Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant

Mi van, ha a vér a vizeletben egy macska - okok és a betegség kezelésében

Vér a vizeletben a macska - egy hangos figyelmeztető csengő a problémákat a szervezetben kedvence. Egy orvosi szempontból, a megjelenése vér a vizeletben (például emberekben és állatokban) nevezzük hematuria.Vérvizelés tünete lehet a sok betegség és betegség macskákban. A legfontosabb dolog - ne feledje, hogy a macska nem egy ember, nem tudja megmondani, hogy hol és mi a baj vele. Ezért az első jele a vér a vizeletben, azonnal forduljon egy tapasztalt szakember. egyszer kívánatos, hogy összegyűjtsék a vizeletmintát, és hogy a kórházba pribolevshy állatok jelentősen növeli a sebességet a helyes diagnózis. Elemzés azonban csak akkor illik gyűjtött vizeletben nem több, mint 3-4 óra. Gyűjtése megfelelő eldobható steril fecskendőt tű nélkül a tálcáról, amelyben nem töltőanyagot. vagy töltött egy különleges, nem-nedvszívó töltőanyagot, amely értékesített zooaptekah részeként egy sor vizeletgyűjtés. A tálca alaposan meg kell tisztítani.

Az általános és biokémiai vérvizsgálattal kell bevenni éhgyomorra, ami nagyon fontos a helyes diagnózis. Ha szükség van az USA-ban, akkor is elhelyezett éhgyomorra.

Okai vér macska vizelet

Jelenleg 4 fő oka annak, hogy a vér figyelhető meg a vizeletben a kedvtelésből tartott:

több

Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant

Vér a vizeletben a macskák: kezelése és megelőzése

Sokan közülünk tartani macskák, mint a kedvenc háziállatok. Mindig aggódni, amikor elkezd fájni. Gyakran nem tudjuk, hogyan kell viselkedni a különböző helyzetekben. Az egyik leggyakoribb - a vér a macska vizeletében.

lehetséges okok

Kezdeni, fontos megjegyezni, hogy a normális vizelet minősül, amelynek nincs szúrós szaga, színét és tisztaságát. Ha valami baj van, akkor azt javasolja, macskák betegség. Vér a vizeletben lehet az oka, hogy urolithiasis vagy cystitis. Mindkét betegség kell kezelni sürgősen. Azonban először is meg kell menni az orvoshoz. Meg fogja tenni a szükséges vizsgálatokat, és diagnosztizálni. Következő lesz rendelve kezelés immunstimuláns, antibiotikumok, vízhajtók és.

Fejlesztési urolithiasis

Ez patológia egyik leggyakoribb. Meg kell jegyezni, hogy a homok és kövek nem alakul ki a vese és a hólyag. És a macskák betegség sokkal gyakrabban fordul elő, mint a macskák. Általában elkezdenek megbetegszik idősebb állatok 2-6 év.

Itt lehetőség van nyomon követni a formáció két típusú kövek: struvit és oxalát. Jellemzők urolithiasisban macskák némileg eltérő, ellentétben a kutyák vagy az emberek. Az ok a struvit nevezhető rossz etetés. A takarmányok nem sokkal a foszfor és a magnézium. Továbbá a vizelet savasságát során változik a betegség. Sokan tévesen úgy vélik, hogy a macskák kell etetni a halakat. És ez az élelmiszer hozzájárul a urolithiasis, majd megy a WC-macska vére.

Elhízás - is jelentős kockázati tényező. Egyesek úgy vélik, hogy az ilyen betegségek hozzájárul a száraz élelmiszer. Azonban ez nem az. Sok takarmány létre csak preventív célokra, mint a patológia és tartalmazza az összes szükséges vitamint és ásványi anyagot. A lényeg az, hogy az állat a vízzel a kívánt mennyiséget. Ennek eredményeként, a használt alacsony minőségű takarmány komponensek savanyú a vizeletben, és macskák idősebb kicsapjuk oxalátok. Szerencsére ez a jelenség nem tekinthető túl gyakori.

több

Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant

Vér a vizeletben egy macska

vérvizelés az állat soha nem volt jó hír. Ez egyértelműen jelzi, hogy a szervezetben a kedvence, vannak változások kapcsolódó bizonyos betegségek. A jelenség azonnal kell, hogy fordítsanak figyelmet, és tegyen gyors intézkedéseket kezdeni a betegség kialakulásának.Mi az oka a vér a vizeletben?

Tudományosan ezt a rossz jelenséget nevezik vérvizelés. Mi a vér a vizeletben? Leggyakrabban ilyen lehet a következménye urolithiasis az állat (cystitis. Húgycsőgyulladás). Néha ez vezet a sérülés vagy stroke. A macskák szeretnek mászni magas fák vagy háztetők, és dobja gyakran vezet ilyen következményekkel jár. Bakteriális fertőzés okozhat mentesíti a vér, és anélkül, hogy a fejlesztés a urolithiasis.

Néha a vér a vizeletben egy cica vagy egy felnőtt állat látható szabad szemmel, és más esetekben lehet meghatározni csak laboratóriumi vizsgálat (látens hematuria). Blood lehet annyira, hogy látható szabad szemmel a tálcába vagy a szőr. Vizelési vér kísérheti túlzott kísérletek, gyakori vizelési fürdőszobában, levertség, étvágytalanság. Ahhoz, hogy bármilyen változás a viselkedését a macska, mindig jó háziasszony mindig kiemelt figyelmet szenteljen.

