Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Legutóbb, vakolás a falak és a mennyezet tartották az egyik leginkább időigényes karbantartási folyamatok. A felületen többször gitt és szintező. Ma, a modern technológiák és burkolóanyagok, önállóan végez hasonló munkát nagy területeken néhány nap. A folyamat jelentősen egyszerűsített használata által a fal jelzők és szabályokat. falak szintező technológia Beacon profilok leírt a cikkben.Vakolás falak jelzők: A módszer előnyeit

Ahhoz, hogy sík, sima felületre lehetséges, hogy a két alapvetően eltérő típusú gipsz: nedves (monolitikus) és száraz. Az utolsó lehetőség - ez sztárja a falak vagy lapok gipszkarton. Ilyen kikészítő költségek majdnem kétszer olcsóbb, mint a nedves vakolat, de van néhány hátránya: nem bírja néző táblás anyagok és egy kis életre.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Monolit stukkó végezzük alkalmazásával működő megoldás a falak, a mennyezet és a válaszfalak. A főbb előnyei között a nedves módszer tartalmazza vakolás:

 • Ez egy megbízható kapcsolási különböző bázisokkal;
 • ellenáll a nedvességnek lehetővé teszi a vakolat a regenerációs fürdő, uszoda, vízesés, szökőkút, télikert, pince vagy alagsor.

Az alkalmazás nedves vakolat - munkaigényes folyamat, de a tudás a technológia és a végrehajtás sorrendje a művek, lehetséges, hogy egy minőségi alapot teremt a további befejező. Ahhoz, hogy egy sima felület nélkül érdesség és konvexitás lehet egy esetben - összehangolása fala Beacon profelyam.

Jellemzők különböző gipsz keverékek

Gipsz végzett improvizatív-oldatot vagy a vásárlás. A második lehetőség szinte teljesen felváltotta az első, és ma sokan szívesebben vásárolnak kész készítményekben.

A céltól függően a komponensek és van osztva négy alaptípusa oldat:

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

 1. Lime alkalmas felszínre száraz fűtött épületekben. személyzet Előnyök: hosszú élettartam és az alacsony ár alkatrészeket.
 2. Clay. Használt a gipsz ház kályhák és kandallók. A megoldás, kivéve az agyagot, mészpasztát és magában foglalja a kvarchomok bírságot. Alkalmazása előtt az agyag keveréket kell törölni szitán keresztül mesh 5 5 mm.
 3. Cementvakolat főleg építési homok és cement. Jellemzőinek javítására a különböző szennyeződések hozzá. A homok frakciót választjuk függő réteg gipsz, amelyet alkalmazni kell. Szárítás után a képződött szilárd anyagot bázis alkalmas a különböző típusú anyagok.
 4. Stukkó képlékeny, környezetbarát megoldás. További előnye a anyaga:
  • jó fagyállóság és a tolerancia nedvesség,
  • bázis feldolgozása „lélegzik”;
  • széles választéka kész keverékek és beltéri alkalmazásokhoz;
  • Nagy sebességű megszilárdulás megoldás;
  • használhatóság.

A választás jelzőket a vakolat

Gipsz beacon - keskeny profilokkal lyukakkal, fémből vagy műanyagból. Telepített jelzők vannak korlátozók a szubsztrát munkaoldatot. Jellemzően, a szokásos beacon hossza - 3 m, szélessége - 6 mm-es vagy 10 mm-es.

Függetlenül attól, hogy a villogó profil alapanyagból sorolható többféle.

Fa világítótornyok ma ritkák. A fő előnye van: egy kis költség és ismételt használatát.

Fém világítótornyok a legnépszerűbb miatt kedvező ár és a könnyű használat. Ugyanakkor az ilyen típusú jelentős hátrányai vannak:

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

 • képtelenség, hogy újra;
 • horganyzott acél jelzők miatt kisebb sérülés a telepítés során esetleg rozsda és a rozsda, és elkezdenek hatni a falakon.

Amikor befejező a falak egymástól T alakú profilja szerelt L-alakú vezetékek alumíniumból készülnek. Ezek jelzők használják a design a külső szögek.

Műanyag jelzők. Ezek általában a szén vagy hasonló a merevség és az anyag szilárdságát. Ezek a profilok a magas költség. Egyes szakértők cseréje műanyag jelzőket vágott lapos csík gipszkarton. Telepítése előtt rögtönzött jelzők impregnáljuk a vizes polimer emulzió. Ahhoz, hogy egy gipszkarton fal profil vannak rögzítve ragasztóval vagy „tolják„halmokba spray.

Navodnov jelzők használt vakolás komplex felületek. Ez a módszer a teljesítő erejének hatására magas színvonalú szakmai, mint stukkó falak gipsz jelzők - megköveteli, hogy bizonyos készségek a művész. A falon a kis szakaszok vannak elrendezve gipsz lapos tetejét, amelynek meg kell egyeznie a végső felületet.

