Vér a vizeletben

Vérvizelés - az orvosi kifejezés a vér jelenlétét a vizeletben. Ez okozhat a különböző állapotok és betegségek - fertőzések, vesebetegség, a rák és a ritka vér betegség. Néha vér könnyen belátható, de jelen lehet olyan kis mennyiségben, hogy vizuálisan azonosítani jelenléte lehetetlen. Úgy kell tekinteni, komoly és kezelésére minden esetben a megjelenése vér a vizeletben, bár meg volt jelölve egyszer. Meg kell, hogy egy találkozót, hogy egy orvos a lehető leghamarabb. Figyelmen kívül hagyása vérvizelés romlásához vezethet nagyon súlyos körülmények között, például a rák vagy vesebetegség. Orvosa végezhet vizeletvizsgálat, és rendeljen röntgenvizsgálat, hogy meghatározza az oka a vérvizelés. Aztán lesz képes tervezni a kezelést.Hematuria lehet látható (bruttó hematuria), vagy detektáljuk csak mikroszkópos vizsgálat (microhematuria).

Bruttó haematuria

Ha a vizeletben jelen van elég vér festeni rózsaszín, piros vagy látható vérfoltok, jelezve bruttó vérvizelés.

microhematuria

Ha a vér a vizeletben nem lehet látni, mert a szerény tartalmát, a nevezett állapot mikroszkópos haematuria. Microhematuria lehet megerősíteni csak a laboratóriumi vizsgálat eredményeit, kiderült, hogy egy vér- vagy vizeletmintát a tanulmány mikroszkóp alatt.

Sok oka vérvizelés. Bizonyos esetekben, vérvizelés kaphat más forrásokból: a nők a - a hüvely, a férfiak esetében - a ondó, valamint ürítse a belekben, mind a férfiak és a nők. Ha a vér nem tartalmaz közvetlenül a vizeletben, azt számos oka lehet.

Fertőzés - az egyik leggyakoribb oka a vérvizelés. Ez hatással lehet a húgyutak, húgyhólyag vagy a vese. Fertőzés akkor történik, amikor a baktériumok feljebb a húgycsövön - csövet, amelyen keresztül a vizelet a húgyhólyagból és választódik ki. A fertőzés bejuthat a húgyhólyag, és még a vesék. Általános szabály, hogy fájdalmat okoz, és gyakori vizelés. Ez lehet a makro- és mikroszkópos haematuria.

Egy másik gyakori oka a vér jelenlétét a vizeletben a kövek a húgyhólyag és a vesék. Ez kristályok képződnek az ásványi anyagoknak a vizeletben. Ezek felhalmozódnak a vesék vagy a hólyag. Nagy kövek elzárhatják a csatornák, amelyek gyakran vezet súlyos fájdalom és vérvizelés.

megnagyobbodott prosztata

A férfiak, a középkorúak és az idősek elég gyakori oka a vérvizelés egy prosztata megnagyobbodás. Nem található közvetlenül alatta a húgyhólyag és húgycső körüli. Prosztata-megnagyobbodás, elég tipikus középkorú férfiak, összenyomja a húgycsövet. Ez problémákhoz vezet vizelés és megjelenése okozhat a vér a vizeletben.

vesebetegség

Kevesebb vér a vizeletben jelentkezik eredményeként a vesebetegség, gyulladás, ami ahhoz vezethet, hogy a vérvizelés. Ez a betegség akkor fordul elő mind önállóan, és ennek eredményeként egy másik betegség, mint például a cukorbetegség.A gyermekek 6-10 év vérvizelés okozhat vese betegség, például poststreptococcalis glomerulonephritis miatt torok futó streptococcus fertőzés. Megsértése is kialakulhat, egy-két hét után a kezdeti streptococcus fertőzés, ha nem kezelik. Korábban ez a feltétel az volt, meglehetősen gyakori, most ritkán látni, mert streptococcus fertőzések gyógyítanak gyorsan antibiotikumokkal.

A vér jelenléte a vizeletben is provokálja húgyhólyag-, vese- vagy prosztatarák. Sajnos, ez a tünet gyakran figyelhető meg, amikor a daganat már előrehaladott, és a korábbi jelei a betegség nem lehet.

