Vér a székletben egy macska - állatorvosi tanácsadás veterinarasovety

Vér a székletben egy macska - állatorvosi tanácsadás veterinarasovety

Vér a székletben egy macska

A minap kaptam egy hívást a barátja Sándor kérdést: a macska a székletben vér.
A beszélgetés során kiderült, hogy a macska eszik színű táplálék és a széklet az ő színe. És, mint egy macska, hogy üríteni a feltöltött tálca, nagyon nehéz úgy kalóriát. Ezért készült a következő módon: az egész héten a macska adta Brown az élelmiszer színek nélkül kiemeli. És a széklettel lett barna. És amikor elkezdték, hogy a szín az élelmiszer - újra lett színezve. Ahhoz, hogy a kezelés nem volt szükség, mert a színe a széklet egyszerűen függött élelmiszer-színezék.Mivel ez a kérdés „vér a székletben egy macska” része, lássuk, milyen esetekben történik:

1) Az első változat, a leggyakoribb: cal szokásos barna, normál konzisztenciát. És rajta - egy csepp a vörösvérsejtek. Ebben az esetben az állat jól érzi magát. Ebben az esetben beszélünk az a tény, hogy ez a vér a végbélből - csak karcolja a nyálkahártyát, vagy anális repedés.
Ha ez egyszer megtörtént -, akkor nem csinál semmit.


Ha ez továbbra is fennáll, az ok lehet, hogy a diéta nem elég a zsírban oldódó vitaminok és telítetlen zsírsavakat.
A gyógyulás a nyálkahártya meg kell tenni a macska a szamár gyertya homoktövis olaj.
És a macskaeledel hozzá növényi olaj: olíva, napraforgó, szezám - bármilyen megteszi. Ne vigyük túlzásba a dózis - és akkor hasmenést okozhatnak. Kezdjük egy kávéskanál 2-szer egy nap. Fokozatosan, növelheti az adagot egy teáskanál 2-szer egy nap.

Ha a vér a székletben egy macska továbbra is látszanak, sok ez - megy az állatorvoshoz. Annak kizárására lehetőség, mint a polipok és vastagbélrák, bakteriális károsodás, véralvadási zavarok, mérgezés hemolitikus mérgek, hasnyálmirigy-gyulladás, bélférgek. Az összes fenti - nem egy területen amatőr tulajdonos. A diagnózist kell szállítani illetékes orvos.

2) hasmenés és egy csepp vörösvértest: hasmenés kezelésére a szamár - gyertyák homoktövis olaj.

3) Székrekedés és széklet vér a székletben a macska. Távolítsuk székrekedés. Kezdeni, próbáljon élelmiszer olaj. Nem segít - beszélni részletesebben.

4) hasmenés váltakozó székrekedés, macska hajlik. Lehet, hogy colitis - menni az állatorvoshoz.

3) cal sötét, mint a kátrány, vízzel erodálódott a elmosódás húst szennyvíz gyűjtésére. Itt azt mondják, hogy egy esetleges gyomorvérzés vagy vérzés a vékonybélben. Itt van, hogy pontosan meg kell forduljon állatorvoshoz értelmes.
És ha tudom azt, hogy az elmúlt két nap, cső alakú macska megette csirke csontok - fut az állatorvoshoz. Ez jelezheti a bél perforáció. Amikor perforáció a belek állatok nem néz boldog és nyugodt. Ez lehajol, nem eszik, lehet hányás.
Ebben az esetben -, hogy az állatorvos azonnal!

Vigyázz magadra, és a háziállatok!