Vér a vizeletben egy macska, egy macska vagy egy kiscica - okainak, diagnózis és a kezelés

Vér a vizeletben egy macska, egy macska vagy egy kiscica - okainak, diagnózis és a kezelés

A állatorvosi terminológiát, a megjelenése vér a vizeletben egy macska nevű vérvizelés, ami lefordítva a latin jelentése „véres vizelet” (hem - vér, vizelet - vizelet). A kimutatási tünete komoly figyelmeztető csengő a tulajdonos azonnal figyelmet szentel az állami kisállat egészségügyi.Vérvizelés tünete lehet a sok betegség és betegség macskákban. A legfontosabb dolog - ne feledje, hogy a macska nem egy ember, nem tudja megmondani, hogy hol és mi a baj vele. Ezért az első jele a vér a vizeletben, azonnal forduljon egy tapasztalt szakember. egyszer kívánatos, hogy összegyűjtsék a vizeletmintát, és hogy a kórházba pribolevshy állatok jelentősen növeli a sebességet a helyes diagnózis.

Úgy néz ki, mint a macska vizelet / cat / cica normális?

Vizelet - a folyadék képződik a vesékben és választódik ki a mochevyvedeniya rendszer. Mivel ürüléke a testből eltávolítják a káros metabolikus termékek, sók, idegen anyagok, enzimek, hormonok, vitaminok. Ez az egész folyamat segít fenntartani a normális belső környezet, az úgynevezett homeosztázis.

Egy egészséges macska vizelet tiszta, sárga vagy narancssárga. A szín attól függ, milyen típusú energia, a természet anyagcserét.

Úgy néz ki, mint a macska vizelet / cat / cica vérvizelés?

Vér a vizeletben a macskák látható szabad szemmel, és a színe a szalma a vörös vagy barna szín intenzitása függ számú vörös vérsejtek, változhat világos, hogy alig észrevehető. Ritka esetekben előfordulhat, hogy a vérrögök formájában szálból, vagy foltok.

Vér a vizeletben egy macska, egy macska vagy egy kiscica - okainak, diagnózis és a kezelés

A kevésbé súlyos betegség szerepel a cikk elején, a vér nem mindig vizuálisan nyilvánvaló. Lehetőség van észlelni csak olyan laboratóriumi vizsgálat, azaz a mikroszkópos vizsgálat. A vizelet üledék vörösvérsejteket kimutatható. Néhány vörösvérsejteket is megőrzik alakjukat, míg mások, éppen ellenkezőleg, erősen deformált: ráncos, duzzadt, lapított, stbSötét festés vizelet megszerezhessék, és abban az esetben, nem kapcsolódik valamilyen betegség. Például, ha az állat szeret enni sárgarépát vagy répát. Ezek a rajongók egy kicsit, de vannak. Kizárás a diéta ezek az ételek gyorsan vezet a vizelet színe a fiziológiás norma.

Hogyan gyűjtsünk vizelet cat / macska / cica elemzés?

Collect macska vizelet nem nehéz. Ezt kell tenni a kesztyűt, hogy abban az esetben a fertőzés, hogy megvédjék magukat az esetleges fertőzés. Továbbá ne felejtsük el a macskaalom fertőtlenítés mintavétel előtt és után.

A tálcát töltőanyagot eltávolítjuk, és hagyjuk a rudak. Miután egy másik kirándulás a macska WC, a folyadékot óvatosan leöntjük üvegedénybe (üveg gyűjtemény analízis). Elemzés azonban csak akkor illik gyűjtött vizeletben nem több, mint 3-4 óra.

Vér a vizeletben egy macska, egy macska vagy egy kiscica - okainak, diagnózis és a kezelés

Van egy másik módja a vizelet gyűjtésére elemzésre. Gyűjtése megfelelő eldobható steril fecskendőt tű nélkül a tálcáról, amelyben nem töltőanyag, vagy töltött egy különleges, nem-nedvszívó töltőanyagot, amely értékesített zooaptekah részeként egy sor vizeletgyűjtés. A tálca alaposan meg kell tisztítani.

Nem minden macska van egy édes indulat. Egy különösen „félénk” vagy önfejű macskák hogy egy vizeletmintát is csak katéter segítségével. Természetesen el kell végeznie az eljárást szakember.

Az általános és biokémiai vérvizsgálattal kell bevenni éhgyomorra, ami nagyon fontos a helyes diagnózis. Ha szükség van az USA-ban, akkor is elhelyezett éhgyomorra.

Amint azt a megjelenése vér a vizeletben a macska / cat / cica?

Vérvizelés gyakran pontosan meghatározható ahhoz, hogy változtatni a színét a vizelettel. Azokban az esetekben, amikor a vörösvértestek (eritrociták) változást okoz a vizelet színe, ami látható szabad szemmel, egy ismert állapot vérvizelés explicit. De ilyen körülmények között, amikor a vér a vizelettel távoznak kis mennyiségben, változik a vizelet színe sem az orvos, sem a tulajdonos nem veszi észre, akkor egy ilyen állam az úgynevezett látens vérvizelés és csak úgy lehet meghatározni a vizelet vizsgálatára. Néha macskák szekretálnak tiszta vért, és ki a tálcát, és a maradványai a vér látható a bevonaton az állat a comb közötti területen.

Vér a vizeletben egy macska, egy macska vagy egy kiscica - okainak, diagnózis és a kezelés

Az összegyűjtött vizeletminta kezelt áteresztett fényben: üvegáru szint emelése a szem, helyezve szemben egy ablak vagy más fényforrás. Vörös vagy sötét barna vizelet, jelenlétében vérrögök jelzi hematuria. Utat az orvos ebben az esetben félretették nem kívánatos.

Ha a folyadék nem nyilvánvaló jelei a festést és a kedvtelésből tartott állapotban nehéz diagnosztizálni, mint a normál, valami, hogy megnyugtassa lelkiismeretét, a vizelet küldik elemzésre az állatorvosi laboratórium. A speciális technikák állatorvosok, technikusok pontos beállítása, hogy az eritrocitákban, vagy nem, és ugyanakkor ellenőrizze a szállított minta más forrásokból: fehérje jelenlétében, fehérvérsejtek, aceton, genny, baktériumok, epiteliális, stb

Alapján állatorvosi belgyógyász megállapításokat, párosulva adatok a klinikai vizsgálat nem csak megtalálni a betegség oka, hanem a megfelelő kezelés.

Okai vér a vizeletben a macska / cat / cica

Jelenleg 4 fő oka annak, hogy a vér figyelhető meg a vizeletben a pet.