Vér a vizeletben okok, diagnózis, kezelés

Vér a vizeletben (hematuria) - tünetek, megnyilvánuló jelenléte eritrociták a vizeletben. A kiválasztó rendszer a személy reagál bármilyen állapot testünk, így például toxinok, kémiai és biológiai eredetű általában a vesén keresztül ürül. Azonnal vese patológiás folyamatok permeabilitása megnövekszik a glomeruláris membrán, amely ezt követően vezet a szivárgás a vérsejtek. Ha a vér jelenik meg a vizeletben, azonnal kérjen orvosi segítséget, ha ez az állapot az életet rendkívül veszélyes.típusú vérvizelés

Okokból előfordulásának minősített extrarenális vérvizelés - nem csatlakozik egy sérülés, vagy vesebetegség, veseelégtelenség - kapcsolatos közvetlenül a vese patológia postrenalis - eredményeként a vereség a húgyhólyag és a húgyutak.

A vér jelenléte a vizeletben lehet elég nagy, ebben az esetben ez a festett árnyalatú piros vagy teljesen piros. Ebben az esetben beszélünk bruttó vérvizelés.

Ha a vizelet megőrzi természetes színét, de egy bizonyos mennyiségű vörösvérsejt még jelen van, az azt jelenti, hogy van mikroszkópos haematuria.

Minden attól függ, hogy mi része vizelet véres, elválasztjuk elsődleges vérvizelés (vér az első rész), a teljes (3 részletben), vérvizelés vége (vér megfigyelt utolsó része vizelet). Ez a felosztás segít azonosítani sújtó szintjén vizeletelvezető rendszer: a nagyobb kárt - a vörösvértestek később jelennek meg.

tünetei haematuria

Hematuria kísérheti a fájdalom a húgycső és a húgyhólyag vizelés közben, mielőtt elindítaná vagy dühöngő állandó fájdalom.

Nagyon informatív jellege fájdalom differenciál diagnózis:

Fájdalom a lapocka, az ágyéki régióban, az oldalsó jelezheti sérülés, vesegyulladás, nephroptosis (vese ptózis).

Sápadtság, gyengeség, szédülés, szomjúság - gyakori tünetei a vérveszteség, gyakran észlelhetők a vérvizelés teljes intenzív.

Lithecbole, homok - a jele vesekő betegség.

Isolation hosszúkás vérrögök (palackok) barna, vagy világos sárga szín - traumás vagy gyulladásos elváltozás a vese parenchima.

Zöldes sárga szín és a sclera jelezheti hiányzik a funkciója az epehólyag, máj, hemolízis (megsemmisítés) az eritrociták.

A húgyhólyag ürítését lehetetlen. A feltétel akkor fordulhat elő akut vagy hosszú távú krónikus masszív vérzés a húgyúti rendszer, egy nagyon gyors kialakulását egy nagy vérrög, amely blokkolja a bejárat a húgycsőbe. Továbbá az a lehetőség, hogy blokkolja a kilépés a vizelet lehet egy nagy kő.

 • pyelonephritis (gyulladás a vesemedence);
 • bakteriális fertőzés a húgyhólyag;
 • glomerulonephritis (gyulladás a glomerulusok és tubulusok);
 • a húgyhólyag vagy a vesemedence;
 • policisztás vesebetegség;
 • húgyhólyag-, vese-, prosztata-;
 • arteriovenózus fisztula, aneurizma;
 • vese hemangioma;
 • autoimmun komplexek vesesérülés szövetek;
 • gyulladás a ondóhólyag;
 • sérülése a húgyúti vagy a vese;
 • Tuberkulózis a húgyhólyag, a vesék;
 • krónikus veseelégtelenség;
 • akut mérgezés;
 • trombózis, embólia, vénák és artériák;
 • akut vírusos betegség;
 • polipok a húgycső;
 • zsúfolt hirtelen a húgyhólyag ürítését az akut vizelet-visszatartás (több mint egy liter), és a helytelen katéterezés;
 • hibák vesefejlődésre.


diagnózis haematuria

Annak érdekében, hogy azonosítsa a vérvizelés laboratóriumi vizsgálatára vizelet. Színeződése vizelet félrevezető lehet, hiszen nem mindig jelének tekintjük, a vér jelenlétét is. A fény színe piros, vagy akár egy piszkos rózsaszín a vizeletben lehet pigmentált anyagok különböző élelmiszereket.

Elemzés Nyecsiporenko. Reggeli első vizeletet gyűjtjük mennyiségben 100-150 ml. Meg kell azonnal összegyűjtése előtt alapos WC külső nemi szervek. Vizelet gyűjtését tartályoknak sterilnek keli lenniük. Szállítás egy laboratóriumi anyag számított 2 órán keresztül.

