettő között „örökösei az iráni Shahs' ment ki nem mondott versengés.

Török angóra (angóra macska) fényképeket, videókat, az ár, karakter, fajta leírás

Ez a kontinentális Európában, pontosabban, Angliában, az első leírása a fajta volt elkészíteni. És a végén a 19. században, amikor a népesség csökkent, a brit tenyésztők megpróbálták újra mesterségesen tenyészteni, egymást keresztező keleti és perzsa macska. Az eredmény munkájuk volt valamelyest eltér a bennszülött lakói Isztambulban azonban általában meglehetősen megfelel a jelenlegi előírásoknak. Brit fajta macskák török ​​angóra jellemzi az erős csontok, a hajuk vastagabb volt, de ez a különbség, és véget ért.

Ma angóra macska is gyökeret vert szinte minden országban vannak hivatalos óvoda a fajta sok államban. A két leggyakoribb faj, a brit és az amerikai, harcolnak a figyelmet a rajongók a „török ​​szépség.” Azonban sok macska szerelmesei továbbra is meggyőződése, hogy vásároljon a török ​​angóra cica is csak a saját történelmi haza.

Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

megjelenés

Török angóra macska poludlinnoshorstnym utal az átlagos méret és tartják az osztály egyik legnépszerűbb fajták, versengő szibériai macskák és török ​​fürdő. Megjelenése ilyen szelíd lények annyira fejlett, hogy a legtöbb ember, aki látta az első angóra macska, szó szerint lenyűgözte őt első látásra.

  • Ez a fajta jellemzi szikár, karcsú testalkat. Még képviselői a brit genetikai vonal, a masszív váz, meg nagyon elegáns és kifinomult. Száraz, jól fejlett izomzat nekik a mobilitás, és kissé emelt hátsó testrész megkönnyíti a futás és ugrás.
  • Angóra macska arisztokratikus szinte arrogáns kilátás, mivel a nagy fej kocsi.
  • A fő büszkesége az angóra macska hozta neki, ha a dicsőség, hogy továbbra is a gyapjú. Meglehetősen hosszú és selymes, akkor sűrűn lefedi az egész test az állat, köztük a hosszú, enyhén elvékonyodó farka. Tincsei növekvő ujjak között, díszítik a fülét. Ezzel egy időben a bélbolyhok egy folt ellenálló tulajdonságokkal, olyan luxus kabát török ​​szépség szinte mindig tiszta marad. Bármilyen macska török ​​angóra szó ragyog, és ez - az egyik legfontosabb mutató a állat egészségére.
  • Neck ezekben az állatokban meglehetősen hosszú és karcsú.
  • Koronázó neki tiszta fejjel, ellentétben a hosszúkás test, úgy tűnik, elég kicsi. Impression támasztja alá az a hegyes ék alakú pofa sima kontúrok és erős álla.
  • Az egyik megkülönböztető jellemzője a fajta - a füle. Mivel a nagy méret és a magas pozícióját a fejét, akkor vonzza a figyelmet. Annak fényében úgy tűnik, szinte átlátszó: ez az illúzió hangsúlyozta sűrű szőr a fül belsejét. Különösen erős ez a hatás érezhető klasszikus fehér képviselői.
  • A nagy, enyhén ferde szem mandula alakú pofa macskák egy kicsit huncut, kiegészítve bája. Szem szín, szabványok szerinti egységesnek kell lennie és összhangban van egy kis gyapjú.


By the way, az angóra macskák gyakrabban, mint más fajták, talált heterochromia - különböző színű íriszek. Ez különösen közös jellemzője az állatok között, fehér színű. Ezek a macskák rendkívül értékes, mind Európában, mind Törökországban. Költség raznoglazogo cica többszöröse is lehet magasabb, mint az árak a többi tagjának az angóra fajta.

A magas „állapot” legjobban bizonyítja az a tény, hogy a fehér macska más szemmel tette a mecsetben - a legtöbb minden muszlim svyaschonnoe helyre. Szerint a Korán, Mohamed próféta volt szeme különböző színű ami azt jelenti, hogy ezek az állatok a legtöbb kellemes Allah.

Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

A mai napig, a színek török ​​angóra is több tucat színben: bemutatásra kerülnek, mint egy egyszínű (fehér, fekete, kék, piros és krém), füstölt, vagy kombinálja több árnyalatú színek. Az utóbbiak közé tartoznak a legnépszerűbb: teknőc, kék-krém szín és pamutvászon és cirmos sok különböző árnyalatú márvány és tigris, az ezüst.

Kapcsolatos kérdések a ruha angóra macska szerzett jelentősége korunkban, amikor a fajta török ​​angóra vált ismét jönnek divatba, amelyek kapcsán a tenyésztők vettek részt, hogy növelje a lakosság ezeket az állatokat. Az eredmény az volt, hogy kialakult angóra, amely a színek eltérnek a klasszikus fehér. Ez arra késztette a tenyésztők gondolni a pontosítás a fajta standardokat és növelni a kritériumok szigor.

