Visszaélés az amfetamin - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Visszaélés az amfetaminok - függőség származékok fenilalkilamina (amfetamin és analógjai). Kábítószer ebben a csoportban van egy stimuláló hatása van a központi idegrendszerre. Ha használt van életerő, felemeli a hangulat, fokozott aktivitás, csökkent fáradtság, javítja a koncentráló, az alvási szükséglet csökkenése és az élelmiszer. Van egy vérnyomás-emelkedés, szapora szívverés és a légzés. Túladagolás esetén előfordulhat görcsök, eszméletvesztés. A folyamatos használat kialakulásának zavarai a különböző szervrendszerek. Lehetséges amfetamin pszichózis.Visszaélés az amfetamin

Visszaélés az amfetamin - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Visszaélés az amfetamin - nagyon gyakori függőség. Főleg érinti a fiatal betegeknél. Az amfetaminok népszerű klub kultúra és gyakran tekintik a hallgatók egy módja annak, hogy javítsa teljesítményét a felkészülés a vizsgákra. A elterjedése pszichoaktív anyagok hozzájárul a viszonylag alacsony ára és könnyű vásárlás - fiatalok gyakran illegálisan megszerezni származékok fenilalkilamina az interneten keresztül.

Vigor és aktivitást mutatnak, amikor amfetamint stimulált mesterséges, keresztül a belső tartalékok. Ennek eredményeként állandó vétel a beteg kimerült fizikailag és mentálisan egyaránt. Visszaélés amfetaminok okozhat pszichózist, a fogyás és a jelölt gyengeség. Lehetséges csökkent immunitás rendellenességek a máj és a vesék. Ez növeli a vérzéses stroke. Amfetamin különösen veszélyes ember szenved szív- és érrendszeri betegségek, pajzsmirigy és glaukóma. A kezelést úgy hajtjuk végre attól függően, hogy az amfetamin jártas gyógyszeres kezelés.

Az amfetamin és az amfetamin-alapú fejlesztés

Amfetamin - központi idegrendszeri stimuláns. Ennek hatása eszköz miatt a neurotranszmitterek, a képessége, hogy stimulálja a katekolaminok felszabadulását és gátolják újrafelvételét. Az amfetamint először szintetizált a késő XIX. Egy ideje már széles körben használják a gyógyszer hörgőtágulat. 1927-ben fedezték fel pszichostimuláns- tulajdonságait amfetamin, és azt használják, hogy csökkentsék az étvágyat, kezelésére nakrolepsii és túlzott mozgékonyság. A második világháború idején, az amerikaiak kezdett, hogy ez a kábítószer-háború, az éberség növelése, csökkenti a fáradtságot, és szükség van az alvásra. A háború után, a járvány átterjedt amfetaminomanii először Japánban, majd Amerikában és Európában. Magyarországon a visszaélés amfetamin vált sürgető probléma 80-90 éves a múlt században.

Egy idő után, miután a felfedezése pszichoaktív tulajdonságai amfetamin, azt találtuk, hogy a kábítószer-függőséget okoz, és növeli a kialakulásának valószínűségét bizonyos szisztémás betegségek. Aztán kezdtek, hogy korlátozza a kérelmet, de nem teljesen tiltott. Az USA-ban, ez az eszköz még mindig szerepel a készletek egyes különleges erők tisztjei. Együtt amfetamin szenvedélybetegek széles körben használják a metamfetamin. Magyarországon a metamfetamin-felsorolt ​​gyógyszerek, és a forgalma tilos.

Annak ellenére, hogy korlátozzák az eladó és az amfetamin, az továbbra is illegálisan felhasznált egy stimuláns a körülmények, amelyek magas szellemi és fizikai teljesítményt. A kábítószer-használat, a diákok, üzletemberek, sportolók, kamionsofőrök, és így tovább. D. Ugyanakkor, az utóbbi években az Egyesült Államokban, Európában és Magyarországon volt egy kis visszaesés a népszerűsége a pszichoaktív anyag. 1985-ben volt egy új formája a metamfetamin - egy anyag a kristályos szerkezet, szánt a dohányzás (jég). Kezdetben a kábítószer elfogott komoly, de aztán kiderült, hogy a technika is súlyos következményekkel jár és a halálozás a dohányzás jég nagyobb, ha figyelembe crack.