Elemzés a napi vizelet mennyisége. Az elemzés során a vizeletet összegyűjtjük a 2. reggel vizelés, és már befejezte az első vizelés reggel a következő napon. Az összes rendelkezésre álló napi vizelet térfogata gyűjtött egyetlen tartályban, a hangerő rögzített, majd keverjük, és leadott egy 100-150 ml-es kapacitású részét. Szükség van a folyamat anyagot összegyűjtöttük a személyes higiénia, speciális tartósító hatékonyabb védelmére vizeletben.

üledék mikroszkóppal lehet meghatározni a számát vörösvérsejtek vannak a területen.

Fáziskontraszt. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy meghatározza, hogy csodálkozni tubulus glomerulust.

Elemzés FLOXIN festett eritrociták a pufferoldatban. A diagnózis összehasonlításán alapul szín és forma a vörösvértestek.

Ahhoz, hogy a differenciál diagnózis do vese ultrahang és a kismedencei szervek, kiválasztó urográfia, cystoscopia biopsziával, vesebiopszia, retrográd renografii, a tanulmány a here- és a prosztatarákot, a biokémiai és klinikai vérvizsgálatot, azonosítása a vírusok a HCV-antitestek, beoltása tápanyag vizelet környezetben (kimutatására bakteriális fertőzés), X-sugarak és komputertomográfia (kimutatására idegen test).

vérvizelés kezelés

Mivel vérvizelés - ez csak egy tünet, a kezelés akkor mindig együtt végzett kezelés a fő betegség.

Carry arretáló vérzés, hozzárendelése ebben Dicynonum, Vikasol, amino-kapronsav, 10% kalcium-klorid-oldat. Amikor a vér veszteség több mint 500 ml make infúziós terápia feltöltésére vértérfogat (kiválasztott gyógyszer feltüntetve).

Ha a húgycsőben vagy a húgyvezeték fogkő van jelen, akiket a termikus eljárások és spazmalitiki megkönnyítése ellátása során. Ha önállóan elhagyni a kő nem lehet lefolytatni, és cystoscopic annak behajtására.

Vese sérülése alkotnak vérömleny és szakadás szövet alá sebészeti sürgősségi ellátást.

Ha vérvizelés kombinálva a magas proteinuria teljesen megfelelő kortikoszteroidok.

Amikor vérvizelés kijelölt krónikus vas-kiegészítők, vitaminok B-csoport.

Gyermekek vérvizelés

vér a vizeletben gyermekek gyakran társul károsítja a vese parenchima. Egy korábbi korban, gyakran röviddel a születés után, már érezhető fejlődési :. jelenléte ciszták, szivacsos vese és más egészségügyi szűrések kisgyermek feltétlenül tartalmaznia vizeletvizsgálat. TB fertőzés léphet fel agresszíven a korai gyermekkorban, ez vezet a vereség az összes belső szerveket, és okozhat krónikus vesebetegségben vérzés. Örökletes betegségek véralvadási vezet a megjelenése több vérzések, és ebben az esetben kombinálva vérvizelés és teleangiectasia haematoma. esés sérülést a gyermek. Jelenlétében vérrokonokból vérvizelés anélkül, hogy kárt az egészségre, a baba nagyon valószínű, hogy a benignus familiáris vérvizelés, amely kapcsolatban van a funkció a szerkezet a vesében.

A szülőknek meg kell őrizni gond baba, ami lehet egy megnyilvánulása fájdalom, vizelet-visszatartás emelkedett testhőmérséklet, testhelyzet közben kénytelen aludni. Még ha a szín a vizelet normális, mivel a tünetek jelzik a lehetőségét, vesekárosodás.

Korán streptococcus fertőzés okozhat vérvizelés, és nyomja meg a vese parenchyma. IgA-nephropathia gyakran fordul elő, miután egy vírusos felső légúti betegség. A betegség gyakran jóindulatú és nem vezet a krónikus veseelégtelenség. Mintegy rosszindulatú természetesen jelzi a vérnyomás emelkedése, vérvizelés, fehérjevizelés.

Vérvizelés terhesség

A terhes nők megjelenése a vér a vizeletben valószínűleg a 2-3 trimeszterben. A gyümölcs fokozatosan növekszik, a méh által átadott ureter, ami hátrányosan befolyásolhatja a vesefunkciót. Stagnálás a vizelet a medence képződését okozhatja a kövek, károsítja a hám, vérzést okoz. Ha egy nő a terhesség a krónikus veseelégtelenség vagy szenvedett vesegyulladás, akkor annak a valószínűsége jelentősen növekszik hematuria. Fontos, hogy megkülönböztessük az anya, vérzik a húgyutak, mivel a második feltétel nagyon veszélyes a magzat és az anya.