Angóra macskák híresek vidám és nyugtalan karaktert. Ezek kecses balett táncosok nem szeretnek ülni, de csak szeretnek részt venni szabadtéri játékok, többek részvételével a tulajdonos. Ezekben a szórakoztató szőrös doromboló szó „fordulat” az ötletet a rendet a házban, így az összes törékeny tárgyat, ha van egy angóra cica jobb eltávolítani előre. Asztalok és szekrények is nem lesz elégséges védelmet vázák és szobrok: ez a fajta kiválóan ugrik, és szereti, hogy vizsgálja meg a magas szekrények.

Angóra szépség - és hihetetlenül mozgékony vadászok szerencsejáték. Ők szeretnek játszani nem csak a mesterséges, hanem egy élő egeret. Természetesen, mint krysolovnaya fajta török ​​angóra ritkán használják, mert annak értékét. De abban az esetben a lakás „farkú tolvaj” ő zavartan.

Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

Ahhoz, lakás után pet szórakozás nem díszítette szép béren kívüli, jobb, ha vesz egy karcolás után, és ugyanabban az időben, hogy egy nagy sor játékok cica. Túlzott aktivitás ezen macskák kompenzálja a véleményüket. Ezek könnyen elsajátítható meglehetősen bonyolult parancsokat, és ha szükséges, akkor meg lehet tanítani sok érdekes trükkök, mint például bekapcsolja a fényt egy szobában, vagy kinyitja a hűtőszekrény.

Bár a mobilitás török ​​angóramacska nagyon ragaszkodó, és értékelik a társadalom az emberek. Általános szabály, hogy azok közül a család egy férfi, ami tárolja hihetetlen odaadással. Ami a többit illeti, azonban ők is nagyon önelégült. Kézen mennek önként, de nem ül ott sokáig: egy aktív jellegű hamarosan teszi őket ugrani, és nem sokkal érdekesebb dolgokat. De ha leül a számítógép, készségesen mellé ült, és „segít” ha a vizsgálatok.

Az egyik legcsodálatosabb jellemzői az angóra macskák - a csendet. Ők gyakorlatilag nem miau, kiállító helyette egy mély torokhangú hangok. Ezzel moraj képesek kifejezni minden érzelmeiket. És néha ilyen szőrös ventriloquists „kitörni” egész szívből monológok - az örömére a tulajdonosok és vendégeik.

Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

Az egyedülálló természeti adottságai a „török ​​hercegnők” tették számukra a jó szolgáltatás: jól néz ki elbűvölte angor felinologists szinte nem zavarja a saját családjában, keresek számának növelése kiscicák ahelyett, hogy valamit változtatni formájában fehér bolyhos angyalok. Ennek eredményeként, ez a fajta megszökött genetikai betegségek és híres a jó egészség. Átlagban, várható élettartamuk 12-15 év, de jó ellátás és a kor előrehaladtával - nem probléma.

Azonban vannak olyan problémák, amelyek veszélyeztetik a macskák ebből a fajtából.

  • A leggyakoribb közülük: süketség, ataxia török ​​fajtát - a betegség, esetenként előforduló csak a angóra macskák.
  • Ez képviseli néhány veszélyt és betegségek a kardiovaszkuláris rendszer.

Angora szépség, annak ellenére, hogy nagy kilátás, nagyon szerény. Fenntartani a rendet a saját luxus szőrme, jó néhány alkalommal egy héten vychosyvat kisállat, és minden 1-2 hónap fürdeni paraziták samponok.

Török angóra (angóra macska) fényképek, videók, ár, karakter, fajta leírás

Vásárlás a cica

Azok számára, akik sikerült beleszeretni a fajta, van jó hír: annak ellenére, hogy a nemzetközi hírnév és népszerűség, az ár a török ​​angóra nem olyan nagy. Az óvoda bolyhos baba mutatják osztály törzskönyvvel kéri a sorrendben 5-7000 rubel. És tenyésztők-rajongók is kínál az ára 2000 kiscicák „pet” kategóriában. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy egy igazi angóra macska jó egészséget, akkor jobb, viszont a szakmai tenyésztők.

Attól, hogy mennyi van a török ​​angóra nem mindig minőségétől függ a fajta. Az egyetlen garanciája a vér tisztasága útlevelet. Felhívjuk figyelmét, hogy van 2 medve védjegy: egy többértékű elleni vakcinázás rhinotrachetisiének panleukopenia és kaltsiviroza, valamint az újra megélénkül. Az a tény, hogy a török ​​angóra cicák legfeljebb 3 hónapig szoruló anyatejbe, ami azt jelenti, hogy az első az életében egy cica védőoltások 9. és 11. hetes korban köteles tenni magát egy tenyésztő.

Ez az ősi fajta, így határozottan elnyerte a szívét az emberek, hogy már több mint öt évszázadon Mohairs szeretet továbbra is növekszik. És nem csoda - elvégre ezek a gyönyörű állatok nemcsak vonzó megjelenésű. Az enyhe, gyengéd természetét teszi őket egy hűséges társ és megbízható barátja, hogy bárki, aki meri venni az ellátást ennek az elegáns és puha csoda.