A földalatti amfetamin piacon végrehajtott tabletták, kapszulák, por, kristályos anyag a dohányzás, oldatok orális és intravénás adagolás. A az anyag tisztasági függ a szintézis körülményei között, és széles határok között változhat. A színe lehet fehér, sárgás, barnás, rózsaszín és még lila. Kellemetlen szag jelzi nagyszámú szerves oldószerek nem kerülnek eltávolításra a feldolgozás során a gyógyszer.

A visszaélés amfetaminok, jellegzetes körkörös vétel. Evés után ott fejezte de a hatás nagyon rövid. Néhány perc múlva (miután csillapítás hatás) bevezetett egy új adagot, majd újra és újra. Általában, befogadási ciklusban a következők lehetnek: a használata minden órában 2-3 napig, majd a kiadási időtartam a megváltozott állapotban 6-10 órán át, majd kinyúlt alvási a nap folyamán, és így tovább. Is leírja a ciklusok használatával minden 3-4 órában.A kezdési idő határozza útján amfetamin beadása pszichoaktív anyagok a szervezetben. Amikor intravénásán adjuk be, az amfetamin kezd működni néhány másodpercig (tű). A dohányzás, kézzelfogható hatása érezhető 1-2 percen belül belélegezve az orron keresztül - 5-15 percig. Lenyelés állapot változás következik be, miután a megfelelő felszívódás a dózis (30 percig vagy tovább). Az anyag gyorsan bekerül a véráramba, akkor minden szervbe, és szállítják az agyba. Amfetamin hasítása a májban. A metabolitok kiválasztódnak a vesék által, és ki lehet mutatni a vizeletben. A felezési idő 8-12 óra, és bizonyos esetekben - körülbelül egy nap.

Az amfetamin beteg úgy érzi javulás hangulat, egy érzés, vidámság és dagály erők. Az ember nem tud aludni sokáig, és nem kell, hogy végezzen nehéz fizikai vagy szellemi munka nélkül fáradtság. A kombináció a pozitív érzelmi hatás növekedése általános aktivitás és teljesítmény ösztönzése újrafelhasználását. Kézhezvételét követően a betegek táncolni egész éjszakai klubok, felkészülés a vizsgákra, keményen dolgozik, és így tovább. D.

Pszichés függőséget után alakul ki 2-3 hét rendszeres használat. Termelő tevékenység alkalmazása nélkül egy stimuláns nehézzé válik. A kérdés, hogy előfordulása fizikai függőséget az amfetamin még nyitva van. Egyes szakértők úgy vélik, hogy az éhség, a depresszió. álmosság és fáradtság esetekben gyógyszerek jele fizikai függőséget. Mások úgy vélik, hogy ezek a tünetek miatt elhúzódó fáradtság és kimerültség.

Tünetei amfetaminabúzus

A stimuláló hatását amfetaminok magában hangulat magasság, egyfajta vidámság, fokozott aktivitást és a hatékonyságot. Negatív hatással van a központi idegrendszerre sérti az alvás és az étvágy, ingerlékenység és érzelmi labilitás. Van egy vérnyomás-emelkedés, kitágult pupillák, bőrpír vagy a bőr blansírozás, szapora szívverés és a légzés. Ha kap egy nagy adag jegyzetek bizsergés a bőrön, szédülés és fogcsikorgatás. A további növekedés a dózis tűnik remegő végtagok, szívdobogás, mellkasi fájdalom, hasi görcsök, láz, hányinger, hányás, szorongás és agresszivitás. Lehet, hogy egy paranoid viselkedés és a pánikrohamok. Néha szükség van olyan eszelős állapotban izgatott kifejezést. Amikor súlyos túladagolás lehetséges szívroham.

