Üzleti epret termeszteni otthon, hogyan lehet pénzt a bogyók minimális költség

Növekvő friss bogyós - egy jó üzlet. Különösen, ha beszélünk epret. De azok, akik úgy vélik, hogy ez csak akkor lehetséges, nyáron, mélységesen téved. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy készítsen egy finom termék egész évben. Annak érdekében, hogy az üzleti növekvő eper bevételt minden alkalommal.Nincsenek versenytársak!

Üzleti epret termeszteni otthon, hogyan lehet pénzt a bogyók minimális költség

Azt kell mondani, hogy a kereslet a friss gyümölcs bármikor az évben. Másik kérdés, hogy a télen a polcokon csak importált termékekre ismeretlen eredetű (a bogyókat és epret nem illata) egy mesés áron. A illatos, és vásároljon jó minőségű eper sokan szeretnénk. Tehát, ha úgy dönt, hogy nőnek eper eladó, akkor gyakorlatilag nincs versenytársa. Egyszerűen telepítse a valós ár, és csak az eper ízét természetes gyümölcs magának mindent elmond.

jogi tényező

Ha úgy dönt, hogy nőnek eper és végrehajtása révén kereskedelmi hálózat, akkor regisztrálnia kell, mint az egyéni vállalkozó. Így annak érdekében, hogy legitimálja tevékenységüket, és képes eladni a saját termés, meg kell:

 1. Pass állami regisztrációs és legyen egy egyéni vállalkozó.
 2. Válassza NACE-kód: 01.13.21. A növekvő gyümölcsök és bogyók.
  Ez a csoportosítás tartalmazza a növekvő alma, szilva, cseresznye, meggy, citrus, barack-, cseresznye, ribiszke, málna, köszméte, szamóca (eper) és egyéb gyümölcsök.
 3. Válassza ki az adórendszer. Bár ebben az esetben meg kell rendelni a mezőgazdasági termelők (akkor is, ha nem a saját, illetve haszonbérbe kerti telek, amelynek a mezőgazdasági cél), és képes lesz kihasználni a lehetőséget, hogy fizetni egy mezőgazdasági adót, amelynek mértéke a 6% -os nettó profit.

Jellemzői a technológia és a szükséges felszerelés

Próbáljuk írjon egy üzleti tervet a termesztés, a szamóca és kezdődik a technológia és a szükséges berendezések. Sok fog lepődni, de nőnek eper az ágy - a múlt században. Ma a termesztés a gyümölcs nem kell törni a kertben, és megtermékenyítő trágya. Szamóca is termeszthető közvetlenül egy városi lakás! A legfontosabb dolog - a helyes megközelítés, hogy oldja meg a problémát.

 • Éghajlati viszonyok között. A helyiség olyan elegendő - + 22 * ​​C, páratartalom - 75%, a jó szellőzés és a speciális, három-sorban állványok, amely szolgál majd ágy. És a fény, és biztosítja a kívánt hőmérsékletet nátrium lámpák, de csak azzal a feltétellel, hogy az erő nem lesz kevesebb, mint 400 watt.
 • Rack ültetvény. A magasság a polc - 1,5 m, szélessége - 1 méter, de a hossza lehet bármilyen a helyiség lehetővé teszi. Mindegyik állvány kell osztani három sorban, és állítsa őket a konténerek magassága 20 cm. A tartályokat fel kell tölteni egy speciális hordozó hozzáadásával humusz, ami aztán lehet ültetni bokrok szamóca.


Üzleti epret termeszteni otthon, hogyan lehet pénzt a bogyók minimális költség

 • öntözőrendszer. Termesztésére földieper otthon kell használni csepegtető öntözőrendszer, amely fel van szerelve az ültetés. Akkor vásárolni kész rendszerrel (ma ők értékesítik a szaküzletekben), és akkor csatlakoztassuk a saját, olvassa el a kézikönyvet az interneten. Az utóbbi esetben meg kell tölteni csak kellékek: víztartályok és műanyag csövek, amelyeken keresztül kerül öntözés.

