Vérzéses vasculitis kezelésére és okait, hogyan kell gyógyítani vasculitis népi jogorvoslati

Okai vérzéses vasculitis

Vérzéses vasculitis (Henoch betegség aka - Henoch) - szisztémás fertőző-allergiás betegség, amelynek alapja egy általános gyulladás a kis vérerek, azzal jellemezve polimorfizmus klinikai megjelenése elváltozás kapillárisok, arteriolák, venulák, bőr, ízületek, a vesék és a has. A betegség 20-25% -kal, 10 000 gyermek népesség sokkal gyakoribb a fiúk.Meg lehet okozott különböző okok miatt. Vérzéses vasculitis miatt előfordul, hogy a művelet vírusok vagy baktériumok, amelyek irányítják az immunrendszer ellen saját artériákban. Ezért a érgyulladás, és vasculitis csoport kifejezés egy autoimmun betegség. Az okok a vasculitis nem lehet csupán egy fertőzés. Vasculitis oszlik elsődleges és másodlagos formában. Elsődleges gyulladás függ a különböző fertőzések, a családi anamnézis, akciók a szervezetre káros és egyéb tényezők. Másodlagos érrendszeri gyulladás szövődményeként egyéb betegségek, mint például a skarlát, agyhártyagyulladás, szepszis, rosszindulatú és így tovább. Az okok a gyulladás közvetlenül függ annak típusától.

A patogenezisében vérzéses vasculitis összefüggő immunológiai rendellenességek - megnövekedett keringő immunkomplexek, amely kötődik károsodás érfalak, amelyek növekedéséhez vezet a ezek permeabilitását, az ödéma, futtatni hiperkoagulációs mechanizmusok romlanak reologichesie tulajdonságai vér kimerülése antikoaguláns egység véralvadási ami ischaemia purpura és különböző lokalizáció.

Jellemzői kezelés vérzéses vasculitis

Az alapja a hagyományos kezelés a gyulladásos betegségek és desensi-biliziruyuschaya terápia, használata a szteroid hormonok. Műtéti beavatkozás van feltüntetve hasüregi szövődmények.

Mivel szisztémás vaszkulitisz - egy autoimmun betegség, hogy hagyja abba a fejlesztését a gyulladás tüneteinek kell süllyeszteni az immunválaszt. Néha annak érdekében, hogy stabil elengedést az erek gyulladása van szükség, hogy immunszuppresszív gyógyszerek néhány évig. A második szakaszban az érrendszeri gyulladás - helyreállítása az érintett szervek.

Leggyakrabban kezelésére vasculitis eltölteni néhány szakemberek. Minden attól függ, milyen mértékben érintett más szervek fejlődése során a betegség.

A legveszélyesebb betegség akkor tekinthető rendszeresnek vasculitis. A kezelést alapult tisztítása a vér, és adminisztrációs immunglobulinok részesülő citotoxikus gyógyszerek.

Kezelése vérzéses vasculitis alapul részesülő gyógyszerek, amelyek csökkentik a permeabilitása az érfalak és a véralvadás. Szintén kezelésére vasculitis, akkor kell, hogy kövesse egy diéta, amely az orvos által előírt meghatározása után érzékenyítő tényezők.

Szakaszai kezelése vasculitis

Hipoallergén diéta, korlátozó só, extrahált anyagokat.

Az egyszerű formája és megkezdené egy bőrvérzéses kiütés gemorragiche-ég. A reumatoid formájában jelölt tünete vérzéses vasculitis Henoch-Schönlein formájában duzzanat az ízületek. Formára jellemző hasi görcsök hasi fájdalom emlékeztető akut bélelzáródás; néha figyelnek meg, véres hányás vagy hasmenés. Ha villám alakú bevérzések vannak flush karakter, gyakran kifekélyesedhet. Ebben a tekintetben, vannak olyan vérzések a agykamrák, akut fekélyek a gyomor-bél traktus, amely lehet bonyolítja perforáció. A vesék képes érzékelni élve változások hasonló glomerulonephritis váladékos fázisban a tüdőben - pneumonia gócok vérzéses komponenst.Külön-külön, akkor válassza ki a bőr vasculitis. Ők vannak osztva az allergiás és nem allergiás vasculitis.

