Vasculitis - azaz, az okok, tünetek és a kezelés

Vasculitis úgynevezett gyulladása különböző hajókra átmérőjű, amelynek alapja, leggyakrabban, egy autoimmun folyamat. Ennek eredményeként, a hajók nem működnek normálisan és szállít a szövetek és szervek oxigén és a tápanyagok a szükséges mennyiségben, így végül rosszabb megbirkózni feladataikat. Fokozatosan a hajó nem jelenik meg vérzést, az érintett rétegek az érfal és a nekrózis alakul. Mennyire veszélyes vasculitis, ez a tény, hogy ennek eredményeként a kitettsége összehúzódnak az erek, így a véráramlás zavarja a szervek, amelyekhez szállítják a vért, ami további kihalása.besorolás

Vasculitis - azaz, az okok, tünetek és a kezelés
Tünetei szisztémás vaszkulitisz függ lokalizációja beteg hajók, az átmérőjük és a tevékenység a gyulladásos folyamatot.

Vasculitis tartalmazza:

 • csomós artéria körüli gyulladás;
 • Horton-kór;
 • Churg-Strauss-szindróma;
 • Kawasaki-betegség;
 • vérzéses vasculitis;
 • Takayasu arteritis;
 • mikroszkopikus poliangiitisz;
 • cryoglobulinaemic érgyulladás;
 • Wegener.

Van egy speciális besorolás szisztémás vasculitis, az összes típusú betegségek különböznek specificitás áramlás és jelenléte a gyulladásos folyamat.

Néhány formája a betegség befolyásolja csak a bőrt, így a beteg ember egy kis kellemetlenséget. Más típusú áramlás nagyon nehéz és vezet a beteg halálához hiányában időszerű diagnózis és kezelés.

A táblázat bemutatja a fő rendszer külön különböző betegség.

ÁTMÉRŐ HAJÓI

AZ élet rendje

Természeténél

1. arteritis. Befolyásolja a nagy hajókat.

1. Akut. Fejleszti komplikációk nélkül és abban a pillanatban, még mindig lehetséges a fék.

1. Elsődleges. Haladás nélkül idegen betegség egy különálló betegség, az oka ennek a fajta vasculitis mindig próbálja kideríteni. Jellemzője, hogy a gyulladás, amely behatol az összes réteget az érfal. Ennek eredményeként, vannak mikrokeringés zavarai, majd ischaemia. A súlyosabb esetekben, fejleszti nekrózis és a miokardiális erek és szövetek.

2. arteriolák. A szisztémás vasculitis érinti közepes méretű hajók.

2. Krónikus. A szisztémás vasculitis krónikus természetesen jellemzi változó időszakok súlyosbodása és elengedése. Ennek eredményeképpen, a test megy keresztül egy visszafordíthatatlan folyamat autoimmun rendellenességek.

2. Másodlagos. A szisztémás vasculitis ilyen típusú fejleszteni más betegségek ellen, amely már létezik a szervezetben. Ezért azok tekinthetők komplikációk, vagy mint egy tünete a patológia, kifejlesztett a háttérben a allergia vakcina beadása, a toxikus hatások az elhúzódó, magas vagy alacsony hőmérsékleten.3. Kapillyarity.Porazhayutsya kisebb hajók.

4. Vegyes. Valamennyi típusú hajó.

Vasculitis - azaz, az okok, tünetek és a kezelés
Az okok a betegség még nem vizsgálták kielégítően, de van néhány alapvető elméletek kórbonctani, ahol van egy választ arra a kérdésre: milyen betegségben ilyen vasculitis, és amelyből kifejlődik. Az egyik közülük, a betegség megjelenésekor miatt korábban súlyos vírusos betegségek. Ennek eredményeként az immunrendszer elkezd megfelelően reagáljon a fertőző kórokozó, és ösztönzést ad a fejlődés a betegség.

Szerint a második elmélet, úgy véljük, hogy a szervezet védekező rendszere vesz a vérerek sejtjeinek a külföldi, így megtámadja őket elpusztítani.

Van egy hipotézist, hogy vasculitis öröklődik. Kedvezőtlen környezeti feltételek és a genetikai hajlam többször növeli a valószínűségét a betegség.

A mai napig a fő tekinthető egy elmélet eredetét fertőző vasculitis. Egyes vizsgálatokban az orvosok leírt esetekben, amikor a betegség kifejlődik után szenvedett egy hepatitisz B vírus

Néhány okai vasculitisről régen megállapították. Ez a hatás különböző terápiás szérumok és gyógyszereket. Ez a szerepe a gyógyszerek a betegség előfordulása nem okoz semmilyen problémát. A legtöbb esetben a betegség manifesztálódik eredményeként antibiotikumok, szulfonamidok, vitaminok, fájdalomcsillapítók.

tünetegyüttes

Vasculitis - azaz, az okok, tünetek és a kezelés
Panaszok a betegek igen változatos és függ elsősorban a helyét az érintett ér, a betegség stádiumától.

 1. Fokozott testhőmérséklet. Az a személy, aki a szisztémás vasculitis, ez jellemzi az állandó hőemelkedés (37,2-37,5 ° C), amely nem esik le, miután megkapta az antibiotikumok. Ő hirtelen leeshet, ha egy személy elkezd glükokortikoidok.
 2. Fogyás. Súlyos fogyás rövid időn belül bizonyítja, hogy a gyors fejlődés a betegség.
 3. Bőrkiütések. A legszembetűnőbb jellemzője a vasculitis bőrelváltozások, amelyek megtalálhatók az esetek felében. Lehetnek fekélyek, csomók, foltokat. Előfordul, hogy a háló mintázata (livedo reticularis) jelenik meg a bőrön. Az intenzitás a színeződés futófelület hajók változik halvány kék intenzíven kékes. Általában az ilyen háló minták megjelenő Wegener, antifoszfolipid szindróma, csomós artéria körüli gyulladás. Akkor jelenik meg, lila, akkor ott vannak a kis foltok fordulnak elő, mert több vérzés a hajszálerek. Minden bőrelváltozások olyan tulajdonságokkal fajulhat fekélyek és bőrkiütést. Feltörekvő trofikus fekélyek általában nagyon fájdalmas.
 4. Izomfájdalom. Ez a tünet vasculitis látható csaknem az esetek felében. Ez annak köszönhető, hogy a vérkeringést a izomcsoportokat. Ha a fájdalom lép fel folyamatosan, az azt jelzi, a betegségek a perifériás idegrendszer. A jövőben, akkor megnyilvánul az érzékenység csökkenése az ujjak a felső és alsó végtagok.
 5. Vese bevonásával. A legrosszabb, hanem egy gyakori tünete. Ez nyilvánul meg 20-40% -a szenved vasculitis. Tünettan kezd megjelenni az aktív fázisban a betegség.
 6. Egyéb tünetek. Ugyanakkor a megnyilvánult tünete a levert légzőrendszer, a szív-érrendszerre, a gyomor-bél traktus. Attól függően, hogy ha az érintett hajók találhatók, a beteg tapasztalhat látászavar, vér a vizeletben, a fejfájást.

Megnyilvánulása a betegség típusától függ hajók ütött. A táblázat azt mutatja, a tünetek a vasculitis, jellemző bizonyos típusú betegség.