Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei
Ventriculomegalia - a kóros elváltozás, amelyben a növekedés diagnosztizált agykamrákat a magzatban, legalábbis az újszülött számára. A fő jellemzője - a kialakulása és forgalomba liquor, a támogatást a normál koponyaűri nyomás.Ha a kiáramlás van törve, az orvosok diagnosztizálni ventriculomegalia. A normális fejlődés, kamrai mérete értéke 1 és 4 mm, és amikor a betegség 12-20 mm. Ez az eltérés provokál neurológiai rendellenességek és bénulás.

Legfontosabb tényezők a betegség

A legtöbb esetben, a kamrai expanziós van kialakítva, mint egy független betegség. De néha közösen diagnosztizálják Turner-szindróma, Down-szindróma, Edwards, stb Tünettan manifesztálódik, ha egy nő a terhesség alatt derült számos rendellenességre, és nem feltétlenül, hogy ez egy kromoszóma betegség.

kamrai terjeszkedés provokál fertőző betegségek, hogy a nő szenvedett, hogy terhes. Emellett vannak a következő tényezők provokátorok ventriculomegalia:

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei

Pontosan mi váltotta ki a bővítés a kamrákba, csak meghatározza a neurológus, alapos ellenőrzés.

Ventriculomegalia észlelt gyakrabban csecsemők ha az anyák életkora meghaladja a 35 évet. Elérése után korosztályban a nők jelenhetnek eltérések, amelyeket meg kell venni a koncepció, a gyermek:

  • növeli a genetikai rendellenességek;
  • anyai kromoszóma lehet mutált;
  • oxigénhiány a magzat növekszik kétszer;
  • Ez növeli annak kockázatát, hogy a fertőző betegség.

Ennek alapján azt mondhatjuk, hogy a nők 35 év alatti, képződésének kockázatát a születendő gyermek valószínűsíthető a betegség, majd meredeken emelkedik két - es háromszor.

Súlyossága és tünetegyüttes

Az orvosok három olyan fokú a betegség súlyosságától függően, hogy milyen mértékben kibővült kamrák:

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei

  1. Az első fokú jellemzi bővítése a kamrák 12 mm.
  2. A második fokozat, a kamrák kibővült a 15 mm-es. Teljes folyadék kiáramlás megzavarta, ami hozzájárult az a neurológiai tünetek.
  3. A harmadik expanzió mértéke a kamrák a 16-20 mm. Egy újszülött diagnosztizáltak hydrocephalus. eltérések kialakulását agyban.

Klinikai jellemzők, stádiumától függően megsértése:

  1. Az első szakaszban a betegség, amelyben jelzett kamrai tágulási 10 és 12 mm, különösen nem ad súlyos tünetek. Ezért a diagnózis felállítása után neurosonography keresztül lezáratlanul fontanel az újszülött fejét. A gyermek anyja lehet jegyezni, hogy ez túl házsártos, siránkozó, bármilyen változás az időjárásban vezet hiszti és alvászavarok. Ritka esetekben a gyermek viselkedését apatikus, lassú, hogy megtagadhatja enni.
  2. Mérsékelt ventriculomegalia (második szakasz) jár eltérés az agyban, a szívben és csontrendszer rendszer fejlesztése, genetikai rendellenességek, Down-szindróma. Ilyen patológiai diagnózisa a születés előtt. A tünetek az első fokú adunk görcsök, a gyors növekedés a fej, teszi az erek halántékán és a homlok. Ahogy a növekedés jelenik satnya fizikai és szellemi fejlődését.
  3. A harmadik fokozat, ez is a legnehezebb, ahol a kamrák kitágulnak 20 mm. A túlzott növekedés vezet az a tény, hogy a gyermek kezdődik későn ülés, csúszó, állás és járás. A megfigyelt gátlás kialakulásának beszédet. A fenti tünetek hozzá görcsök és fejfájás. A fej nem áll arányban a test mérete, és meghaladja a megengedett határértékeket 3 cm-rel. Gyakran látható bénulás és hydrocephalus.


Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei

Meg kell figyelembe venni, hogy a kamrák nem szimmetrikus, és mérete változhat. A vizsgálat alatt, az eredmények, az adatok nem felelnek meg a norma, és nem lépik túl azokat. Ha diagnosztizáltak borderline ventriculomegalia, az azt jelenti, hogy a kamrák kitágulnak, de nem több, mint 10 mm.

Az ilyen eltérések a kamrai rendszer nem mutatnak rendellenességek, de jelentősen növeli a rendellenességek kialakulását az agyban.

Hogy van a diagnózis

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei
Diagnosztizálni a betegséget a magzat lehet az időben az ultrahang és spektrális kariotipizálás 16-32 hetes terhesség.

Óvatosan kell tanulmányozni magzati anatómiai felépítés, különösen a kamrai rendszer az agyban.

Annak érdekében, hogy megbízhatóan diagnosztizálni szükséges keresztirányú olvasni a gyermek fejét, meg tudja határozni a küszöbérték a oldalkamrák. Határozza rendellenes fejlődés lehetséges, ha értékük meghaladja a 10 mm-es.

neurológiai támogatás

A kezelés függ a pillanatnyi diagnózis ventriculomegalia - terhesség vagy a szülés után.

Észlelése esetén a kamrai bővítés a magzati fejlődés során, az orvos figyelembe veszi a növelés összegét. Ha diagnosztizáltak súlyos megsértése, és az ehhez kapcsolódó betegségek és rendellenességek a gyermek fejlődését, a nő ajánlatát abortuszt.

Az átlagos súlyossága kamrai bővítés nem ok az abortusz. A kezelés kezdődik a terhesség alatt, és a legfontosabb dolog, amit meg kell tennie, hogy meghatározza az oka a kóros bővítés a kamrák.

Az nő vért vettünk kimutatására a fertőző betegségek. Magatartás további vizsgálatok Down szindróma, Edwards és Turner. Ha minden eredmény negatív, eltérést találtunk, a nőgyógyász nevezi diuretikumok (vízhajtók), amely segíteni fog a felesleges folyadékot a szervezetből.

Együtt diuretikumok és kálium-kiegészítők előírt gyógyszereket, oxigén biztosítása anyagot, hogy ne magzati hypoxia.

Ha a betegséget észlel a születés után, az orvosi kezelés lesz kiválasztva súlyosságától függően megsértését.

Amikor a bővítés a kamrák 12 mm, az orvosok azon a véleményen vannak, hogy a kezelés nem szükséges, ha a tünetek nyilvánul meg a háttérben ventriculomegalia, szállít jelentős kényelmetlenséget a gyermek.

Upon tágulási 15 mm kamrai neurológus hozzárendeli készítmények javítására metabolikus folyamatokat a kamrákba. Hozzávetőleges program:

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei

Masszázs kijelölt 15 napon belül, a szünet két hónap, és így két-három tanfolyamok.

Az azonosító a terjeszkedés a harmadik fokozat, a gyógyszeres terápia nem hatásos. Ez sebészi beavatkozást igényel kamrai tolatási.

A műtét során a sebész meghatározza a sönt, amelyen keresztül lesz kiáramlását a felesleges folyadékot. A műtéti kezelés után, az általános állapota a gyermek javul, a tünetek gyorsan eltűnnek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a felesleges folyadék nem gyakoroljon nyomást az agyban.

Lehetséges megsértése és szövődmények

Tanulmányok szerint 11% -a gyermek, aki már diagnosztizált kamrai bővítés szenvednek testi és lelki fejlődési rendellenességek. A tünetek lehetnek explicit vagy feltűnő.

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek, mi az, okok, kezelés, következményei
A 4% van kromoszóma-rendellenességek. További 4%, egy kombinációja a magzati fejlődés és patológia ventriculomegalia megfigyelt halál.

Ha a gyermek diagnosztizáltak az izolált formában a betegség, azaz a nem azonosított egyéb hibákat a fejlesztés és a genetikai mutáció, a prognózis kedvező, feltéve, hogy a kezelés megkezdése rögtön a születés pillanatában egy gyermek.

Ventriculomegalia igényel kötelező kezelése és ellenőrzése a betegség idővel, ha nem, a gyermek lesz idegrendszeri betegségek és egyéb következményeket, amelyek hatással vannak az egészségre és a fejlesztés.