Ventriculomegalia - tünetek, okok, kezelés és diagnózis

Ventriculomegalia - tünetek, okok, kezelés és diagnózis

Ventriculomegalia - egy betegség fordul elő, a magzatban és a kapcsolódó növekedése agykamrák. Leggyakrabban érinti oldalkamrák.kamrák az agy - egy üreg az agyban, amelyek tele cerebrospinális folyadék. Ez a növekedés több létrehozták a normál méretű és vezet a fejlődés ventriculomegalia.

Classification of Diseases

Attól függően, hogy az oka a, ventriculomegalia osztva 2 fő csoportra:

 1. Tüneti ventriculomegalia;
 2. idiopátiás ventrikulomegali

idiopátiás ventriculomegalia

Ez a típus ventriculomegalia ha az ok ismeretlen, és a terhesség halad általában, komplikációk nélkül. Ez nem örökletes előfeltételei a megjelenése a betegség a magzatban.

Típusai ventriculomegalia betegség

Három fő típusa a betegség ventriculomegalia:

Enyhébb típus ventriculomegalia nincs jelentős változás történik, és ez a fajta betegség nem igényel különleges kezelést.

Közel a betegség típusától kíséri mérsékelt növekedése a méret a kamrák (elérik a mérete 15-17 mm) és egy kisebb megsértése kiáramlását liquor.

Súlyos betegség van egy erős méretének növekedése a kamrák és kiáramlás megsérti ezeket agy-gerincvelői folyadék. Emellett vannak olyan további rendellenességeket és patológiája agy és az idegrendszer.

Ezen túlmenően, izolált és az ilyen típusú ventriculomegalia:

 • izolált (ha sújtotta csak oldalsó agykamrák);
 • kiterjedt (-csoport magában foglalja a különböző agyi kamrákba);
 • öröklődés.

Az okok a betegség

Okai tüneti ventriculomegalia a következők:

 1. magzati kromoszómális változásokat;
 2. magzati hypoxia;
 3. fertőző betegségek a terhesség alatt;
 4. Vérzés (vérzés);
 5. Fizikai sérülések.

tünetek ventriculomegalia

A tünetek általában elkezdenek kimutatható ultrahanggal 22-25 hetes terhesség.

Jó tudni! A gyors növekedés a kamrák az agyban a magzat mérete, van egy nagy a kockázata a magzati hydrocephalus.

A fő tünetek és megnyilvánulások a betegség nagyított agykamrák magzatra. Ez az az időszak, 22-25 hetes terhesség ultrahang ventriculomegalia jelek jól látható.

ventriculomegalia diagnózis, amikor a kamrák szélessége nagyobb, mint 10 milliméter!

Amellett, hogy növeli a méret a kamrák magzati a betegség tüneteinek a következő lehet:

 • változások a kardiális struktúrát;
 • szabálytalanságok a csont szerkezete a gép;
 • változások agyi struktúra;
 • hydrocephalus (késés CSF) az agyban a magzat.


Mértékétől függően a méretének növekedése az agykamrák és a jelenléte más patológiák genetikus diagnosztizálni a kockázat előfordulásának veszélyes betegségek az idegrendszer. Ha a magzat csak ventriculomegalia a háttérben enyhe emelkedése a agykamrák, kedvező a betegség kimenetelét a legtöbb esetben.

Jellemzők ventriculomegalia flow terhes nőknél 35 év után

Leggyakrabban ez patológia terhes nőknél 35 év után. Emelkedni ventriculomegalia egy későbbi terhesség a következő tényezők:

 • fokozott a genetikai rendellenességek;
 • nagy valószínűséggel az úgynevezett „törése kromoszómák”. Ez a tényező növeli a kromoszóma-rendellenességek a magzatban, amely ad okot ventriculomegalia;
 • nagy a valószínűsége a magzati hypoxia (tudósok megállapították magasabb előfordulási magzati hipoxia terhesség alatt után 33-35 év);
 • fertőzéses terhességi komplikációk. Minél fiatalabb a nő, annál kevésbé valószínű, hogy dolgozzon ki a súlyos szövődmények és a fertőzések.

Így, a terhes nők akár 33-35 év alatt a magzati ventriculomegalia minimum.

szövődmények

Ventriculomegalia - tünetek, okok, kezelés és diagnózis

Szövődmények ventriculomegalia hordozzák a kockázata a súlyos betegségek, az idegrendszer. Az ilyen betegségek közé tartoznak:

 • Down-szindróma;
 • Edwards-kór. Ez kromoszóma rendellenesség, amelyre a sok bajt, a gyermek fejlődését;
 • Turner-szindróma. Ebből a célból, a szindrómára jellemző a súlyos fizikai fejlődési és szexuális infantilizmus.
 • Súlyos magzati hydrocephalus. A súlyos állapot, amelyben az agy-gerincvelői folyadék halmozódik fel nagy mennyiségben az agykamrák.

A betegség diagnózisa

A diagnosztikai módszerek magzati ventriculomegalia ezeket:

 • magzati ultrahang. A legkorábbi időpontot, amikor meghatározása lehetséges jeleit ventriculomegalia - 17 hét. A leginkább informatív ultrahang 25 hetes terhesség. Ezzel a módszerrel a diagnózis a magzat meghatározza a méretének növekedése az agykamrák. Amennyiben a szélessége több mint 10 milliméter kamra, ventriculomegalia diagnózis lehetővé válik. Ezen túlmenően, amikor az ultrahang által meghatározott szabálytalanságok a szerkezet a szív, csont, idegrendszer. Gyakorisága a tanulmány - egyszer 3-4 héten belül (bonyolultságától függően a betegség és a tünetek súlyossága).
 • MRI a magzat. Végzett jelenlétében az expresszált ventriculomegalia tüneteket.
 • Neurosonography. Úgy használta ezt a módszert az újszülött a szülés után azonnal és 1 éves kor hónap. Dinamika alapján a folyamat megkötött, hogy szükség van további vizsgálat és a betegség kezelésében. Ez a módszer nagyon informatív és részletes tájékoztatást nyújt a tanfolyam és a dinamika a betegség.

Neurosonography (NSG) - van ultrahang az agy.

ventriculomegalia kezelés

Konzervatív kezelés a betegség. Az ilyen kezeléseket alkalmazunk, megelőzését célzó fejlesztésére súlyos betegségek az idegrendszer. Erre a célra, mint a kezelési módszerek:

 • antihypoxants találkozót. Ezek megelőzésére és megakadályozzák a kialakulását és progresszióját agyi oxigénhiány. Ilyen szerek között széles körben használják, mint például a piracetam, aktovegin, lakk, és más Riboxinum.
 • vízhajtók. Használják levezetni a felesleges folyadékot, és hogy csökkentsék az intracraniális nyomás (furoszemid, Diacarbum).
 • vitaminok. Rendeljen B-vitamin, amely segít helyreállítani a gyermek idegrendszere.
 • masszázs és fizikoterápiás. Masszázs használt gyermekek ventriculomegalia - pihentető és ukreplyayushy (váltakozó feszültség és relaxáció). Az ajánlott során 10 alkalom 2 havonta (attól függően, hogy milyen korú a gyermek. Az idősebb, annál kisebb az intervallum képzés). Gyógytorna megerősítését célzó gyermek izomrendszer és fenntartja a test jó állapotban. Különös figyelmet fordítanak erre a betegségre, javasoljuk az izmok a medence és a nyak, a fej területe (hogy normalizálja a vérkeringést ezen az osztályon).

Kérjük, értékelje a cikket segítenek abban, hogy a webhely jobb