Viszketés gyomor - okai

Viszketés gyomor - okai

Viszketés - jele a sok betegség. De ne aggódj, és azonnal forduljon orvosához, ha karcos a hasa - oka az ilyen kellemetlenséget nem mindig jár együtt a jelenléte a szervezetben a veszélyes betegség. Néha az ilyen kellemetlenséget könnyen megmagyarázható a fiziológia.Milyen betegségek viszkető hason?

A leggyakoribb oka olyan állapot, amelyben egy személy viszkető bőr a hason, a következők:

  1. Psoriasis - olyan betegség, amely jellemzi a megjelenése viszketés és jellegzetes bőrkiütés. Leggyakrabban ez után alakul ki tartós stressz, súlyos érzelmi stressz vagy azért, mert az alultápláltság.
  2. Herpes - ha egy ilyen betegség viszketés és kiütések a kis buborékok formájában a folyadék először a has, majd a hátán.
  3. Máj és vese - ritka esetekben viszketés a has egy tünete preeclampsia, hepatitis, pancreatitis, epehólyag-gyulladás.
  4. Allergiás reakció - ez a feltétel kísérheti kiütések, könnyező szem és a letargia. Egy ilyen reakció a szervezet lehet bármilyen anyag (állati szőr, ételek, házi por, élelmiszer, gyógyszer, szintetikus ruházat).
  5. Másodlagos szifilisz - viszkető bőr a hasi területen az egyik tünete a betegségnek. Ez kíséri kiütések elemeinek különböző méretű és formájú.


Ennek az az oka, hogy a gyomra a nők vannak foltok, amelyek nagyon karcos is lehet rüh. Kiütés ugyanakkor nagyon gyors terjedését a bőrön. Itch rüh jelentős mértékben növekszik éjjel.

Miért viszkető gyomor egészséges emberek?

Ha az az érzése, hogy a gyomor karcos belül, legvalószínűbb oka ennek az állapotnak abban a tényben rejlik, hogy a striák jelennek meg a bőrön. Ez a probléma leggyakrabban tapasztalt nő, aki meghízott gyorsan, és a terhes nők, a 3. trimeszterben. terhesség alatt

Viszketés gyomor - okai
súlyos viszketés hasán abból a tényből fakad, hogy a méh gyorsan növekszik a méret és a bőr megnyúlik és így tovább.

Gyakori oka, hogy viszkető alján vagy a has felső - sudamen vagy bőrirritáció. Az ilyen körülmények által okozott:

  • visel kényelmetlen ruhát;
  • fokozott verejtékezés;
  • elégtelen párolgás a verejték.

Általános szabály, hogy van viszketés a meleg időjárás. Néha kíséri a megjelenése a kis buborékok egy átlátszó folyékony vagy sekély hegek.

Kapcsolódó hírek