Ultrahang a terhesség alatt, ultrahang norma terhesség alatt biparietal méretű, magzati orrcsont

Ultrahang a terhesség alatt egy szűrési vizsgálati módszer. Ez hajtjuk végre 3-szor szükséges, körülbelül 12 hét, 22 hét (tipikusan 22 és 24 hét) és a 32. héten (tipikusan 32 és 34 hét). Más esetekben, ultrahang végzik a vallomása, leggyakrabban szükségességét is felmerül legkorábban időzítés a diagnózis méhen belüli terhesség és a szülés előtt. Anélkül, hogy egyetlen kérésére a terhes nő ultrahang nem hajtják végre, de az amerikai csinálni, ahányszor csak szükséges. Nem ártalom ultrahang, azt bizonyítja számos tanulmány és a szakértők véleménye. Az elmélet az, hogy a kár az USA-ból csak abban az esetben, ha a sugárzási teljesítmény nagyobb, mint használt 10-szer! Nincs összefüggésben a röntgen ultrahang nem. Ultrahang nem befolyásolja a fejlődését a magzat és az állapotát. Ultrahang jelenleg a legpontosabb módszer, és segít az orvos sok esetben.Jelenleg, két típusú használt érzékelők: hasi (gyomor- érzékelő vezeték) és a hüvelyi. Mielőtt megvizsgálnánk a hasi érzékelő kell készíteni -, hogy az amerikai teli hólyag. Ilyen képzés elengedhetetlen annak a ténynek köszönhető, hogy a redők a húgyhólyag megakadályozza, hogy a tanulmány. Ultrahang hüvelyi szonda nem igényel speciális képzést. Érzékelő típusa határozza meg minden esetben egyedileg. Gyakran a fenti két felmérések. Jellemzően, a vaginális szondát a legjobb meghatározni egy a terhesség korai időszakban. Most is volt egy háromdimenziós ultrahang. Ez egy háromdimenziós „kép”, és bizonyos esetekben segít diagnosztizálni bizonyos betegségek. Általában, ha egy orvos uzist menetrendszerű vizsgálatok és meglehetősen standard háromdimenziós ultrahang és ultrahang vezérelt jelezték. A leginkább informatív az ultrahang 20 hét után.Sok várandós anyák aggódnak a pontos terhességi kort, amely mindig feltöltött után ultrahang. A legpontosabb terhességi kort ultrahang diagnózisa a rövid távú (6-8 hetes terhesség). Ultrahang meghatározza a kifejezés a méret a magzat, és egy későbbi szakaszában a terhesség ebben az ütemben lehet számos tényező befolyásolja.

Amerikai norma a terhesség alatt

Súlyozott átlag rendes értékét a magzati biometria. Egyes szakaszában a terhesség lehet eltérések 1-2 hét. Soha ne próbálja megfejteni az ultrahang önmagában vagy az adatok elemzését, amelyek nem esnek egybe a normatív táblázatokat.

Az adatok a 10., 50. és 95. percentilisek (az orientáció gyakrabban végezzék el a 50. percentilis a normál rezgések 10 és 95 perc)

Biparietal és fronto-occipitalis méretű időtartamától függően a terhesség

Biparietal méret mm

Temporooccipitalis mérete mm