Ventriculomegalia - okoz tünetek és kezelés

Ventriculomegalia - okoz tünetek és kezelés
Köztudott, hogy az alapjait a jövőbeli egészségének minden ember meghatározott még születése előtt. Ezért bármilyen megsértése a magzati fejlődés vezethet, hogy további súlyos következményei vannak: a mentális retardáció, a neuropszichiátriai betegségek, sőt a korai halál. Különösen, néha során rutin ultrahang, 20 - 25, és néha még a 17. héten a terhesség, orvosok észlelt magzat kóros tágulata oldalsó üregek agya (kamrák), amely a cerebrospinalis folyadék (CSF). Ebben az esetben diagnosztizáltak ventriculomegalia. Okai, tünetei és kezelése a betegség nagyon hasonló a többi, súlyosabb betegség, az úgynevezett hydrocephalus, jellemzi a túlzott felhalmozódása agy-gerincvelői folyadék az agyban kamrai rendszer. Ezért tapasztalatlan orvosok diagnózisa gyakran hibáznak, s így a szülők többsége a hisztéria. Természetesen az oka az aggodalomra, amikor ventriculomegalia van, de ellentétben az agy vízkórosság kérdését abortusz ebben patológia kerül meglehetősen ritka.Először is, az orvosok figyelmét, hogy a hiánya orvosi felügyelet terhesség alatt lehetetlenné teszi a helyes meglévő eltérések az egészségre a várandós anya és a gyermek. Szerint a legtöbb szakértő, a fő oka ennek a betegségnek a rendellenes változás a kromoszómák egy terhes nő, ami miatt előforduló genetikai hajlam, a múlt fertőző betegségek időszak során a gyermek, hosszú távú kábítószer-használat, fizikai sérülés. Ventriculomegalia gyakran fordul elő, miután agyvérzés vagy hipoxia (oxigénhiány) a magzatban. A statisztikák szerint a kockázat a betegség növeli a nők, akik elérték a 35 éves korig.szövődmények

Szerencsére, a növekedés a kamrák a magzat gyakran mérsékelten hangsúlyos, amely nem igényel komoly kezelésére. Terápiás intézkedések igénybe csupán expanzióját befolyásoló agyi lebenyek legfeljebb 15 milliméter, ami nehézségeket okoz a kiáramlás a gerincvelői folyadékban. Ilyen esetekben, ha nem kezelik vezethet a különböző neurológiai és fizikai problémákat a gyermek fejlődése: bénulás, mentális retardáció (Down-szindróma), aránytalan forma egy újszülött feje (Edwards-szindróma), alacsony termet és a szexuális infantilizmus (Turner-szindróma).

Mint már említettük, a fő tünet ventriculomegalia kifejezett növekvő magzati agy kamrai üregek során észlelt rutin ultrahangvizsgálat során a fogamzóképes. Ugyanakkor anatómiai változások más struktúrák az agy lehet kimutatni, a szív és a csont rendszert. Miután a gyermek születése lehet túl nyálas, túl izgatott, vagy fordítva, túl fásult. Néha megfigyelhető az újszülött rohamok, domború vénák és enyhe méretének növekedése a fejét. Természetesen ezek a tünetek azonnali beavatkozást gyermekorvosok, gyermek neurológus, újszülöttgyógyászokat, ami után a mágneses rezonancia és neurosonography (ultrahang agykutatás) grudnichka dönt a megfelelő terápiát minden esetben.

Általános szabály, hogy foglalkozik ezzel a betegség kezd a születés előtt. Az első lépést a prenatális terápia, amely magában foglalja a kezelés a magzat az anyaméhben. A fő kihívások orvosok: kiüríteni a felesleges folyadékot, csökkenti a koponyaűri nyomás a magzatban, hogy megakadályozzák a hipoxia agyába, ami megakadályozza a neurológiai rendellenességek. Erre a célra egy terhes nő nevezi vétel antihypoxants (riboksin, Actovegin piracetámmal, és mások), diuretikumokat (Diamox, furoszemid, stb), vitaminok B csoportban a születés után, a csecsemők tölteni alkalmas masszázs és fizikoterápiás erősíteni a medencefenék izmait és fej nyak területén.

Lezáró beszélgetés ventriculomegalia okoz, tünetei és kezelése gyermek betegségek, nem is beszélve a legújabb eredmények a modern orvostudomány, amely lehetővé teszi, hogy visszaállítsa az egészségügyi újszülöttek segítségével egy drága, de nagyon hatásos idegsebészeti működését, amelyek meghatározzák a sönt kimenete a agykamrák felesleges agy-gerincvelői folyadék.