Vér a vizeletben - diagnózis és a kezelés

Vér a vizeletben - diagnózis és a kezelés

Vér a vizeletben (hematuria) lehetnek makroszkopikus (látható) vagy mikroszkopikus (vörös vérsejtek látható, csak mikroszkóp alatt). Bruttó haematuria lehet széles körben változhat megjelenésükben világos rózsaszín és sötét vörös szín megalvad. Bár a vér mennyisége a vizeletben lehet különböző feltételek, amelyek problémát okozhatnak azonos, és szükség ugyanazon vizsgálat és értékelés.besorolt ​​Haemophilus vaginalis. később Corynebacterium vaginalis. A nő formájában a kis, kerek, domború, szürke telepek véresagar. Szelektív. kultúrák ezen mikroorganizmusok is jelen lehetnek a vérmintákban. vizelet és nyál. Spóraképző baktériumok termelnek egy toxin vaginolizin.

Emberek bruttó vérvizelés menni az orvoshoz, hogy ennek a fő panasz. Azok, akik mikroszkópos haematuria, másrészt, nem fogja tudni a problémát, és az állapotuk leggyakrabban megtalálható a rendszeres ellenőrzésnek a terapeuta.

Vér a vizeletben - okai

Okai makro- és mikroszkópos haematuria hasonlóak, és lehet az eredménye vérzés mentén bárhol a húgyutakban. A szakértő nem tudja könnyen megkülönböztetni a vér. megjelenő a vese, ureter (csövek vizeletet szállító a vese, hogy a hólyag), húgyhólyag vagy a húgycső. Bármilyen fokú vér a vizeletben teljes mértékben ki kell értékelni az orvos, akkor is, ha magától rendeződik.

Fertőzés a vizeletben (gyakran nevezik a húgyúti fertőzés) a vesében megy végbe, vagy a húgyhólyag, a leggyakoribb oka a mikroszkópos haematuria. Vizelet steril természetes módon, és nem tartalmazhatnak a baktériumok. Kövek a vesében és a húgyhólyag, irritációt okozhat, és kopása a húgyúti, ami mikro- vagy bruttó vérvizelés. Sérülést. befolyásoló bármely összetevőjével a húgyutak vagy a prosztatamirigy okozhat vér a vizeletben. Hematuria is társul vesebetegségek, valamint a hematológiai betegségek járó véralvadási rendszer a szervezet. Gyógyszereket. amelyek növelik a vérzés kockázatát, mint az aszpirin. warfarin (koumadin) vagy klopidogrel (Plavix), is vezethet vér a vizeletben. És végül, a rák mentén bárhol húgyúti megnyilvánulhat a vérvizelés.

diagnosztika

Értékelése vér a vizeletben áll kórtörténet, fizikai vizsgálat, értékelése a vizelet kémiai tesztcsíkokkal és mikroszkóp alatt, és megszerzésére vizelettenyésztést azonosítani a jelen lévő baktériumokat. Tünetei problémák az alsó húgyúti, mint például többek között sürgős (erős vizelési inger) és a frekvencia (a vizelési inger gyakran), valamint a jelenléte láz vagy hidegrázás, jelenlétére utalnak a fertőzés. Friss trauma, akár jelentéktelen szerint a beteg véleménye szerint figyelembe kell venni, mint lehetséges okot. Hasi fájdalom vagy oldalsó, különösen tükröződik a lágyéki vagy a nemi szervek területén, arra utalhat, a kövek jelenlétét az ureter vagy a vese. Minden nemrégiben szedett gyógyszereiről, beleértve a vitaminokat vagy gyógynövény. felül kell vizsgálni a szakember. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy ha a beteg által szedett gyógyszereket járó vérzés, akkor végezzen teljes körű vizsgálatot.A fizikális vizsgálat középpontjában a lehetséges forrásait vérvizelés. Zúzódások a hátsó vagy a has jelezheti sérülést. El kell végeznie rektális digitális vizsgálat, különösen a férfiak, mint a megállapítások összhangban vannak prosztatagyulladás (például fájdalom tapintásra a prosztata), vagy megnagyobbodott prosztata. ami arra utal, jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH), hasznos lehet abban, hogy a diagnózis felállításához. Megtalálása prosztata csomó vagy területe a tömítés lehet jelzik a rákot. Újra kell-elemzést a vizeletben. valamint a vizelet kultúra. A jelenléte a fehérvérsejtek a vizeletben elemzés következetesebb egy húgyúti fertőzés. Fehérje. glükóz vagy kiválthatja a vizeletben jelenlétére utalhat a vesebetegség. A vérvizsgálatok is fontosak, mert segítenek az értékelés a vesefunkció és bármilyen véralvadási rendellenességek.

Amellett, hogy az alapvető és a fizikális vizsgálat, három további összetevői bármilyen tanulmány vérvizelés: képek, vizelet citológia és cisztoszkópia.

CT - értékelés vizualizációs a húgyutak. Mielőtt az eljárást, a beteg kell inni a szóbeli kontrasztanyag és egy festéket injektálunk intravénásán. A beteg ezután áthalad a CT berendezést, és felhívja a képeket has és a kismedence. Az orvos előírhat egy másik elemzés, intravénás pyelogram (IVP), szintén típusú röntgen értékelése húgyúti. Ebben az eljárásban, a festéket injektálnak a vénába és szűrjük keresztül húgyúti. Ezután, egy X-ray hordoz egy 30-perces keresést rendellenességek. CT végezzük gyakrabban, mint IVP értékelésében a húgyutak, és figyelembe kell venni a választandó kezelés. Mindkét típusú tanulmányok különösen alkalmasak az értékelést a vesék és ureter, de nem a húgyhólyag, a prosztata és a húgycső. Így, hogy újra vizsgálat, mint „cisztoszkópia”. Ez egy egyszerű eljárás időtartama 10 perc alkalmazásával végezzük egy vékony, rugalmas cystoscope (vagy szál-optikai kamera), amely be van helyezve a húgycsövön keresztül a hólyagba. közvetlenül láthatóvá bármilyen sérülés vagy vérzés forrásokból. Ez általában fecskendeznek a húgycső helyi érzéstelenítő. Végül, a vizelet citológia, amelyben egy patológus vizsgálja vizeletmintát, képes észlelni a rák vagy abnormális megjelenésű sejtek.

Vér a vizeletben - Kezelés

Vér a vizeletben - diagnózis és a kezelés
A kezelési módszerek a vér a vizeletben nagyon változatosak, és függ az oka a vérzés. Fontos megjegyezni, hogy gyakran az ok nem mutatható ki. De ne aggódj túl sokat, mert ez, mivel a megfelelő tanulmány gyakorlatilag megszünteti a legsúlyosabb oka a vérvizelés (például rák). Azokban az esetekben, ahol az oka vérvizelés ismeretlen, a megfigyelés, az ismételt vizeletvizsgálat egy ésszerű megoldás. Akkor is végezhet vérvizsgálatot, hogy ellenőrizze a vese működését és a vérnyomás ellenőrzése. Férfiak 50 év feletti kell vitatni az orvos éves vérvizsgálat prosztata-specifikus antigén (PSA), amelyet szűrésére prosztatarák. A prosztatarák a történelem közeli családtagok jelezhetik korábbi megkezdését szűrés.

További vita kezelés vérvizelés függ tanulmányi eredmények, valamint a pontos okát, vérvizelés. Urológus. amely elvégzi az ellenőrzést, felelős ajánló minden további kezelés vagy vizsgálat, ha szükséges.

Bővebben a vér a vizeletben: