Vezetőképes lakk a kezüket

Különleges vezetőképes lakk célja, hogy helyreállítsa és fenntartsa az elektromos vezetőképesség. Alapvetően azt használják a javítási vezetékek és a kapcsolattartó csoportokban távirányító, háztartási elektronikai, huzal és PCB pályák különböző célokra, fűtés Auto üveg fonalak és egyéb kis elektromos. • Vezetőképes szert saját kezűleg
 • recept №1
 • recept №2
 • recept №3
 • recept №4
Vezetőképes lakk a kezüket

Vezetőképes lakk a kezüket

Az alapot a készítmény a speciális lakkal - speciális finomszemcsés alkatrészek, amelyek polimerizáció után alakul ki a felületén tartós matt film jó vezetőképességű. Helyreállítása vezetőképesség előfordul szó után 60 perccel lakkozás. Az ezt követő 10 órás leolvasás javult csak maximum. Hogy fokozza a hatást lehet újra feldolgozni.

Mivel a megművelt terület általában elhanyagolható, a munkára lesz szükség kis mennyiségű anyag. Ezért, vezetőképes bevonatok értékesítik kis, lezárt csövekben és fiolákban.

Szintén megtalálható termékek konzervdobozok - spray - alapon előállított grafit por. Arra használják, hogy hozzon létre egy vezető felületre műanyag, üveg, fém, fa. Ezt fel lehet használni, mint egy kenőanyag, hogy egy sima, stabil hőmérsékletnek suhoskolzyaschey felületre.

Mielőtt munkaképesség lakkal kell egy jó felrázza. Az oldatot kell alkalmazni precízen, pontosan, gyorsan, egy vékony réteg. Mielőtt a felületkezelés célszerűen tisztítani a por és piszok, szárítjuk, zsírtalanított. A műtét után a szelep (ha ez egy spray) meg kell tisztítani, szorosan zárja le a fedelet.

Megjegyzés: az anyag egy bizonyos fokú toxicitás és tűzveszélyes, de feltétlenül követik az elemi szabályokat tűzvédelmi, dolgozni a reagenseket jól szellőző helyiségben.Ha szeretné, hogy a grafit lakk magas elektromos vezetőképesség és lehet a saját kezét.

Vezetőképes szert saját kezűleg

Kézművesek kínálnak számos keverési receptek az otthoni ilyen megoldást. A fő komponensek keveréke grafit és ezüst por, oldószerek és hogy a különbséget kötőanyagok. Készítette: az alábbi receptek, festék (ragasztó) segít megoldani a mindennapi problémák elektromos vezetőképesség eszközök.

Vezetőképes lakk a kezüket

 • finomszemcsés grafit por - 15 g;
 • ezüstpor - 30 g;
 • vinil-klorid-vinil-acetát - 30 g;
 • tiszta aceton - '32

Az összes komponens össze mozsárban és alaposan összekeverjük, hogy folyékony siropovidnoy szürke-fekete színű. Öntsük egy üvegedénybe egy szűk fedelét. Használat előtt gondosan összerázzuk (mix). Ha egy kicsit kevesebb oldószer viszkozitását növelik az anyag. szárítás utáni időszak alkalmazását az oldat - legalább tizenöt percig.

 • grafit por - 6 g;
 • Ezüst por - '60

Kötőanyagként két lehetőséget kínál:

 1. Nitrocellulóz - 4 g; Rosin - 2,5 g; Etil-acetátot (aceton) - 30 g.
 2. Természetes sellak - 3 g; denaturált etil-alkohol - '31

Először is, keverjük össze a porokat egy mozsárban, majd adjunk hozzá kötőanyagok. Csökkentése érdekében, hogy homogén pasztaszerű. Mi shift egy tartályba. Használat előtt, keverjük össze, ha szükséges a viszkozitás csökkentésére egy oldószer alkalmazásával.

Attól függően, hogy a mechanikai terhelés villamosan vegyületek, használhat különböző eszközök kéznél. Például így grafit bármely ceruzaelemeket, és keverjük össze tsaponlakom. Azonban ez az eszköz gyenge tapadás gumi, így a távirányító gomb jobb nem kell alkalmazni. De ahhoz, hogy visszaállítsa a grafit pályák konzolokon - kérem.

Gyorsan, hogy a grafit vezetőképes oldatot hulladék anyagok lehetséges, és így. Igaz ez nem abszolút köröm, de a vezető tulajdonságai Az elegyet úgy állítjuk. Vásárolja meg a leggyakoribb pillanatragasztó és ceruza 2m vagy 4m. Egy fájl fenésé ceruza ólom olyan mennyiségben térfogatával egyenlő a cső a ragasztóval.

Érintetlen ragasztótubust óvatosan kibontjuk a forrasztás szervezetben. Pour pala por, és alaposan keverjük össze fogpiszkálóval, hogy homogén masszát.

„Csomag” vissza csőbe. Ezt követően az általunk használt módszerek segítségével, mint a szokásos pillanatragasztója (átmenő furat fúvóka).

Ha a tudás elektronika kis- és kémiával az iskolában volt a probléma, nem rohan, hogy kifejezzék magukat a felújítás a háztartási gépek. Sokkal jobb, hogy adja át a stúdióba, ahol a szakember megtudja ennek okait. A bejelentkezés és helyes, az elektromos vezetőképesség a szükséges kapcsolatokat.