Vér a vizeletben egy macska okoz, és segít

A állatorvosi terminológiát, a megjelenése vér a vizeletben egy macska nevű vérvizelés, ami lefordítva a latin jelentése „véres vizelet” (hem - vér, vizelet - vizelet). A kimutatási tünete komoly figyelmeztető csengő a tulajdonos azonnal figyelmet szentel az állami kisállat egészségügyi.Az oka annak, hogy a vizelet vörös színűvé válik

Nincs füst tűz nélkül nem történik meg, és hogy ebben az esetben a kóroki tényezők vér festésére vizelet a következő kóros állapotok állatban:

 • vese sérülése,
 • vérzések a vesékben;
 • urolithiasisban;
 • a paraziták jelenléte a vesemedence vagy a hólyag (meglehetősen ritka képviselői a macska);
 • erősen áramló cystitis. húgycsőgyulladás, pyelitis;
 • fertőzések, például, leptospirosis;
 • pusztulás rosszindulatú;
 • takarmány vagy kémiai (mérgek, gyógyszerek, stb) mérgezés.

Mi a vizelet normális?

Vizelet - a folyadék képződik a vesékben és választódik ki a mochevyvedeniya rendszer. Mivel ürüléke a testből eltávolítják a káros metabolikus termékek, sók, idegen anyagok, enzimek, hormonok, vitaminok. Ez az egész folyamat segít fenntartani a normális belső környezet, az úgynevezett homeosztázis.

Egy egészséges macska vizelet tiszta, sárga vagy narancssárga. A szín attól függ, milyen típusú energia, a természet anyagcserét.

Hogyan működik a vizeletben a haematuria?

Vér a vizeletben a macskák látható szabad szemmel, és a színe a szalma a vörös vagy barna szín intenzitása függ számú vörös vérsejtek, változhat világos, hogy alig észrevehető. Ritka esetekben előfordulhat, hogy a vérrögök formájában szálból, vagy foltok.

A kevésbé súlyos betegség szerepel a cikk elején, a vér nem mindig vizuálisan nyilvánvaló. Lehetőség van észlelni csak olyan laboratóriumi vizsgálat, azaz a mikroszkópos vizsgálat. A vizelet üledék vörösvérsejteket kimutatható. Néhány vörösvérsejteket is megőrzik alakjukat, míg mások, éppen ellenkezőleg, erősen deformált: ráncos, duzzadt, lapított, stb

Sötét festés vizelet megszerezhessék, és abban az esetben, nem kapcsolódik valamilyen betegség. Például, ha az állat szeret enni sárgarépát vagy répát. Ezek a rajongók egy kicsit, de vannak. Kizárás a diéta ezek az ételek gyorsan vezet a vizelet színe a fiziológiás norma.

Hogy, hogy nem fut egy betegség, vagy mit kell keresni?Nem valószínű, hogy a tulajdonosok idióta minden nap tekintve a vizelet, hogy lássa, ha van vér vagy nincs ott. És minden nap nincs értelme. Aggodalomra ad okot csak arra szolgálnak, mint egy szokatlan viselkedését a macska vagy macska járó vizelés folyamatot.

A legtöbb esetben az ilyen kellemetlen tünetet, mint a vérvizelés, kíséretében gátlása kisállat megtagadása takarmány, testhőmérséklet emelkedése. Az állat fájdalmat során spravleniya természetes élettani szükségleteinek amely megnyilvánul aggodalmát, dobás körül a lakásban, szívfacsaró nyávogás, megkísérli, hogy „menj a WC” helyeken nem erre tervezték és egyéb jelek kellemetlenséget idején vizelés. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, itt az ideje, hogy tartsa a mini-home vizsgálat.

Hogyan kell összeállítani a macska vizelet elemzés?

Collect macska vizelet nem nehéz. Ezt kell tenni a kesztyűt, hogy abban az esetben a fertőzés, hogy megvédjék magukat az esetleges fertőzés. Továbbá ne felejtsük el a macskaalom fertőtlenítés mintavétel előtt és után.

A tálcát töltőanyagot eltávolítjuk, és hagyjuk a rudak. Miután egy másik kirándulás a macska WC, a folyadékot óvatosan leöntjük üvegedénybe (üveg gyűjtemény analízis).

Nem minden macska van egy édes indulat. Egy különösen „félénk” vagy önfejű macskák hogy egy vizeletmintát is csak katéter segítségével. Természetesen el kell végeznie az eljárást szakember.

Hogyan érzékeli a vér a vizeletben a macskák?

Az összegyűjtött minta kezelése átvilágítva: üvegáru emeljék a szem, helyezve szemben egy ablak vagy más fényforrás. Vörös vagy sötét barna vizelet, jelenlétében vérrögök jelzi hematuria. Utat az orvos ebben az esetben félretették nem kívánatos.

Ha a folyadék nem nyilvánvaló jelei a festést és a kedvtelésből tartott állapotban nehéz diagnosztizálni, mint a normál, valami, hogy megnyugtassa lelkiismeretét, a vizelet küldik elemzésre az állatorvosi laboratórium. A speciális technikák állatorvosok, technikusok pontos beállítása, hogy az eritrocitákban, vagy nem, és ugyanakkor ellenőrizze a szállított minta más forrásokból: fehérje jelenlétében, fehérvérsejtek, aceton, genny, baktériumok, epiteliális, stb

Alapján állatorvosi belgyógyász megállapításokat, párosulva adatok a klinikai vizsgálat nem csak megtalálni a betegség oka, hanem a megfelelő kezelés.

Hogyan segíthet az állat?

Levelezés beszélgetés ritkán van pozitív hatása, mivel ez csak a személyes vizsgálat állatorvos teszi következtetéseket az állam a macskát és a betegség súlyossága folyamat.

Elsősegély kotovladelets Bíróság:

 • beteg állat békét, helyezze azt a meleg, huzatmentes szobában egy ágy;
 • izomba adja fájdalomcsillapítók (No-Spa balargin), ami megkönnyíti a fájdalom;
 • zárni az étrendből összes szilárd termékek helyett kínál emészthető folyékony élelmiszerek és takarmányok; vizet ad libitum;
 • fertőtleníteni a húgyutak, hogy a kampány az orvos, hogy a macska húsleves medveszőlő, petrezselyemgyökér, furadonin;
 • gyulladásos termékek húgyúti eltávolítjuk főzet boróka, zsurló.

Kísérletezés antibiotikumok nem szükséges, mert ellenőrizetlen alkalmazásuk csak bonyolítaná a helyzetet, és ronthatja a feltétele a macska lesz szükség a hosszú távú ellátást a jövőben.

Ismét meg kell ismételni, hogy mindezen manipulációk megkönnyíti a fájdalmas állapot az állat, de nem vezet a gyógyuláshoz. Terápiás intézkedések amikor vérvizelés csak egy állatorvos, miután kiterjedt klinikai és laboratóriumi kutatások.