Véres széklet végén székletüritésre egy macska, mit jelent ez a kezelés

Székrekedés (nyálkát és vért)

Székrekedés határozzák meg a „szemmel” nagyon egyszerű, ha jobban megnézed az állatot közben széklet. A macska meows panaszosan, boltívek hátán, remegett.Véres széklet végén székletüritésre egy macska, mit jelent ez a kezelés

A széklet ki a kis szilárd kövek, kevert nyálkát és vért. Ugyanakkor nem hajlandó etetni, ő már nem nyalja magát. Hányás is jelentkezhet. mint egy nagy felhalmozódása ürülék a belekben okoz mérgezést. Evett nem látszik súlyos betegségek, és az ok nem megfelelően kiválasztott étrend kezelés választjuk, hogy megszüntesse a kellemetlen tünet.

Az első dolog, hogy biztosítsa a kibocsátás a bélben - beöntés. Fecskendő keresztül behelyezzük a végbélnyílás sós vízzel vagy húsleves kamilla. Sphincter egyidejűleg vazelinnel. A macskaeledel hozzá két csepp növényi olajat. Naponta háromszor, így a folyékony paraffin. Ajánlott hashajtó - Laktusan.

Gyulladás mirigyek paraanalnyh

Közlemény a gyulladásos tünetek paraanalnyh mirigyek az alábbi okok miatt: állat folyamatosan nyalogatja a farok próbál nyomja a farkát a végbélnyílás, miközben dörzsölte a padlón, a jelenléte káros gőzök. Kiesett több szempontból is:

  • tisztítás átjárók nyomás alkalmazásával mindkét prosztata;
  • rektális penetráció és szorította belül és kívül;
  • alkalmazás Levomekol kenőcsök;
  • rektális kúpok ihtiola;
  • öblítés klórhexidinoldat.

Manipuláció nyomással célzó eltávolítjuk a felesleges folyadékot a mirigyek.

Fertőzés Giardia

Fertőzés Giardia gyakran látható csak, amikor a macska sokkal vékonyabb és a vércseppek a széken.Véres széklet végén székletüritésre egy macska, mit jelent ez a kezelés

Az első tünete a betegségnek lyamblioznoy - fogyás. Szintén a széklet egy macska is megfigyelhető vércseppek.

Ez azt jelenti, hogy a test pitomitsy már súlyosan fertőzött Giardia és sürgős kezelést igényel. Diagnosztizálva laboratóriumi vizsgálatok szerint immunoenzyme assay, immunkromatográfiás vizsgálati, polimeráz láncreakcióval. Használt kezelésére a metronidazol, tinidazol furazolidone, akkor megengedett, hogy összekapcsolják. Azt javasolta - enterosobenty probiotikumok. A hozzávetőleges természetesen - 10 nap.

Isosporiasis felnőtteknél ritka, gyakoribb kiscicák.

Véres széklet végén székletüritésre egy macska, mit jelent ez a kezelés

Leggyakrabban isosporiasis beteg cica.

Kísérheti hányás, hasmenés. fogyás. A teljes kép egy széklet mintát veszünk, azt vizsgáljuk, a flotációs módszerrel. Terápia során kábítószer-használat: szulfanilamid kombinálva trimetoprim, szulfadimetoxin, B12-vitamin, baykoks.

Antibiotikumok, csepegtetővel. görcsoldó, vérzéscsillapító, diétás étel.

Dipilidioz

Dipilidioz - olyan betegség, amelynek meg kell küzdeni a hosszú és kemény. A főbb látható tünetei a hányás, idegesség, macska, étvágytalanság.

A pontos diagnózis az orvos által a vizsgálat ürülék módszer Fyulleborna. Előírt kezelésére: Drontal plus Drontal, kanikvantel plusz fenasal, fenapeg, arecoline-bromid, bunamidin, nikorzamid, azinoks, praziquantel. Annak megakadályozása érdekében dipilidioza rovarmentesítés házimacska malationra emulzió, oldat chlorophos. Alkalmazza spray "Ardeks", "Perol", "Aktol".

koronavírus

Koronavírus - egy titokzatos patológia. Közös többszörös tünetek, a legfontosabb ezek közül: hányás, étvágytalanság, láz, fényérzékenység, a szorongás és a pánik.

Létrehozása pontos diagnózis segítségével szövettan, szerológiai vizsgálatok, immunfluoreszcens vizsgálatok, prolimerazno láncreakció. Különleges bánásmód koronavírus nem létezik. Segítség, hogy megszüntesse a beteg sejtek a vírus, ezért nagyon fontos, hogy legyen egy teljes orvosi vizsgálat időben.

A nedves forma koronavírus lépéseket tett eltávolítására ascites. Kinevezett siptomaticheskaya terápia szorbenseken. Pontos kezelési rend tiltva antibiotikumok, kortikoszteroidok.