A használata elárasztott jelzők sima monolitikus bázissal képezett nagy szilárdságú.

Gipsz különböző felületekre

Hogy kiválassza a legjobb betonfelület gipsz falak jelzők kezét habarcs vagy mész hozzáadásával a cement. Minél több cement a készítmény az oldat, annál hosszabb a vakolat.

Előre kell tenni vágások vagy obbit vakolási háló egy betonfal - ez jelentősen növeli a tapadást a sima beton és működő megoldás.

Fontos! A befejező a betonfelület nem lehet használni gipsz keveréke. betonelemek reagálnak gipsz és gipsz csökkenni kezd el gyorsan.

Téglafalak szerény a választás a vakolat összetételét. Ezek megengedett burkolat bármilyen keveréke. De igazítás használata szükséges nagy mennyiségű gipsz, így a megtakarítások jobb, hogy előnyben részesítik cement-homok összetételű. Amikor a réteg vastagsága 5 cm kell egymásra erősítő háló.Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Fa felületek szükségszerűen vakolt erősítő háló. Az kell hozzá egy megoldás az agyag - ez teljesíti a szerepét a lágyító. Alternatív - műanyag mész-gipsz keveréket. Agyag fontos, hogy ne vigyük túlzásba, mert növeli a túlzott mennyiségű repedés.

A falak a gáz és a hab blokkok tartják a leginkább problematikus, mert ezek a nagyon alacsony tapadást. Annak érdekében, hogy egy hosszú vakolat kell kitölteni a rács, és a keveréket speciális adalékanyagok.

Mert felülettel, bélelt gipsoblokami. alkalmas gipsz vagy mész-gipsz készítmények. Cementtartalmú keverékek nem kompatibilisek egy vakolatfogadó. Amikor befejezte az ilyen felületek nem feltétlenül használja a rács.

Technológiai gipsz falak saját kezűleg a jelzők

Anyagok és eszközök

szükséges kidolgozza azokat az eszközöket és kellékek berendezések alkalmazására shtukatruki:

 • vásárolhat egy száraz keveréket;
 • profilok a villogás;
 • fúró / fúró;
 • Fúvóka „mixer” keverésére a megoldást;
 • csavarok, tiplik;
 • építő szinten egy függőleges;
 • olló fém vágásához vagy a bolgár;
 • kalapács, általában Phillips csavarhúzó, mérőszalag;
 • széles spatula;
 • akril alapozó;
 • festőhengertáicát;
 • védőkesztyűt.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

A vásárlás előtt a tétel vagy gipsz kell végezni áramlás számításnál anyag. A legegyszerűbb változat - számítás alapján területi szinten a felületet. Például vakolattal területe 20 négyzetméter réteg oldatot 5 cm, akkor szükség van egy 1 m. cu. oldatot.

Felkészülés falak

Egy fontos lépés a gipsz falak a szabály nélkül világítótornyok vagy villogó - illetékes képzési alapon. Munkát végeznek több lépésben:

 1. Szemrevételezéssel állapotának felmérése a fal. Használja a vízmérték azonosítani szabálytalanságok, minden eltérés megjegyezte marker.
 2. Tegyünk egy jelölő Beacon rögzítő profilokat. Extrém jelzők két oldalán a fal, megtartva a távolságot a szögek / lejtőn -. Körülbelül 30 cm a falon, hogy dolgozzon egy függőleges vonalat. Ha vannak szabályok rendelkezésre álló 2 m, a távolság a beacon legyen körülbelül 160 cm. A fennmaradó része a fal egyenlő részekre osztjuk, hossza nem több, mint 160 cm.
 3. Megjeleníti a vízszintes elrendezést. A talajszinten visszavonulása 15-18 cm, és felhívni merőleges vonal a függőleges jelölések. A metszéspontok készít lyuk pontszám csapok, csavarok betét. Nyújtsd a kábel segítségével a telepített horgonyt. A kapott jelölést intézkedés 245 cm (egy mennyezeti magassága 75 cm-től 2 m), furatokat és a tiplik cél.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Jelölés szerelhető jelzők kész. A következő lépés - A felület előkészítése a vakolás.

 1. Alkalmazza grutovochny összetételét. Ez a kezelés eltávolítja a port a felületről, hogy javítsa az összekapcsoló anyagot, és csökkenti a mértékét a nedvszívó. A sima alapot Betokontakt példát, és meg kell használni a primer mély behatolás porózus falak.
 2. Várja teljes száradása az alapozást. A felső és alsó lyukak beszúrni csavarok és állítsuk be a kidudorodást, hogy sapkák egyetlen függőleges vonal. Segítségével egy függőleges vonal, hogy ellenőrizze a egyenletesség vonásuk.
 3. Meg kell ellenőrizni, hogy a jelzők a telepítés után nem kidagadt. Ehhez, átlós szakaszon kötelet, vezessük át a csavarokat. „Próbálja ki a” Beacon profil - meg kell elhelyezni szabadon. Nyújtsd ferdén a második kábelt, ellenőrizze a simaság és összehangolják a többi tipli-csavar a sarkon.

