Vakság gyermekeknél okoz, diagnózis, kezelés

Vakság gyermekeknél okoz, diagnózis, kezelés
Vakság gyermekek diagnosztizálnak az első hónapban a gyermek életében, ráadásul akkor, amikor a gyermek először jelenik meg összefüggéstelen mozgalmak kukucskáló. Ha az idő a gyermek szemvizsgálat szemész 31 évesen az első héten a gyanú, hogy a gyermek tanulói reagálnak rosszul fény, meg kell vizsgálni a teljes gyermek szeme. A tény az, ha van egy rossz reakció tanulók gyújtani gyerek is tökéletesen ésszerű feltételezni, hogy a gyermek vakság mindkét szemét. Ha egy gyermek vakság mindkét szemét. A négy hónapos vagy annál idősebb. bizonysága a jel ejti képtelen megoldani a szemet.Okai veleszületett vakság

Veleszületett vakság egy gyermek is van, mint a nyílt oka annak, hogy jár a strukturális változások a szem, és a látens, azaz rejtett, nem látható szerkezeti változásokat. Vizsgáljuk meg és elemezze őket egy kicsit.

Vakság gyermekeknél okoz, diagnózis, kezelés

- aniridia - a rendellenesség a szem színes szerkezet lehet veleszületett vagy szerzett. Ez torzulást diagnosztizáltak a születéskor, sokkal gyakrabban fordul elő, mint a megszerzett.

- Veleszületett szürkehályog - nagyon gyakori veleszületett betegség. A diagnózis a veleszületett szürkehályog fel több mint 50% -ában. Között szem betegségek diagnosztizáltak a születéskor, ez a betegség a leggyakoribb. Ez jellemzi a egyoldalú fejlesztése (egy szemre), illetve kétoldalú (mindkét szem), kivéve, hogy kialakulhat párhuzamosan más szembetegségek.

- a korai retinopátia - egy veleszületett hibája a fejlődés, ami zavarja a fejlesztés a retina miatt számos tényező, amelyek között: koraszülés, a gépi lélegeztetés (gépi lélegeztetés), oxigén függőség, a hatás a fertőzés a magzati fejlődés során, a teljes éretlenségük.- látóideg hypoplasia - a leggyakrabban ez egy veleszületett fejlődési mint szerzett, ahol a méret az optikai korong kis eredményeként elmaradottság az idegrostok. Az okok közé tartozik a FGR (magzati növekedési retardáció szindróma), hormonális hiány a terhesség alatt, az alkohol és a dohány, kábítószer az első három hónapban a terhesség, néhány specifikus gyógyszerek, mint például a szteroidok, gyógyszerek megfázás az ezt követő hónapokban a terhesség. Látóideg hypoplasia lehet egyoldalú, kétoldalú, izolált. Gyakran együtt fordul elő kancsalság, kétoldali hipoplázia néhány esetben együtt a szindróma Morse.

- Veleszületett látóideg-sorvadás - akkor jelentkezik, ha a teljes vagy részleges megsemmisülése látóideg rostok, majd helyét kötőszövet. Ok veleszületett látóideg sorvadás örökletes genetikai karakter fejlődése, leggyakrabban talált Leber-féle betegség. Primer és szekunder sorvadás a látóideg. A gyermekek, veleszületett látóideg-sorvadás ritka.

Vakság gyermekeknél okoz, diagnózis, kezelés

- Veleszületett farkasvakság - egy örökletes genetikai jellege fejlődését. Amikor ez zavart alkalmazkodás szem patológia rosszul megvilágított környezetben (szürkület, sötét, mesterséges árnyékolás). Gyakran megfigyelhető a szindróma Usher, örökletes retinitis pigmentosa és más betegségek öröklődnek. Betegség tünetei már észrevehető fiatal korban, van egy szűkület a látótér és csökkent látás. Csökkent látás ez a betegség nem gyógyítható. Gyermekek ilyen rendellenességek félnek a sötétben, így gyakran sikoltozni és sírni.

- színvakság - egy veleszületett rendellenesség, amely jellemző a teljes hiánya színérzékelést. A betegségnek két formája van: a rúd-kúp ERG és monokromáziára monokromáziára. Amikor a rúd-monokromáziára nincs kúp, így az emberek látják a világot, szürke, de ha a kúp monokromáziára világ érzékelik csak bármelyike ​​árnyalata.

Survey azonosítani vakság gyerekek

- Azonosítani egy vagy más okból szükséges, hogy adatokat gyűjtsön a gyermek, anya és apa, valamint az örökletes betegségek, mint például a terhesség előrehaladtával milyen időre a gyermek született, a gyermek antropometriai adatok.

Vakság gyermekeknél okoz, diagnózis, kezelés

- felmérni a gyermek képessége, hogy rögzítse a tekintetét

- Értékelje a reakció a tanulók fény, a szimmetria

- A mértéke fénytörés után cycloplegic

- Mindenképpen szükség van egy konzultáció a neurológus

- Ha a gyermek neurológiai tünetek, elő CT és MRI az agy.

A kezelés a vakság mindkét szeme egy gyermek

A kezelés a vakság mindkét szeme, a gyermek eltérő lehet, és végezzük alapján megállapított oka annak, egyéni és specifikus. A kezelést végezzük felügyelete alatt egy szemész, gyermekorvos és neurológus.

(Nézett 511-szor, 1 látogatók ma)