Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Angóra macska, vagy a török ​​angóra - jól ismert hazánkban fajta házimacska létrehozott tapasztalt tenyésztők Amerikában és Európában. Ez volt alapja egyének csoportja, akik kivették a török ​​Ankara Állatkertben közepén a huszadik században. Jelenleg a Török angóra által elismert gyakorlatilag a világ összes macskaféle klubok és szervezetek.A történelem a fajta származási

Együtt az összes többi jól ismert hazai macska fajták, a török ​​angóra leszármazottja a háziasított afrikai vagy közel-keleti vadmacska. Törökország, rövidszőrű háziasított macskák hozták Egyiptomba, ahol azt is, hogy további háziasítás hajtottuk végre.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Amint azt a legutóbbi genetikai kutatások, mind a képviselők a török ​​angóramacska leszármazottja legrégibb háziasított macskák és génmutáció volt a fő oka változó hosszát haj.

Jó móka! Török angóra hivatalosan bejegyzésre került több mint negyven évvel ezelőtt, CFA, de az első négy évben, a nyilvántartásba vételre figyelemmel angóra kizárólag fehér színben.

Leírás és megjelenése a török ​​angóra

Eddig belotsvetnyh török ​​angóra macska egyre kisebb, és sok tenyésztő inkább több modern és szokatlan színű.

fajta standardokat

Török angóra - egy elegáns, nem túl nagy méretű és rugalmas test a macskát. A fej átlagos hosszúságú, egy nagyon jellegzetes ék alakú. FIELD álla markáns és erős. A pofa közepes hosszúságú, viszonylag szűk, sima kontúrok. Profil van egy nagyon egyszerű és zökkenőmentes átmenetet. Szem mandula alakú, enyhén ferdén elhelyezkedők.

A fülek nagyok, nyitott, éles, magas és elég közel összerakni. Kecses nyak, válik hosszúkás és kissé száraz, rugalmas és jól fejlett test. Végtagok magas és viszonylag száraz, közepes méretű, és megszünteti lényegében ovális mancsok.

A farok hosszú, különös csúcsán, serdülő, mint a strucc toll. A gyapjú vékony és selymes, kevés alapozás. Széles körben elismert, mint az állatok, fehér, krém, teknőctarka, fekete és foltos színben.

A természet az angóra macskák

Tenyészteni török ​​angóra jellemző az intelligencia és a kíváncsiság, elegendő aktivitás és a játékosság. Ez négylábú állat igyekszik mindig a reflektorfényben, így nehéz elviselni a magányt, vagy a hosszú távollét a fogadó.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Mivel a gyakorlat azt mutatja, macska fajta török ​​angóra jellegű, mint egy kutya, így nagyon szeretném, hogy a háztartási a különböző elemek, valamint arra, hogy könnyen megtanulják, hogyan kell kinyitni az ajtót, vagy kapcsolja ki és be fények.

Jó móka! A török ​​angóra macska nagyon szokatlan, eredeti módja a beszéd. Elég gyakran, egy felnőtt állat bocsát ki, amikor a száj zárva, nem megszokott egy ember, miau, és nagyon különleges murlykayusche méhen hangok.

várható élettartam

Az ókorban ez a hosszú szőrű macska terjedt csak azon a területen a török ​​állam. Állati mesés pénzbe, így megvenni engedheti meg magának csak egy nagyon befolyásos személy vagy személyek koronás, beleértve szultánok és az európai uralkodók.

Ápolás és higiénia

Gondozása török ​​angóra igen egyszerű. Ebben a fajta teljesen hiányzik kifejezett alapozás és a gyapjú fedél fullad, és nem került kiírásra. Hetente egyszer szőnyeg képződnek megfelelő fésülés gyapjú. Víz eljárások elvégzéséhez szükséges körülbelül negyedévente egyszer, de többet kell fürödni a pet hófehér haját. Annak elkerülése érdekében, sárguló speciális samponok, balzsamok.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

pet szeme megtörölte napi vatta átitatott a húslevest a gyógynövények, vagy csak tiszta vizet. Ezt fel lehet használni erre a célra speciális krém gyógyszertár. Van is kell higiéniai eljárások közé tartozik a rendszeres tisztítás a fülek és fogak, fogkő-eltávolítás és időszakos vágás karom.Diet - amit a takarmány angóra macska

Kabát török ​​angóra nem szerzett sárguló, ki kell zárni az étrendből a kedvtelésből tartott termékek bemutatott hínár és Húz a szívben és a májban. Etetés az állat nem hajtható végre túl sós vagy fűszeres, telített fűszerek, vagy sült édes termékeket.

A legjobb megoldás etetés közvetítések prémium profi. Javasoljuk, hogy előnyben részesíti adagokat a gyártók Royal Sanin, RroRlan és Hill, és megszüntetése. Ezek a tápok készülnek a legjobb minőségű kiválasztott hús és más természetes összetevők. Festékek és ízfokozók az összetétel a kiváló minőségű étel mindig teljesen hiányzott.

Fontos! A hazai négylábú házi kedvencek kell éjjel-nappal elérhető tiszta és jó minőségű a víz, ami különösen fontos, amikor azt az etetés száraz fejadagot török ​​angóra prémiumnak holisztikus vagy modern.

Hívei természetes táplálkozási egy kisállat meg kell emlékezni, hogy a diéta kell állnia egy-harmada a fehérje-összetevők. Használhatja pulyka, csirke, tengeri halfilé. Gabona előnyben kell részesíteni a rizs, zabpehely és a hajdina. Továbbá, az élelmiszer kell egészíteni a zöldségek és gyógynövények.