Kiállító jelzők: a fő módja

Telepítse jelzőket lehet közvetlenül habarcs vagy speciális kötőelemek.

Vázlat a megoldást a falra. A réteg vastagsága meghaladja a mélysége a villogó profil. Csatolása világítótorony és nyomja be a vakolat, amelynek mentén a szabályt. Hogyan kell telepíteni a jelzőket a gipsz falak látható a képen.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

2. módszer: Ha a jeladó van kitéve, és a szint alkalmazott függőleges vonalak a telepítési profilok, meg kell fúrni egy lyukat minden 30-35 cm horgony-körmök. Csavaros kupak csavarok, kiteszik őket síkban egymással.

Ezután telepítse kötőelemek alatt jelzők és végül rögzítse a profilt. A vastagsága az alkalmazott réteg állítjuk csavarozással-csavarok kihajtásához, melyek szerelt a jelzők.

A dagasztás működő megoldás

Az előállított tartály (műanyag tartály) önteni a víz és a kész öntsük száraz készítmény. A pontos aránya a felsorolt ​​összetevők a csomagoláson. Annak érdekében, hogy homogén keverés elvégzéséhez szükséges az épület egy mixer. Néhány erre a célra használni egy erős fúró egy speciális fúvóka. Elkészítésekor gipsz megoldás gyúró kell végezni kétszer időközzel kb 2 perc.

Fontos! Szükséges, hogy szigorúan tartsák meghatározott arányban - több mint egy komponens csökkenti az erejét a vakolat.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

A oldat sűrűsége határozza meg a vastagsága az alkalmazott réteg. Ha azt tervezi, egy vastag réteg gipsz által készített, a vastag köteg, amely nem csúszik a spatulával.

Alkalmazása a vakolat

Mielőtt alkalmazni a megoldást a falra van szükség, hogy ellenőrizze, milyen gyorsan a felszínre magába szívja a nedvességet. Ha szükséges, enyhén nedvesítsük meg a falon, majd kezdődik permetezni vakolat.

Az eljárás alkalmazása a vakolat:

 1. Dial a keveréket egy széles spatulával.
 2. Megoldás vázlat vödör fala közötti szünetekben jelzők. Gipsz keveréket kell kitölteni a teljes mennyiség.
  Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál
 3. Többlet megoldás eltávolítani a szabály fentről lefelé. Annak érdekében, hogy ne távolítsa el túl sokat shtukatruki, meg kell tartani a szerszám pontosan merőleges a létrehozott jelzők. Ismételjük meg a többször, amíg a felület teljesen sík.
 4. Néhány óra elteltével, amikor a munkavállaló megragadja a megoldás, akkor el kell távolítani a villogó profilt. Amennyiben további trim lapok, a profil lehet hagyni kell használni.

Kialakulása szögek és lejtők

Belső fal sarkok kialakítható egy spatulával vagy nagy szögű négyzet Falcon. Angles hozzuk simaság, múló jelzők műanyag cső átmérője 60-100 mm.

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

Ablak és ajtó lejtők célszerűen egy kiterjesztés befelé -, hogy elhagyja az úgynevezett hajnalban lejtőn. Tompaszöge jönnek létre fa léc csatlakozik a keret, vagy egy speciális beacon a lejtőkön. Az igazítás felületi szögek hengerelt cső.

Befejező falak igazítás

A végső fázisban - habarcs vakolat. Sokkal jobb, hogy ezt a munkát befejezni megszilárdulása a megoldás. A habarcs kell készíteni a keverék gipsz több folyékony konzisztenciát.

Befejező igazítás végezzük a következő sorrendben:

Vakolás falak jelzők saját kezűleg, épület portál

 1. Bit nedvesítsük be a felületet. Például, a fal lehet egymás után felülírja a négyzetek körülbelül 1 négyzetméter
 2. A folyékony oldat alkalmazható a simító majd piszok ez a fal egy vékony rétegben.
 3. Sima négyzet, tartja a simító szögben 45 °.
 4. Folytatni kell, amíg már nincs felhalmozódnak vakolat a simítóval. Többlet mix kell állandóan tiszta.
 5. Későbbi négyzet simított átfedés az előzőt. Fuga jobban teljesítenek, megszakítás nélkül.

Fontos! Mert szóló csempe fugázó csinálni. Mert kell létrehozni haladnak a jobb tapadást.

Ne csüggedjetek, ha nem tökéletes vakolat az első próbálkozás nem fog működni. Minden jön a gyakorlat. De önbeálló a falak lesz képes megmenteni a kifizető szakmai vakoló munka és tapasztalatot, amely pontosan jöhet később.