Vasculitis - okok és tünetek vasculitis

Okok és tünetek vasculitis

Mi vasculitis?

Vasculitis: - általános név egy jellemezhető rendellenességek csoportját gyulladás és megsemmisítése érfalak. Általában a betegség befolyásolja több szövetek vagy szervek: a korlátozás a véráramlás a sérült hajók sérti szervek és szövetek elhalását okozza elégíti ki. A betegség fordulhat elő bármely szerv.Attól függően, hogy az oka a vasculitis vannak osztva két típusa van: elsődleges és másodlagos. Elsődleges vasculitis előfordulnak függetlenül, és nem kísérik egyéb betegségek. Másodlagos vasculites más patológiák kapcsolatos betegségek kezelésére.

Vasculitis számos alfaja és osztályozás, eltérnek súlyossága, lokalizáció és az eredete. Néhány vasculitis befolyásolja csak a bőrt, anélkül, hogy komoly károkat más szervek, míg mások helyrehozhatatlan károkat okozhat a létfontosságú szervek és anélkül, hogy a megfelelő kezelést, halálhoz vezethet.

megkülönböztetni:
- szisztémás nekrotizáló érgyulladás, beleértve periarteritis nodosa, mikropoliangiit, Churg-Strauss-szindróma, kevert vasculitis;
- Wegener;
- óriássejtes arteritis;
- specifikus aortoarteriit;
- vérzéses vasculitis;
- allergiás vasculitis bőr;
- Kawasaki szindróma;
- Behçet-kór és más.

Az okok a vasculitis

A etiológiája vasculitis vizsgált nedoskonalno. Gyakran ez a patológiai a különböző vírusos fertőzések és immunbetegségek. Vasculitis gyakran okoz allergiás reakciót bizonyos gyógyszereket gyógyszerek.

Vasculitis kialakulhat szövődményeként fertőzések. Ebben az esetben, a test abnormális immunrendszer fertőzésre adott válasza, ami a törött erek.Vasculitis prekurzorok is lehet krónikus vagy krónikus autoimmun betegség (glomerulonephritis, reaktív arthritis. Pajzsmirigy gyulladás, szisztémás lupus erythematosus, Schwartz-Jampel szindróma, stb).

Talált hibát a szövegben? Válassza ki, és néhány más szóval, a Ctrl + Enter

A tünetek vasculitis

Attól függően, hogy a lokalizáció vasculitis és a kapcsolódó betegségek változik, és tüneti képet. Amikor vasculitis hatással van a bőrre, a kiütés jelenik meg. Abban az esetben, idegkárosodás megsértik az emberi érzékenység - túlérzékenységi hogy befejezze a veszteség. Megsértése a vérellátás az agy szívinfarktust okozva (kardiális stroke). Veseelégtelenség is előfordulhat miatt vese vasculitis.
Gyakori tünetek vasculitis lehet étvágytalanság, fáradtság, gyengeség, láz, sápadtság.

Noduláris vasculitis jellemzi izomfájdalom, fogyás, hasi fájdalom, hányinger és hányás, mentális zavarok. Wegener befolyásolja az orrmelléküregek: betegeknél gennyes orrfolyás kijön és pecsételő, orrnyálkahártya borítja fekélyek; tűnhet köhögés (néha véres), légszomj, mellkasi fájdalom, veseelégtelenség alakulhat ki. Óriássejt nyilvánul láz, gyengeség, fogyás, súlyos fejfájás és duzzanat a területen a templomok. A tünetek nem specifikusak aortoarteritis fájdalom és a gyengeség, a kezek és a lábak, homályos látás, ájulás. Behcet-szindróma kíséri kiújuló stomatitis, sebek a nemi szervek, a szem gyulladása.

vasculitis kezelésére

vasculitis kezelést végezni, attól függően, hogy az alapbetegség és az érintett szervek. Elsődleges allergiás vasculitis gyakran spontán megszűnnek anélkül, hogy speciális kezelés. Amikor a betegség a szervek, amelyek fontosak az élet (agy, szív, tüdő, vese), a betegeknek figyelniük kell az intenzív és agresszív terápiát.

A kezelést a vasculitis használunk kortikoszteroidok, kemoterápia, minimális dózisban. A kezelés célja nemcsak az, hogy helyreállítsa az érintett szervek működését, de elsődlegesen gátolja a rendellenes immunválasz, amely tönkreteszi a vérereket, és megzavarja a normális szövetek vérellátásának.

Vasculitis prognózis függ milyen típusú és kár, hogy a környező szervekben és szövetekben. Hála a megfelelő kezelés minősége betegek életkilátásait jelentősen megnövekedett. Nagyon fontos, hogy az állapot kezelésére az időben, hogy a helyes diagnózis és írja elő a megfelelő gyógyszert, nem okoz allergiás reakciókat és a mellékhatásokat.