Úgy döntöttem, hogy ellenőrizze a cukor a vérben

Oleg Guru (3610), a zárt 6 évvel ezelőtt

Ljudmila Sukhorukova Sage (18781) 6 évvel ezelőtt

Különösen az irányítást a vércukorszintet, a cukorbetegek az elemzés, az úgynevezett glikémiás profilt. Vért veszünk 5-ször egy nap, rendszeres óra. Akkor az orvosok néz ki, mint a vércukor szintje változik a nap folyamán, nyomon követése a változás a cukor hatására az élelmiszerek, valamint a kontroll inzulin terápia. De ezt a módszert használják nem túl gyakran, csak az akut betegség. Ha minden viszonylag normális elég 1-2 mérést naponta otthon. Először is, a normális vércukorszint nem függ az életkortól.


De az arány eltér attól függően, hogy a vér mintavételi technika (a ujj / a vénából, vér / plazma).
Normális esetben, kapilláris vércukorszint (az ujj) éhgyomri 3,3-5,5 mmol / l, körülbelül beszélni cukorbetegség, amikor a cukor és a fenti 6.1. Közbenső állapotban ( „pre-diabetes”) feltüntetett át 5,5-6,0 cukrot.

Norm amikor vérvételhez egy véna (laboratóriumban), és a kapilláris plazmát (legújabb modellek a Johnson and Johnson cég glükométerek) - mintegy 12% (koplalás mértéke 6,1, cukorbetegség - 7.0 pontot).

Ha végzett „cukor terhelés” 75 g glükózt (amelyek a közelmúltban nem tekinthető kötelező a diabetes diagnózisának felállítására), - a norma a vért az ujj (és amikor vért vesznek egy véna a laboratóriumban) keresztül 2 órán át -, hogy 7,8 mmol / l, a cukorbetegség - a fenti 11,1 mmol / l (7,8-11,1 mmol / l diagnosztizált "pre-diabetes").A nem jelentkezik nyíltan tünetek diagnosztizálására „diabétesz” kell lennie, legalább kétszeres a megfelelő cukor szintjét észlelő (a „pre-diabetes” - csak egyszer).

A felmérést kell végezni, míg a hagyományos tápegység (anélkül, hogy speciális diéta), és azon kívül bármilyen akut betegségek (megfázás, trauma, miokardiális infarktus, és bármely hasonló).

Hedgehog Artificial Intelligence (426095) 6 évvel ezelőtt

Méri a cukrot reggel éhgyomorra

Bear Master (1704) 6 évvel ezelőtt

Éheztetett, majd, miután 2 órával étkezés után

Svetlana Felvilágosult (34118) 6 évvel ezelőtt

mérni reggel éhgyomorra, a sebesség akár 5,5. majd 2 órával étkezés után, a sebesség akár 8 és lefekvés előtt, a sebesség akár 6

Tamara gondolkodó (8353) 6 évvel ezelőtt

Méri a cukrot naponta háromszor: reggel éhgyomorra és 2-szer 2 órával étkezés után.

Kajakas Legfelsőbb elme (108482) 6 évvel ezelőtt

Az egyik leggyakoribb diabétesszel kapcsolatos állapotok alacsony vércukorszint - hipoglikémia. Ez a jelenség játszódik le, amikor a vércukorszint alá kielégíti a szervezetben. Ennek oka az is szolgálhat késedelem élelmiszerek fogyasztása, elfogadása túl nagy adag inzulint vagy más gyógyszert, intenzív edzés. Ebben a tekintetben minden ember cukorbeteg mindig legyen kéznél egy vércukorszint-mérő, amely lehetővé teszi, hogy időben való felismerése eltérés a vércukorszint a norma.
Csökkent vércukorszint a cukorbetegek alakulhat hibás működése miatt a vese, valamint ennek eredményeként a drasztikus fogyás. Ezekben az esetekben különösen fontos, hogy az indexek a vércukorszint ellenőrzés alatt. Szükséges, hogy szorosan kövesse nyomon az állam a test, amikor a szervezet a beteg diabetes mellitus átesett különböző változások (diéta, éhezés). betegség mutatni magát teljesen váratlan negyedévben.