A fő oka a vér a vizeletben

  • betegségek az urogenitális rendszer;
  • szervkárosodás eredő trauma;
  • mérgezés;
  • veleszületett rendellenességek a belső szervek;
  • élősködők megfertőző macskák;
  • reakció különböző gyógyszerek.

Függetlenül attól, hogy az ok, hogy sürgősen szükség lenne a kedvence egy jó szakember a klinikára vizsgáztatott. Ez segít elindítani a megfelelő kezelés a korábbi időszakban, ami növeli az esélyét a sikeres kezelésre.

több

Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant

Ha a macska vagy macska meg vér a vizeletben

Hematuria - vér a vizeletben. Az esemény a vérvizelés macskáknál sok oka lehet. Ez egy meglehetősen gyakori tünete a különböző betegségek a háziállat macska törzs.

Vér a vizeletben nagyon rossz jel, és előírja a kötelező időben konzultációt az állat-egészségügyi technikus. ez nagyon jó lenne - ha csak összegyűjti vizeletvizsgálat, és hogy a klinika mellett az állatot. Az elemzéshez a vizelet nem szükséges több mint három vagy négy óra. Gyűjtsük össze a vizelet lehetnek steril fecskendőt tű nélkül a tálcáról töltőanyag nélkül, vagy tiszta padlóra.

Kívánatos, hogy az állat éhes volt, körülbelül hat óra. Általános és biokémiai vérvizsgálattal veszik éhgyomorra, és fontos a helyes diagnózis. Ultrahang is legeredményesebben éhgyomorra.

Annak érdekében, hogy meg az igény a tulajdonosok különböző elemzések és tanulmányok írom le, néhány ok, amelyek lehet, hogy a vérvizelés.

Veseparenchyma vérvizelés

Ez a megjelenése vér a vizeletben problémák miatt a vesékben. Ez lehet csatlakoztatni, például egy nagyon magas proteinuria (megnövelt mennyiségű fehérje a vizeletben), a vesegyulladás annak bármely szakaszok, a specifikus virális és bakteriális fertőzések, ami szintén fejleszteni pyuria (baktériumok a vizeletben).

vese daganatok (lymphosarcoma) macskáknál ritkábban, mint a kutyák, de azt is okozhat hematuria.

Sérülés vese - lefutó a magasból, és hasonlók avtoproishestvii

Más okai renális vérvizelés lehet - policisztás vesebetegség, nephrolithiasis, vese infarktus, veseelégtelenség, paraziták és egyéb érrendszeri rendellenességek.

Hematuria a patológia a húgyúti

Ha a vesék érdekében, és vérvizelés még mindig ott van, a következő leggyakoribb oka - a probléma a húgyúti. Ott dysuria (fájdalmas vizelés rövidsége), és / vagy a pyuria (baktériumok a vizeletben) fertőzéssel vagy gyulladással a hólyagban, ureter és a húgycső.

Tumor, mérgező gyógyszerek, akut gyulladás - okozhat nagyon súlyos vérzés, fenyegető állati élet.

több

Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant

Macskák alsó húgyúti betegségek

- Côte végtelenségig fut a WC ül a medencében, de a vizelet csökkent, és a vért. Elvittem az orvoshoz: ő nevezi Nospanum és 5-NOK, de ezek a tabletták nem segít neki.

- Saját Hannibal nem megy egy kicsit, tegnap okozott állatorvos jött két férfi valamiféle injekciót és lett egy élő macska kezet szorítani a vizelettel. Nem tudom, amint még életben volt. És most nem megy vissza egy kicsit.

Nehézségek a kibocsátást a vizeletben fordul elő, amikor a macskák kifejlesztett vesekő, amelyben a vesemedence vagy a hólyag képződött homok, kő.

A formáció a kövek, homok és hozzájárulnak a gyulladásos folyamatokat a vesemedence, húgyúti és a húgyhólyag, hirtelen változásokat reakció a vizelet.

Urolithiasisban gyakoribb állatok, ami a mozgásszegény életmód, ritkán elhagyó, vagy nem hagyja el a lakást.

Stones alakult macskák nagyon eltérő lehet.

Urata áll só és a húgysav.

Foszfátok - foszfátok a kalcium és a magnézium, foszforsav ammiakmagnezii. Ezek a kövek vannak kialakítva, általában lúgos vizelet, és gyorsan növekszik.

Most kemény kövek - oxalát - ezek az oxálsav sói.

Oxalát és urát általában megtalálható a savas vizeletben.

Ellentétben amorf karbonátok, oxalátok és könnyen összeomlott. Ezek a kövek vannak kialakítva a sói szénsav.

Függetlenül attól, hogy az a tény, hogy a kövek, és amennyiben megvalósulnak, akkor nem csak a vesében, a húgyvezeték, húgyhólyag. A macskák vannak, és a húgycsőbe.

Húgyúti kő betegség befolyásolja a macskák gyakrabban, főleg a városi. Ez történik a bármilyen korú állatok, még a macskák, amelyek csak egy év.

Vizelet vért a macska okoz kezelés a macska Assistant