Megszűnés vezet elvonási tünetek kíséretében apátia, erőtlenség és állandó álmosság. Lehetséges depressziós rendellenességek. Van a zavart és a károsodás észlelését. A fejlesztés az absztinencia három fázisból áll. Az első szakaszban (ez tart néhány óra, maximum 4 napig) érvényesül kifejezte annak szükségességét, hogy újabb adag amfetamin, hogy megszabaduljon a kellemetlen tüneteket. A második fázisban (1-10 hét), patológiás sóvárgás a amfetamin gyengült, de nem tűnik el. Sleep visszatért a normális, vannak bizonyos szorongás vagy depresszió. A harmadik szakaszban (2,5-6 hónap) a kívánság, hogy fokozatosan amfetamin teljesen leállítjuk.

Hosszan tartó használata a jellemző változásokat figyeltek meg. A betegek amfetaminomaniey nézd vékony, lesoványodott. Sápadt bőr, beesett arc. Az alacsonyabb immunitást, a betegek gyakran szenvednek fertőző betegségek. Tapasztalhatja a látás. A tudat világos azonban, a betegek aggódnak az állandó fáradtság és erőtlenség, magas szintű belső feszültség. Van szorongás és alvászavar. Sok a depressziós betegek és subdepression.

Mivel a hosszan tartó használata vagy fogad egy nagy adag is kialakulhat amfetamin pszichózis. a beteg tudata tiszta, míg vannak olyan jelentős nyugtalanság, szorongás, stressz, látási és hallási hallucinációk. Alakult nonszensz hozzáállása vagy zaklatás. Előfordul, hogy a beteg úgy tűnik, mintha a teste mászó kis rovarok (téveszmés parazitózis). A klinikai képe akut pszichózis a visszaélés amfetamin hasonlít az akut fázis a skizofrénia.

Kezelése és prognózisa attól függően, amfetamin

Túladagolás esetén a beteget sürgősen elismerte, hogy egy kábítószer részleg, és rögzítjük az ágy, így nem árt maguknak vagy másoknak. Hogy megszüntesse gerjesztési intravénás diazepámot, legalább - droperidol vagy haloperidol. A jelentős növekedése a hőmérséklet a páciens testének lehűtjük wet lemezek és melegítőpárna hideg vízzel. Ha szükséges, öntsünk sóoldatok, tüneti kezelés, amelynek célja a vérnyomás normalizálására, a szívritmuszavar és a eltávolítását t. D.

Rutin kezelést is végeznek a stacioner körülmények között. Pszichoaktív anyag lemondás egyszerre. Amikor kifejezett gerjesztési narcologists használt gyógyszerek a következő csoportból benzodiazepinek, amikor egy pszichotikus tünetek használt antipszichotikumok. Ezt követően tölteni hosszú pszichoterápia. kezelését célzó pszichológiai vágy a kábítószer, a keresés az új prioritások az életben, a termelés a megfelelő üzemmód, amelyben a beteg nem érzi szükségét, hogy használja stimulánsok növeli a teljesítményt és így tovább. d.

Attól függően, hogy a prognózis amfetamin viszonylag kedvezőtlen köszönhetően a magas megismétlődésének valószínűsége, még jóval azután a végső abbahagyása a kábítószert. Jelenleg nincs hivatalosan engedélyezett gyógyszerek, amelyek megszüntetik vagy csökkentik a vágy az amfetamin, és a beteg kezelésére függés csak a háttérben a lelki támogatást.

Folyamatos használata a mentális és szellemi hanyatlás általában nem figyelhető meg, lehetséges azonban, pszichózis (beleértve az elhúzódó) és szabálytalanságok a belső szerveket. Bizonyított, hogy az amfetaminok lehet egy pusztító hatása van a szerotonerg és dopaminerg idegsejtek úgy történhet, hogy a csökkent aktivitás elvesztése egyfajta belső elégedettség tanulási tevékenységek, a szellemi tehetetlenség és nehéz váltás a figyelmet. Halálesetek túladagolás ritkák. Jelenlétében kardiovaszkuláris betegség a halálozás kockázata miatt túladagolás növeli.

Visszaélés az amfetamin - kezelés Moszkvában