Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek kezelés

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek kezelés
Ventriculomegalia a magzat - kóros állapot, amelyben a kamrák az agy bővülő felhalmozódása miatt agy-gerincvelői folyadék bennük. Így kamrák növelhető, 20 mm-es ütemben megfelelő 1-4 mm.Mi ventriculomegalia

Ahhoz, hogy megérthessük a fogalmakat, és két szomszédos meghatározni, hogy mi hydrocephalus, és hogy az ilyen ventriculomegalia és milyen alapvető különbség közöttük. Tehát, hydrocephalus - kiterjesztése a kamrák eredményeként túlzott felhalmozása agy-gerincvelői folyadék és a megsértve a forgalomban a subarachnoidális térben.

Hydrocephalus kíséri egyes tünetek (lásd. Hydrocephalus tünetek). Ezzel szemben a következőtől hydrocephalus, ventriculomegalia egy gyermek - ez csak növeli a kamra mérete nagyobb, mint 10 mm, hacsak nem kíséri a tüneteket. Azaz, hydrocephalus az eredmény ventriculomegalia, de a növekedés agykamrákat nem mindig okoz neurológiai tünetek.

Mi az aszimmetria a oldalkamrák. Ismerje meg az okokat patológia.

Olvasni, mint veszélyes ventriculomegalia gyümölcs- és hogyan kell felismerni rendellenességek a terhesség korai szakaszában.

Az okok a betegség

Okai ventriculomegalia újszülöttek osztva 2 osztály:

  1. Idiopátiás - ok továbbra is ismeretlen, de a betegség alakul ki teljesen egészséges szülők, a háttérben egy jó terhesség.
  2. Tüneti - korábban át fertőző betegségek a terhesség alatt, magzati hypoxia. veleszületett az agy szerkezete, genetikai vagy kromoszómális rendellenességek.
  • oldalirányú típusú - megnövekedett bal kamrai és a hátsó;
  • növelése a harmadik kamra - folyadék gyűlik össze a thalamus és az elülső részét az elülső;
  • növeli a negyedik kamra - CSF felhalmozódik a kisagy és a medulla.

A tünet eltérő lehet attól függően, hogy a súlyossági fokát. Az újszülöttek ez nyilvánul meg a megnövekedett érzékenység, sírás, szorongás, vagy fordítva, az érdeklődés hiánya. Ha ventriculomegalia erősen expresszálódik, ez nyilvánul meg mennyiségének növekedését a fej, kiálló vénák a fejét.

Milyen tisztességes ventriculomegalia?

Ez a növekedés a kamrai üregébe 12 és 15 mm-es. Mérsékelt ventriculomegalia csecsemők van szükség a rendszeres orvosi vizsgálat és a felmérést végző. Ha neurológiai tünetek hiányoznak, vagy nem fejezik ki, hogy nem szükséges a terápiás megközelítés.Ventriculomegalia felnőttek véletlenül talált egy rutin MRI az agy. Mellesleg, esetén mérséklet növekedése kamrai üregek további vizsgálatot igényel vagy kezelésére. Mivel ez látható, mint egy normál variáns vagy anatómiai jellemzői. Ha azonban a növekedés az üregekben az agyban az eredménye koponya sérülése vagy agyi fertőzés kezelésére azonnal meg kell kezdeni.

diagnosztika

Tegyük fel, növekvő agykamrák lehetséges ultrahang segítségével diagnosztika (SPL) még a méhben. A vizsgálat során 17 hét a terhesség, de a maximális hatékonyság után 25 hétig. A szülés után az újszülött végzett ultrahang fejét. Felnőttkorban, MRI végezzük.

Hogyan biztosítsuk a kezelést

Kezelés vertrikulomegalii magzati előírják nem több, mint 20% -ában. A többi gyerek megfigyelés alatt. Ha az elváltozások nem fejlődnek, akkor a további kezelésre van szükség. A gyógyszeres terápia írják csak kompenzálni neurológiai tünetek.

Ventriculomegalia a magzat és az újszülött gyermek kezelés
Kezelésére alkalmazott gyógyszerek:

  1. Nootropikumok - egy csoport gyógyszerek, amelyek fokozzák az agyi vérkeringést, és javítja az anyagcserét az agyszövetben. Krónikus gyógyszerek adagolását, javított kognitív (kognitív) agyműködést, megnövekedett koncentrációja.
  2. Antigipoksanty - szembeni rezisztencia növelése agyi iszkémia (oxigénhiány). antigipoksantov Csoport javítja az oxigén anyagcserét, és ezáltal növeli a tartóssági az agyszövet körülmények annak hiány. Ebben a csoportban is lehet tulajdonítani anti-oxidánsok.
  3. Diuretikumok - csökkenti a koponyán belüli folyadék növelésével diurézis és csökkenti a vér térfogatát.
  4. Metabolikus gyógyszerek és vitaminok - segítenek helyreállítani a neuronális kapcsolatok és javítja az anyagcsere folyamatokat az agyszövet.
  5. Masszázs és rehabilitáció.

Figyeljen! Csoportba tartozó gyógyszerek, dózist, és a kezelés időtartama hozzárendel csak egy orvos, figyelembe véve az egyéni jellemzőit a szervezet, és a betegség súlyossága.

Következmények és szövődmények

Ventriculomegalia következményeket a magzatban lehet más eredményre. A kedvező a zavarok a központi idegrendszer (CNS) és a fejlesztés a bénulás.

Ventriculomegalia az oldalsó agykamrák a gyermek úgynevezett izolált ventriculomegalia és tartják a legkedvezőbb az időjárást. Ez a fajta betegség nem büntetik agy szerkezetét, és általában nem igényelnek kezelést.

Ha a megsértése kiáramlását intracranialis folyadék lép fel a háttérben egy genetikai betegség, akkor rossz a prognózisa, mert az alapvető genetikai betegség okoz zavart az életképességét.

szülők is szembe milyen következményekkel születési sérülés? Ismerje meg a betegség okait.

Ha az oka a növekedés a kamrai üregek szolgáltak méhen belüli fertőzés, amely hosszú ideig, mert az agy oxigénhiány, ez végül oda vezet, hogy a neuropszichiátriai betegségek különböző súlyosságú, vagy bénulás. Ez a forma nehéz kezelni.

Végül érdemes megjegyezni, hogy minden változás, hogy a méret a kamrák az agy további vizsgálatokat igényel, akkor a szövődmények megelőzése. kezelés politika alapján választjuk egyedi jellemzői a betegség, és lehet egyszerű megfigyelés a gyermek, hogy a cél a kábítószer.