Tünetek és okok a hirtelen szívmegállás

Teljes megszűnése szívműködés hatása alatt különböző tényezők említett szívmegállás. Egyes esetekben, fejlődik reverzibilis klinikai halál, és a másik - egy visszafordíthatatlan biológiai halál. A vér nem kering az erek, a szív pumpáló mechanizmus nem működik, ami oxigénhiányt minden emberi rendszereket.Mert elsősegély és a „start” a mechanizmus, csak 7 perc. Ezt követően, fejlődni kezd visszafordíthatatlan folyamatokat, ami a teljes működési hiba az agy, bekövetkezik a halál. A probléma a szívmegállás is szembe bárki az idősek és a fiatal korban.

Megáll szívműködés járó szívbetegségek és más szervekben. Ebben az esetben jön egy hirtelen halál. Az okok a szívelégtelenség különböző lehet.

Tünetek és okok a hirtelen szívmegállás

Bizonyos esetekben, szívleállás történik a magzat az anyaméhben. magzati elhalálozás hatása alatt több tényező.

Magas vérnyomás eltűnt. 1 rubel!

 1. Elégtelen oxigén ellátás. Ez akkor fordul elő leggyakrabban jelenlétében társuló kardiovaszkuláris betegségek kezelésére az anya. Az oxigénhiány a magzatban is kialakulhat a tuberkulózis, tüdőtágulás, tüdőgyulladás, az anaemia tüneteit.
 2. Elégtelen véráramlás. A probléma akkor keletkezik, amikor meghúzza a csomók a köldökzsinór szülés során, valamint a magzat fejlődését. szív és magzati halált is előfordulhat, amikor a leállítási leválása a méhlepény, méh görcsök.
 3. Megsértése a funkciók a központi idegrendszer a magzat. Fulladás történik koponyatrauma (ha préselt, agyi ödéma, rendellenességek magzat).
 4. Elzáródás a légutak, a magzatban. Való érintkezés után a magzatvíz vagy nyálkát a méhnyak szájába a magzat fejlődik asphyxia, így a gyermek szíve megáll.

Nagy figyelmet kell fordítani a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS). Szívmegállás korú csecsemők 2-4 hónapos (nem régebbi, mint egy év) és a halál alvás közben nem látható ok és súlyos betegségek. Kockázati tényezők a SIDS tartalmazza: magzati hipoxia, többes terhesség, a koraszülés, a rossz szokások anya, puha kiságy párnával, helytelen pozícióban alvás közben a test, a múlt fertőző betegségek.

A kutatások szerint 90% a szívmegállás kapcsolódó kamrai fibrilláció, amelyben az izomrostok kezdenek zsugorodni a kaotikus módon. A második vezető oka a hirtelen szívmegállás tekinthető kamrai asystolia (teljes megszűnése aktivitás a szívizom).

aggasztó jelei

A klinikai megnyilvánulása szívelégtelenség megnyilvánul romlásával általános egészségi állapot. A szindróma hirtelen következik be, a beteg elveszti az eszméletét. Ebben az esetben, ha az alábbi tüneteket tapasztalja szívelégtelenség:

 • hiánya impulzus nagy artériák (a nyak, comb, ágyék);
 • teljes megszüntetését légzés vagy funkciók agonista (haldokló) zajos légzés két percig;
 • sápadtság és kékség a bőr;
 • előfordulása rohamok (15-30 másodperc után a eszméletvesztés);
 • mydriasis fény hatására (két perc).

Miután 6-7 percig, ennek hiányában az érintett biológiai halál következik be.

diagnosztika

Nyilatkozat a hirtelen szívleállás kell végezni azonnal, amint A páciens egy sürgősségi állapot. Leggyakrabban a baj kívül történik, a kórházak, így mindenki tudja, hogyan kell értékelni a feltétele a sértett és hogyan kell adni elsősegélynyújtás.Először is, ez végre egy gyors külső vizsgálata eszméletlen személynek. Meg kell tudnunk, hogy ha bármilyen közönséges ájulás. Potormoshiv váll, enyhén csapott arcán, akkor képes felismerni, hogy a sérült eszméleténél van. Ha a tünetek a syncope nem figyeltünk meg, és az a személy még mindig eszméletlen, ellenőrizze a légzését. Szintén tapogatózott a pulzust a nyaki artériát. Ha nem lélegzik, és a szívfrekvencia hogy haladéktalanul kezdje meg a mellkasi kompressziót. Ezzel párhuzamosan, az úgynevezett mentő.

A kórházban diagnosztizálni szívelégtelenség lehetséges egy külső A beteg vizsgálata, valamint a használó egy elektrokardiogram (EKG). EKG berendezés detektálja hiányában szívműködés.