Betegségek és hibák a fajta

A leggyakoribb betegségek a fajta török ​​angóra közé tartoznak a kongenitális betegségek a szív és érrendszeri, beleértve hipertrófiás kardiomiopátia. Albino macskák gyakran szenvednek veleszületett süketség.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Nagyobb a kockázata az állatok hófehér haja és különböző színű szemek. Csak képviselői a török ​​angóra szenvednek ataxia, ami elég súlyos megsértése a motoros koordináció.

A fő hátránya a fajta túl nagy méretű az állat vagy durva megjelenést. A kizáró funkcionalitású tárgya test típus „zömök”, jelenlétében csomók és gyűrődések a farok, és a kifejezett kancsalság. Elfogadhatatlan elszíneződés tenyészteni normák jelenléte lila és csokoládé árnyalatok és színek, mint a fahéj és őz.

Vásárlás török ​​angóra - tippek és trükkök

Ennek eredményeként számos tenyésztői munka volt képes növelni a számát hajszín árnyalatok, így önállóan gyakorolja a jogot, hogy a minőség az állat eladott laikus fajta nagyon nehéz lehet. Az utóbbi években gyakran gátlástalan tenyésztők keresztbe fajta háziállat különböző fajtiszta macskáknál.

Hol lehet vásárolni, és mit kell keresni

Amikor kiválasztunk egy cica török ​​angóra kell arra, hogy leple alatt az állatfajt az utóbbi években egyre inkább rájöttek, beltenyésztett egyének és tenyészt angóra cicák csincsilla rövidszőrű macska és a török ​​anatóliai vagy Van. Nagyon fontos, hogy válasszon, és megvásárol egy kisállat egyetlen bizonyított óvodák jó hírnevét. Ebben az esetben annak kockázatát, hogy nem fajtiszta állat teljesen hiányzott.

Jó móka! Általános szabály, hogy a standard alom török ​​angóra képviseli három vagy négy cica, és emiatt leggyakrabban állatok a fajta rögzíti a sorban.

Nem túl nagy almot közvetlenül tükrözi a költség fajtatiszta cica. Amikor kiválasztja kell először tisztában a lehetséges problémákat hallássérült macskák fehér szőr.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Annak kizárására veleszületett süketség állatok legyenek, hogy ellenőrizze a fül tapsol. Továbbá, a lehetséges hátrányokat, amelyek néha jellemzi török ​​angóra macskák, tartalmaznia kell víztaszító alapozás, valamint a jelenléte egy kifeszített vagy száraz fedőbevonat. Nem szívesen és állat, amely egy keleti típusú.

Ár angóra macska

Amerikai-török ​​stílusú angóra jellemzi markáns jelenléte nagy, rendkívül nagy fülek. Ez az állat egy könnyű típusú, nagyon kiegyensúlyozott és arányos szerkezetű, magas intelligencia és jó temperamentum kiállítás.

Az átlagos költsége egy kiscica angóra amerikai rock kezdődik a 15 ezer rubel. Az árak az átlagos állatok sok tekintetben függ az osztály a cica, a hírnév és a népszerűség az óvoda, valamint a jelenlétét a származási és az alapvető feltételeket pet tartalmat. Nem tisztességes cica lehet vásárolni 7-8 ezer rubel. Az ára elit kölykök gyakran meghaladja 25-30000 rubel.

Vélemények tulajdonosok

Mivel a gyakorlat azt mutatja, és a vélemények a tulajdonosok, a kedvtelésből tartott, a török ​​angóra szeret mászni a belső, bútorok, szőnyegek, így a sérülés elkerülése érdekében háztartási cikkek csak akkor engedélyezi a vásárlás különleges kogtetochek és a különböző macska-komplexek, fejlődő motoros reflexeket. Optimális megoldás foglalkoztatás ilyen különböző háziállatok prémes szimuláció kis állatokat és kis golyókat.

Török angóra (angóra macska) - fotó, leírás, jellegét, tartalmát, vásárlás

Jó móka! A fő előnye a fajta bemutatott egy nyugodt és szelíd karakter, intelligencia és szellemes, odaadás a gazdájához, és minden tagja a háztartás, a képesség, hogy együtt érezni az emberek, az aktivitás és társas. Ez a kisállat egy nagyon odaadó és hűséges, tökéletesen vonatkozik a más állatok és gyerekek esetében.

Azonban a török ​​angóra fajta nem mentes bizonyos hátrányai, amelyek között meg kell jegyeznünk jelenlétében túlzott érzékenység. Az állat is szenved veleszületett süketség és az idősek gyakran megjegyezte onkológia, fogkő, vereség kardiomiopátia és ataxia. Ez az oka, meg kell figyelni, hogy a diéta egy kisállat, és felügyelet mellett, állatorvos által szükségszerűen szabályos.

Newfoundland (Newfoundland), sok kutya tenyésztők és rakodók ismert, mint a „búvár”. Kezdetben használható munkakutya Kanadában. A jellemző a fajta jelenléte között ...

  • Synanceia, vagy hal-kő (Synanseia verrusosa) - legmérgezőbb a világ tengeri halak kapcsolódó családi borodavchatkovyh. Ez a szokatlan tenger lakója rendezi közelében korallzátonyok és ...

  • Sztyeppei rétihéja (Sirsus masrourus) - veszélyeztetett faj vonuló ragadozó madár kapcsolódó családnak Accipitridae Yastreboobraznye és elengedés.