Ventriculomegalia tünetek, kezelés, leírás

Ventriculomegalia tünetek, kezelés, leírás
Ventriculomegalia - által okozott betegségek abnormális megnövekedése a kamrák az agy mérete egy magzat méhen belüli.

A funkció a cerebrális kamrai rendszer tartalmaz szoftvert generáló CSF és annak felvételi a gerinccsatornába.Annak a ténynek köszönhetően, hogy amikor ventriculomegalia kamrák növelése, zavart CSF kiáramlás és fejleszteni súlyos megsértése a kialakulása a központi idegrendszert. A betegség gyakran alakul ki a háttérben a Turner-szindróma, Down-szindróma és Edwards. Ezen kívül, ha ez zavart szívműködés, az érési agyi struktúrák és funkciók a mozgásszervi rendszer.

Kóros képződését magzati kamrák általában kimutatható ultrahanggal mintegy 20-23 hetes terhesség. Néha ventriculomegalia nyilvánul meg a születendő gyermeket a harmadik trimeszterben a magzati fejlődés.

Okok és a betegség tüneteit

Ventriculomegalia a magzat kialakulhat, mint egy független patológia. De előfordulhat az együtt más fejlődési rendellenességek.

agykamrák, amelyeknek normális shirinu10 mm, ventriculomegalia képes elérni a 20 mm-es vagy annál nagyobb.

A fő oka az anomáliák tekinthető kromoszóma változásokat a szervezetben egy terhes nő. Az ilyen jogsértések fordulnak elő körülbelül 18% a nők rendellenességek a terhesség.

Ventriculomegalia előfordulhat egy trauma, kapott terhes, fertőzéses betegségek, elzáródásos hydrocephalus. vérzések és a genetikai hajlam.

A jelenlévő más rendellenességek magzati fejlődés gyorsítja és növeli a fejlesztés a patológia. Ugyanakkor, a fejlesztési egyetlen ventriculomegalia csökkenti annak súlyosságát annak következményeit.A kockázat az agy betegségek ventriculomegalia határozza meg a kezelőorvos jellemzői alapján a kamrák növekedését.

típusai ventriculomegalia

Háromféle patológiai határozza meg a betegség jellege:

  • Fény ventriculomegalia típus határozza meg, amely egységnyi változás kamrai nem haladja meg a 12 mm-es, és nem kell nagy kiigazítás;
  • A közepes típusú jellemzi növekedése a kamrákban 15 mm, és jelentős változás a kiáramlás a cerebrospinális folyadék.
  • Heavy típusú járó betegségek súlyos agyi betegségek eredményeként jelentősen nőtt a kamrákba.

Ventriculomegalia tünetek, kezelés, leírás
A betegség diagnózisa

Mint már említettük, ventriculomegalia általában kimutatható ultrahanggal 17-33 hetében. Ez magában foglalja a spektrális kariotipizálással magzati.

Ha úgy gondolja, hogy ez a patológia vizsgált anatómiai struktúrák, a gyermek, különös figyelmet fordítva a agykamrák. A szkennelés a nagysága a oldalkamrák meghatározott küszöbértékek patológia.

ventriculomegalia kezelés

A fő irány a kezelés ventriculomegalia a szövődmények megelőzése, hogy a következtében lépnek fel a betegséget. Nevezi gyógyszerek, hogy megakadályozzák az agy fejlődésének fejlődési és rendellenességek, a központi idegrendszer.

A kezelést úgy végezzük, hogy egy neurológus és gyermekorvos. Feltétlenül javasoljuk, vízhajtók, antihypoxants és vitamin terápiát. Annak megakadályozására további progressziójának ventriculomegalia alkalmazott masszázs és gyógytorna, terhelés a medencefenék és az izmokat. Elengedhetetlen feltétele veszélyének csökkentésére súlyos következményei felírt gyógyszerek felhalmozási és megtartását a kálium a szervezetben.

A kezelés ventriculomegalia magzat kell kizárását célzó negatív hatásainak ilyen patológia - különösen, súlyos agyi betegségek és a központi idegrendszer.

Amikor egy fertőzéses eredetű a betegség kezelés célja deintoksikatsiyu organizmus, majd újbóli ellenőrzés.

Enyhe formában ventriculomegalia nem igényel drasztikus orvosi beavatkozás, és csak állandó felügyeletét a magzat fejlődését.

Később, a szülés utáni kimutatására betegség nehezen kezelhető, és általában kiábrándító előrejelzések miatt Ez jelenleg kidolgozott technikák lényeges, hogy megszüntesse az ilyen megsértését.

más betegségek