Attól függően, hogy a felmérés eredményeit, a következő típusú szívmegállás:

 • asystolia (egyenes vonal az EKG, gyakran diasztolé);
 • Kamrafibrillatio (koordinálatlan összehúzódása az izomrostok);
 • elektromechanikus disszociáció - szegény szív (egyéni csúcsokat az EKG, a hiánya a szívizom összehúzódását).

Tünetek és okok a hirtelen szívmegállás

Elsősegély és kezelési

A hirtelen szívleállás azonnali segítséget az áldozat, minden késedelem okozna haláláig. Ehhez egy személy kerül egy szilárd, sík felületre, és a következő műveleteket végzi:

 • tolja előre az alsó állkapocs a sértett, dobd vissza a fejét, csomagolva egy ruhával ujjával megpróbálja eltávolítani semmilyen idegen tárgyat a száj (nyelv elsüllyedt, nyák, hányás);
 • mechanikus szellőztetés (a „szájra” vagy „száj-to-orr”);
 • mellkasi kompresszió, kezdve predkardialnogo Shot a mellkas területén (ilyen csapás ellenjavallt abban képzetlen szakember).

A masszázs határozza meg az alsó része a mellkas (két ujj szélességű alsó éle felett a szegycsont), drukkolás a vár. Végzett ritmikus nyomást a mellkast, amelyeknek frekvenciája 100 löket 60 másodpercig. Miután minden ötödik megnyomásával érintett fújt levegő. Az egész masszázs karok egyenesek maradnak, és a nyomás erő ne legyen túl nagy, a páciens lábait felvetett 30-400 padló fölött.

Elsősegély feltéve, amíg az áldozat nem nyilvánvaló pulzus, a spontán légzés. Ha valaki nem jön szóba, az újraélesztés addig folytatódik, amíg érkezése mentőt.

orvosok használják impulzusos kezelés helyreállítani a szívritmust (defibrillálás), és a mesterséges lélegeztetést hardver szállítás tiszta oxigénnel egy endotracheális csövön keresztül, vagy egy oxigén maszk.

Megnyomásával gyógyszeres készítmények közé növelő eszközökkel pulzusvezetés, növelve a szívverés, aritmiás gyógyszerek.

Sebészet Szív felfüggesztés a kerítés perikardiális (in szívtamponádot) és szúrt a pleurális üreg (jelenlétében pneumothorax).

Hatások és lehetséges szövődményeinek

Ha a szívverés fut, amikor a beteg túléli. Ebben az esetben komoly következményei szívmegállás:

 • ischaemiás agykárosodás és más szervek (máj, vese) miatt károsodott vérkeringést;
 • pneumothorax (levegő a mellhártya üregbe), törött bordák, által okozott nem megfelelő, vagy túl erős a szív masszázs.

A mértéke szövődmények szívmegállás utáni időpontjától függ, amelynek során az agy marad oxigén nélkül. Ha az első segítséget nyújtott az első 3-4 perc, az agy funkció szinte teljesen felépült súlyos következmények nélkül. Során tartós hipoxia (7 perc) a valószínűsége, neurológiai szövődmények jelentősen növekszik.

Esetleges romlását hallás, látás, emlékezetvesztés, gyakori fejfájás, görcsök, hallucinációk. Rövid távú szívelégtelenség 80% az érintett end fejlesztése postresuscitative betegség jellemző hosszantartó eszméletvesztés (több mint 3 órán át). Súlyos esetekben előfordulhat, hogy egy komoly veszteség az agyműködés a további fejlesztése a kóma és vegetatív állapotban a beteg.

Szívelégtelenség - komoly problémája nemcsak az idősek, hanem az emberek a fiatal korban. Megszűnése után a szívműködés túlélni csak 30% -a, amelyből csak 3,5% visszatérni a normális élet nélkül súlyos következményekkel jár. Egészséges életmód, a rendszeres szűrővizsgálatok és az orvosi ellátás az egészségére is segít megelőzni a súlyos szív-és érrendszeri betegség.

Tünetek és okok a hirtelen szívmegállás

Hogyan lehet gyógyítani a magas vérnyomás örökre.

Magyarországon évente kerül sor, 5-10 millió találatot a mentő a nyomás emelkedése. De a magyar orvos-kardiológus Irina Chazova azt állítja, hogy 67% -a hipertóniás betegek nem veszik észre, hogy beteg!

Hogyan lehet védekezni, és leküzdeni a betegséget? Az egyik a sok gyógyult betegek - Oleg Tabakov, azt mondta egy interjúban, hogyan felejtsd el a magas vérnyomás örökre.