Vérvizelés okozhat egyes gyógyszerek. Közülük - penicillin, aszpirin, antikoaguláns gyógyszerek, mint a heparin és a warfarin, valamint a rákellenes hatóanyag ciklofoszfamid.

Kevésbé gyakori okai

Számos egyéb, kevésbé gyakori okai a vérvizelés. Ennek megfelelően, az a vér a vizeletben is okozhat, például a ritka vér betegségek, mint a sarlósejtes vérszegénység, egy örökletes vérzéses nephritis és hemofília. Intenzív testmozgás vagy lőtt régió vese is vezethet, hogy a megjelenése vér a vizeletben.

Mert vannak nagyon komoly oka a megjelenése vér a vizeletben, az orvos azonnal lépjen kapcsolatba a felfedezése után a jelenség. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, még egy kis mennyiségű vér a vizeletben. Forduljon orvosához, ha még gyors volt, nehéz vagy fájdalmas vizelés, hasi fájdalom, vagy a vese, vér a vizeletben, még ha nem látja. Mindezek a jelek utalhatnak mikroszkópos haematuria.

Hívjanak mentőt, ha nem tudja kiüríteni a hólyagot, akkor látszanak, ha vizelni vérrögképződés, vagy ha a mentesítés a vér a vizeletben kíséri hányinger, hányás, láz, hidegrázás és fájdalom az oldalsó, hátsó vagy gyomor.

hatások

Sok oka a megjelenése vér a vizeletben nagyon komoly, és figyelmen kívül hagyja ezt a tünetet is komoly következményekkel járhat. Ha a vér a vizeletben által okozott rák, a elhanyagolása ez a jelenség vezet a tumor progressziója, hogy a szakaszban, ahol lenne gyógyíthatatlan. Fertőzés ha nem kezelik vezethet veseelégtelenség.

Ha az ok vérvizelés volt a prosztata megnagyobbodás, a kezelés csökkenti a tünetek súlyosságától függően. És ha nem figyel, hogy ezt a jelenséget, ez vezethet a rossz közérzet miatt gyakori vizelés, súlyos fájdalmat és még a rák. Figyelmen kívül hagyva a jelenléte vérvizelés kövek súlyos fájdalmat okozhatnak. A kövek kell ártalmatlanítani, és ott lehet hatékony gyógyszerek és a különleges kezelési módszereket, hogy törje össze őket apró darabokra.

kinevezés

Ha elmész egy orvos a vérvizelés, akkor meg kell válaszolni egy csomó kérdést. Azt kérdezi, hogy a vér mennyiségét, és körülbelül az idő az ő mentesítés vizelés közben. Az orvos érdeklődni gyakori vizeletürítés, fájdalom, vérrög, és gyógyszereket szed.

Ezután az orvos fogja elvégezni egy általános vizsgálat, és hogy egy vizeletmintát elemzésre. Vizeletvizsgálat megerősítheti a vér jelenlétét és érzékeli a baktériumok, ha az ok egy fertőzés. Ha baktériumok találhatók, akkor fog irányulni, hogy a röntgen vizsgálatok, mint például komputertomográfia (CT), amely lehetővé teszi, hogy a képek a belső szervek miatt sugárzás.

Továbbá, talán az orvos fogja felírni a cisztoszkópia. A módszer lényege az, bevezetése egy vékony csövet egy kamerával akár a húgycső és a hólyag. A kamera lehetővé teszi, hogy az orvos megvizsgálja a belső felületén a húgyhólyag és a húgycső okának megállapításához vérvizelés.

megelőzés

Megelőzés vérvizelés annak megakadályozása, annak okait. A fertőzés megszüntetésére, napi igyon sok vizet, ürítse ki a húgyhólyag közvetlenül a közösülés után, és kövesse a higiéniai szabályoknak. Hogy megakadályozzák a kialakulását kövek, igyon sok vizet, csökkenti a bevitt só és ne kapcsolja a diéta túlzott mennyiségű élelmiszerek, mint a spenót és a rebarbara. Húgyhólyagrák megakadályozza a dohányzásról való leszokás, korlátozza a vegyszerek a test és a fogyasztó nagy mennyiségű víz.