Török angóra, vagy angóra macska, állat enciklopédia

A hivatalos neve ennek a fajtának hangzik, mint a török ​​angóra, de a mindennapi életben is hozzászokott, hogy hallja a történelmi név - angóra macska. Ez az egyik legrégebbi macska fajták, amelyek a történelem folyamán nagy népszerűségnek örvend.Török angóra, vagy angóra macska, állat enciklopédia
Faja angóra macska abból a részéből, Törökország, amely a szomszédos Ankara (angóra torz Az Ankara). Nagyon valószínű, hogy megalakult a fajta zajlott fejlesztésével párhuzamosan a perzsa macskák, amelyek hajnalán fejlesztési nagyon hasonlóak voltak angóra. Valójában az ősi perzsa és angóra macskák kiváló csak a minőségi gyapjú - perzsa hosszú volt köszönhető, hogy a alapozás, így az érintés volt gyapot, és angóra macskák hosszúkás fedőszálak, így a haj selymes volt, csúszott.

Mindkét fajta eredetileg bemutatott csak fehér színben. Hasonló volt, és a történelem. Az első említés az angóra macska óta ismertek a XV században, valamint a perzsa, eleinte tartott a lakások gazdag és nemes emberek. A XVI században, ezek a gyönyörű állatok kezdték használni, mint azt a diplomácia, ők mutatták be az európai nagykövetek mint értékes ajándékokat. Így angóra macskák először Franciaországban, majd Angliában, és onnan terjed egész Európában.

By the way, angóra macskák kedvencek sok legendás személyisége - a francia királyné Marii Antuanetty és az ő ellenfele ... Cardinal Richelieu. Hosszú ideje ez a fajta tartottuk és tartjuk elit státusz ez elsősorban a gazdag (talán azért, mert a márka fehér gyapjú). Ugyanakkor az elején a huszadik században jött az összeomlás. Az ok, hogy lett egy gyorsan növekvő népszerűsége Perzsa macskák, amelyek nagyon gyakoriak. A saját háttér angóra fajta lett elveszett és gyorsan oldódnak, és elveszíti a vér tisztasága. Az első emelni a riasztást a törökök. A történelmi hazája az angóra macskák, ezek az állatok Ankara állatkert kezdődött tenyésztési különprogram keretében. A 20-as évek csatlakozott hozzájuk angóra szerelmeseinek Németország, német tenyésztők tenyészteni, hogy a részletes terv. Ugyanakkor a német angóra jellemző a magas bolyhos aljszőrzet, ami megkülönbözteti őket az eredeti török ​​macskák. Hasonló eseményre került sor az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, de az amerikai és a brit macska is kismértékben eltért a korábbi típus: az amerikai túl nagy fülek, és az angol - szokatlan hangos. Mindazonáltal ezek a populáció alapján az újonnan megállapított a fajta, amely hivatalosan is elismerte a Nemzetközi macska egyesület 1988-ban, az egyetlen

Török angóra, vagy angóra macska, állat enciklopédia


Török angóra - egy macska a közepes méretű, de a mérete súlya csekély. Ő nem durva csontok, kecses testalkat. A fej ék alakú, közepes méretű, a macskák lehet nagyon állni arcát. A fülek magasan és egymáshoz közel, a középső, vagy egy kicsit több, mint egy közepes méretű, háromszög alakú, lehet rojt a végén. A szemek nagyok, mandula alakú, ferdén állítva. Szem színe eltérő lehet, de az angóra macska nagyon jellegzetes kék szeme. Ez a szem színe nagyon gyakori a fehér macska. Azonban a gén felelős a kék szemszín vezet süketség olyan fehér macska sohasem lépte egymással annak érdekében, hogy gyengítse a kifejezést ennek a génnek. Szintén angóra macskák gyakori a szem különböző színű, és abban az esetben, ha az egyik szem kék, a macska süket csak egy füle (az egyik, hogy az oldalán kék szem). Mellkas kissé szögletes, hosszúkás test. A hátulsó lábak valamivel hosszabb, mint az első, láb kerek tűzött a lábujjak között. A farok hosszú, elvékonyodó véget. Szőrzete középhosszú, nagyon könnyű, omlós, selymes alapozás nem fejlődött. A nyak és a hátsó végtagok haja hosszabb és alkot „gallért” és a „nadrág”, és a farok hasonlít egy rajongó. A klasszikus színe a angóra macska tekinthető fehér, már régóta ismert, a macskák csak azt a színt. De mint munkájának eredményeként az amerikai tenyésztők a fajta, új színek: fekete, kék, krém, piros, teknőctarka, füst, kétszínű és mások.

Török angóra, vagy angóra macska, állat enciklopédia
A természet az angóra macskák ugyanaz, mint a megjelenése - egy kifinomult, kedves, ragaszkodó, játékos. Hajlandóak fáradhatatlanul vidámság, nagy ugrás a levegőbe, és ezzel mindenféle forgások szeretnék konkrétan bizonyítani a rugalmasság. Angóra macska van értelme az önbecsülés, akkor nem engedik magukat megalázni, de nem bosszúálló. A jellemző ezen macskák pergő beszéd - gyakran kommunikálnak egymással és a fogadó keresztül, egy kellemes dorombolás és a torokban hangokat, de a hangos éles mewing azok általában nem.

Ki ne indítsa angóra macska:

  • tulajdonosok magánlakásokban - ha azt tervezi, hogy rendezze a macska élőhelyén vagy rendszeresen előállítani azt az utcán, a klasszikus fehér angóra macska nem szobát - a hófehér haja piszkos lesz túl gyorsan. Ebben az esetben meg kell, hogy színes angóra cica, vagy válasszon másik fajtája;
  • lusta - angóra macska igénytelen, és nem igényel karbantartást önmagában, de ha azt akarjuk, hogy a legelegánsabb - fehér, kék szeme - egy macska, akkor készüljön fel egy esetleges süketség állat. Ez a macska igényel egy kicsit több figyelmet: integet állatok mutatnak gesztus vagy egy csap a földre, kezét, ügyelve a macska látható más állatok megelőző intézkedéseket, hogy elkerüljék az agresszió a saját oldalán.

Török angóra, vagy angóra macska, állat enciklopédia
Ki kell kezdeni angóra macska:

  • szerelmesek a béke - az egyetlen hátránya, ha úgy találja, a macskák a kellemetlen hangosan sír, azután újra angóra. Ez a fajta nem csendes, de kellemes hangszín hangja nem csak irritációt okoz, hanem a hangulat egy pihentető módon;
  • magányos és beteg emberek -, hogy nagyon intelligens, gyengéd és barátságos, angóra macska lesz hűséges társa, megérintette a gyönyörű haj enyhíti a feszültséget és szelíd „beszélgetés” enyhíti a magány.

Angóra macska az ókorban egyike volt a legnépszerűbb fajták, most visszanyeri elvesztett földre. Fajtatiszta angóra macska nem túl gyakori most, de akkor is hozzájárulhat a népszerűsítése ezt a csodálatos fajtát.