Bőrtünetek vérzéses vasculitis

A betegség a hármas: punctata piros, konfluens vérzéses kiütések a bőrön (purpura), tranziens ízületi fájdalom elsősorban a nagy ízületek és hasi szindróma. Kezdeti bőrkiütés elhelyezkedik extensor felszínén terjed ki a fenék, felső végtag, alsó hát és a nyak. Elements - kis erythematosus foltok, amelyek első nyomásra érzékeny halvány, de egy idő után ez lesz a vérzéses kiütés, az elemek vált vörös-lila színű.

Következő kiütés vérzéses vasculitis sápadt, de nem virágzik, és a végén a maradék pigmentáció, amely fennállhat hosszú ideig. Egy tipikus, amikor HS hogy maculopapuláris kiütések exsudativ vérzéses elemekkel, előnyösen szimmetrikusan elrendezett feszítő felületein az alsó és a felső lábak, fenék, fülek, belső comb, legalább a mellkas, hát, arc.

De néha van egy másik karakter a kiütés - a nekrózis, eritemopodobnye, hólyagok, elhalt. Bőrsérülések polimorf miatt podsypany.

Viszketés vérzéses vasculitis nem jellemző. Ez érinti a nagy ízületek (térd, könyök, boka). Megjegyzés duzzanat, fájdalom, bőrpír az ízületek. Gyakran aszimmetrikus vereség.

Arthritis egy tünete vérzéses vasculitis

Arthritis gyorsan halad, anélkül, hogy rezisztens törzsek. Átállítása szimmetrikus polyarthritis, általában nagy ízületek fájdalom kíséri a különböző jellegű - a rövid távú fájdalom súlyos, ami a betegek mozdulatlanság.

Arthritis gyakran egybeesik a megjelenése és elhelyezkedése purpura. Sápadt bőr, beesett arc, beesett szemek, hegyes arcvonásait, száraz nyelve.

Hasi görcsök szindrómára jellemző a hirtelen, nagyon éles fájdalom a has, általában közel a köldök, szimuláló vakbélgyulladás, epehólyag-gyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, a bél kólika. A fájdalom rosszabb tapintásra lehetséges jeleit peritoneális hatású. A betegek általában hazugság az ő oldalán, rögzítés a lábait, hogy a gyomra, rohanó.

Vese tünetei vérzéses vasculitis

Gyakran a patológiás folyamat vesz a vese, mint glomerulonefritisz hematuric sérülés miatt glomeruláris kapillárisok. Azonban, ha az eredmény krónikus glomerulonefritisz a vese patológia változtatható - a hólyag szindróma diffúz glomerulonefritisz hipertóniás vagy vegyes típusú.

Általában a kedvező során nephritis lehetséges kimenetelek egy krónikus progresszív nephritis, veseelégtelenségben. Egyéb klinikai tünetek (CNS, vérzéses tüdőgyulladás, szívizomgyulladás és serozity) ritka és elismert speciális vizsgálatok.

A mi korunkban, a diagnózis „vasculitis” sokkal gyakoribb, mint valaha. Manapság azonban, dolgozunk az új kezelések a betegség. Szövettani vizsgálata betegek vasculitis járulékosan mutatnak eozinofil és neutrofil sejt-infiltrációt lefedő érintett szopni-lyukat a hüvely, helyek - gócok nekrózis. Mivel a protein extravazáció és átitatás érfal szűkíti a lumen romlik Me-stnye véráramba, amelynek fokális nekrózis.

Diagnózis a vérzéses vasculitis gyermekeknél alapján végzik történelem, klinikai és laboratóriumi adatok. Az elemzés a vér - mérsékelt leukocytosis, neytrofillez, eosinophilia, fokozott ESR.

A biokémiai vizsgálatok a vér megfigyelt Dysproteinemia. A növekedés a C-reaktív protein, AST, ALT, immunglobulinok a vizeletmintában, mérsékelt proteinuria microhematuria.

A differenciáldiagnózis végezzük