Választott a évfolyam

A szakértők adnak több ajánlást kiválasztására földieperfajtákkal növekvő otthon, többek között:

 • Kiválasztott fajták kezelje eper többször virágzó formában (ami azt jelenti, hogy a növény virágzik egy évben többször is)
 • a kialakulását petefészek és bogyók kell lennie folytonos
 • kiválasztott fajták bogyók kell a nagy és fényes és egyenletes színű
 • Eper kell egy erős aromája és egyedi íze

Ezen kritériumok alapján, akkor válasszon ki egy vagy több különböző fajtájú és növekedni kezd velük.

Hogyan kell eladni egy növény?

 • tudod eladni a saját eper, bérelt egy kis boltban, vagy egy hely a piacon; ez a módszer lesz szükség letelepedési kivezető speciális felszerelés (súlyok, egy hűtőszekrény, amely képes befogadni egy háromnapos térfogatú bogyók, különleges kirakat, továbbá szükséges a gépkocsi, amelyben elvégzi az áruszállítás), ami azt jelenti, hogy a járulékos költségek;
  Üzleti epret termeszteni otthon, hogyan lehet pénzt a bogyók minimális költség
 • árut a szupermarketekben és élelmiszerüzletekben; Ez a módszer nagyon kényelmes, azok számára, akiknek nincs ideje, hogy a kereskedelem saját eper: egyszerűen szállít vásárlás bogyók, amely korábban megállapodást kötöttek (vagy szupermarket képviselői maguk is igénybe vehet a terméket); azonban van egy jelentős mínusz - viszonylag alacsony gyártási költség, amely hajlandó fizetni a szupermarketben, de ezt a kérdést meg lehet oldani egyéni alapon, például ajánlott magasabb árat, ha a boltban már nem egy hasonló terméket, vagy eladni eper elit egységek;
 • elvégzésére nagykereskedelmi szállítások - ez a módszer alkalmas azok számára, akik készek nőnek csak eper, de nem akarja, vagy nem tudja kezelni bármely végrehajtási vagy szállítás az üzletek; Ebben az esetben egyszerűen szerződést köt egy nagykereskedelmi cég, amely gondoskodik az összes kérdést, és csak kap pénzt a bogyók.

De mielőtt elkezdené kereskedés, hogy a szerződést egy szupermarketben vagy nagykereskedelmi cég, akkor kell vigyázni a dokumentumok kézhezvételét, amely nélkül nem lenne illegális eper. Ezek a következők:

 • Megfelelőségi nyilatkozat GOST R (mert érkezik a tanúsító szervezetek akkor a kapcsolatot a SES és speciális laboratóriumok, és bizonyítani, hogy az eper megfelelnek a követelményeknek, hogy alkalmazza az ilyen termékek);
 • növény-egészségügyi bizonyítvány (Rosselkhoznadzor felhívja az összes növényi eredetű termékekben).

Költségek és bevételek

Home üzleti epret termeszteni - elég egy nyereséges vállalkozás. De itt fontos, hogy a megközelítés a munkafolyamat és a költségek optimalizálása.

Ha azt tervezi, hogy nőnek eper a szobában a lakásában, az ültetvény nem lesz több, mint 80 négyzetméter (feltételezve, hogy a tartályok lesz telepítve a három sorban). Ez azt jelenti, hogy a napi termés nem haladja meg a 10-12 kg friss bogyós gyümölcs. Következésképpen, fenntartja, és a folyamat (beleértve a csomagolást kosarakba) minden eper akkor saját, anélkül, hogy vonzza a további munkát. Ezért a költségek helyiségek vagy földjáradék, a fizetések a munkavállalók, a speciális berendezések, ruházat, és a kiegészítő csomagolás nem eltalált a zsebében.

Így a szükséges számításokat beruházások, kiadások és bevételek, figyelembe véve, hogy a termesztés szamóca akkor vegyen magának otthon, anélkül, hogy a munkavállalói részvétel, és eladja a bogyók egy nagykereskedelmi cég.