Transformation - értelmében az átalakulás a szótárban a magyar nyelv

(Átalakítás, Wandlung) - pszichológiai átmenet tartalmazó regresszió és ideiglenes elvesztése ego tudat és megvalósítása korábban nem valósult lelki szükségleteit. Úgy vélik, a terápia célja; az elemzés magában foglalja a tanulmány a transzformációs teni.Simvolizm transzformációs tükröződik a primitív rítusok beavatás alkímia és vallási rituális; rite önmagában közvetlenül tervezték, hogy megakadályozzák az esetleges mentális túlzásokat az átmenet során, és tartalmaz egy szimbolikus halál és újjászületés.(A latin. Transfar-matio-transzformáció) -angl. átalakulás; azt. Átalakulás. Átalakítása szociális. intézmények, társadalmi. szerkezetek, gyakran kíséri a drasztikusan megváltozott.

(.-Tól pozdnelat átalakulási - átalakítás) - a színházban, cirkuszi színpad és vételi szakaszban. Ez alapján a képesség, hogy gyorsan változó a színész megjelenését a make-up, paróka, ruha.

genetikai - örökletes változást svoystvbakterialnoy sejtek eredményeként a behatoló idegen DNS-t. Sotkrytiem és tanulmányozása az átalakulás (1944) kimutatta, hogy a DNS--materialny hordozót az öröklődés. lehetséges és kletokvysshih szervezetekre.

1. Általában - módosítás vagy változás az alak vagy szerkezet valamit. Egyértelmű, hogy ez egy nagyon háromdimenziós fogalmi nézetet, és nem meglepő, hogy ez a kifejezés széles körben használják a különböző szakterületek. 2. A matematika és statisztika - változtatni az egyenlet vagy értékrend, ami anélkül változik az alap „értelmes” vagy a mennyiségi viszonyok összefüggését az alábbi egyenlet vagy értékrend. Lásd. Pl Arkuszszinusz átalakulás. 3. A logika - a rendszeres cseréje egy sor karakterek egy másik, a szabályok szerint, ezáltal két logikai megfelelője. Szintén ez az úgynevezett transzformációs szabály kimenő vagy. 4. A pszichoanalízis - változtatni az elfojtott impulzus, vagy érzelem oly módon, hogy a módosított formában, akkor lehet „engedélyezett”, hogy az eszméletét. 5. A nyelvészet - szabály, hogy jár a string (általában úgynevezett kifejezést marker, lásd Wood (2).), Ahol ez a lánc átalakítjuk egy másik karakterlánc. Például, meg tudjuk mutatni, hogy a kifejezés marker NP1 + V + NP (néhány bonyolult technikákat, amelyek nem kellenek ide), amely alapján egy ilyen javaslat a „Max esznek levest”, átalakíthatók, felhasználva (néhány kifinomultabb technikák) passzív átalakulás NP2 + + V + -én + NP. ami fekszik a javaslat alapján „A levest evett, Max.” Lásd. Grammatika1, transzformációs.A pszichológiai védelem, amellyel az elfojtott negatív vonások az emberi elme alakítjuk pozitív is. Tehát a kapzsiság az ember tudja magyarázni a takarékosság és a takarékosság, a nem megfelelő hozzáállás mások, inkontinencia - érzelmi, állandó „leszámolás” a csapatban - a vágy, hogy ez működjön, a konfliktus - minden, hogy jó és mások helyett a valódi okait csalóka, hamis, de kényelmes. maguknak.

- módosítását vagy a könyvelési formák, ha megfelelően hajtják végre a helyi számviteli standardokat. Ez nem kötelező.

(Átalakítás, Wandlung) - pszichológiai átmenet tartalmazó regresszió és ideiglenes elvesztése ego tudat és megvalósítása korábban nem valósult lelki szükségleteit. Úgy vélik, a terápia célja; az elemzés magában foglalja a tanulmány a transzformációs teni.Simvolizm transzformációs tükröződik a primitív rítusok beavatás alkímia és vallási rituális; rite önmagában közvetlenül tervezték, hogy megakadályozzák az esetleges mentális túlzásokat az átmenet során, és magában foglalja a szimbolikus halál és újjászületés.

- egyik módja az átalakulás, transzformáció a nemzetközi jog hazai előírásoknak. TV lehet a külön törvény vagy jogi kikiáltása a nemzetközi egyezmény területén az állam és a kötelezettségek valamennyi fél betartsa azt. A magyar alkotmány, a nemzetközi szerződések rendelkezéseinek része a magyar jogrendszer és elsőbbséget élvez a szabványok hazai jellegű.

Hasonló szavak a szótárban:

(Latin átalakulási -. Conversion). Az átalakulás a delírium, a tartalom módosításához, például téveszmék üldözés megalomanichesky. A legtöbb esetben, ez egybeesik a változás a fázis kialakulásának téveszme - ha növekszik felett paranoid gondolatok a parafréniás [Stoimenov Rachev J. I. 1988].

(Latin átalakulási -. Conversion). Az átalakulás a delírium. változtassa meg annak tartalmát, például téveszmék üldözés megalomanichesky. A legtöbb esetben, ez egybeesik a változás a fázis kialakulásának téveszme - ha növekszik felett paranoid gondolatok a parafréniás [Stoimenov Rachev J. I. 1988].

A kifejezés (gyakran előnyösebb, mint a konfliktusok megoldásában és az összeférhetetlenség ellenőrzése) jelzi műveletek célja a destruktív átalakítását konfliktus konstruktív konfliktus. Arra használják, hogy olvassa el intervenciós módszereket a konfliktus, amelynek célja a kiváltó a feleket, hogy konstruktív változás a kapcsolatok és megértés elősegítése közöttük. számos formát ölthet: az átalakulás szereplők, tehát (Belső) magatartásában bekövetkezett változások a főbb szereplők és a felek vagy megjelenése és felismerése új szereplők; átalakulás kérdések / problémák - változás politiicheskoy napirend konfliktus, csökkentse az értéket az eredeti kérdés a konfliktus és a aggodalmait a felek új kihívásokat; transzformációs szabályokat.

- fejlesztése során a társadalom, amikor egy fényes múlt.

(Energia átalakítás). Részletek tapasztal feszültséget alakítjuk akció, explicit vagy implicit. Ez a kifejezés a célzó intézkedések szükségleteinek kielégítésére és csökkent a szorongás szintje. Nem minden energia átalakítás a következő formát külön intézkedések - köztük sok formája az érzelmek, gondolatok vagy cselekedetek fordulnak elő tudta nélkül más emberek.

(Energia átalakítás). Részletek megtapasztalja a stressz. amely átalakul akcióba, explicit vagy implicit. Ez a kifejezés a célzó intézkedések szükségleteinek kielégítésére, és csökkentette a szorongás szintje. Nem minden energia átalakítás formájában van jelen konkrét intézkedések - köztük sok formája az érzelmek, gondolatok vagy cselekedetek fordulnak elő tudta nélkül más emberek.

1. Conversion, megváltoztathatja a típusa, formája, anyagtulajdonságok vmit.

1. A cirkusz vagy revü száma alapján a gyors reinkarnáció művész.