Zöldborsó konzerv otthon

- alkalmazások

Zöldborsó nyáron, mindig van nagy kereslet a termék télen. A saláták és pörköltek, első fogás és hús, konzerv zöldborsó megy csak finom. Így, miközben a hüvelyben értékesítik a fiatalos bab vagy azok érett a kertben, tárolására, és elkezdenek felkészülni a télre. Elkészítéséhez konzerv zöldborsó az otthoni tudnia kell néhány kipróbált, nagyon jó receptek, hogy a kupakot és a bankok, a türelem és a vágy, hogy a főzés, hogy ez zagotovochka minden menü mindig kéznél van.


Zöldborsó konzerv otthon

összetevők:

egy fél literes üvegben
Zöldborsó hámozott - 300 g
Víz - 1 liter
Só - 0,5 tk
Cukor - 0,5 tk


1. Zöld borsó héja.

Zöldborsó konzerv otthon

2. Cover vízzel, adjunk hozzá sót és a cukrot. Tedd a tüzet. Forraljuk fel. Csökken a hő az alacsony és főzzük 20 percig, ha megfelelően érett, hogy 25 perc alatt.
Zöldborsó konzerv otthon
3. Drain a sós keresztül szűrőedény.
Zöldborsó konzerv otthon
4. Sóoldat borsóból kell ismét szűrjük át egy kétrétegű cheesecloth.
Zöldborsó konzerv otthon
5. Borsó feküdt sterilizált üvegekbe. Hogyan sterilizálja üvegek a mikrohullámú itt. Töltsük sóoldattal nyakkivágással.
Zöldborsó konzerv otthon


6. Fedjük le a jar (nem csavaros). Az alján a bankot put törölköző (pamutszövet). Tedd az üveget egy serpenyőben. Öntsön meleg vizet (nem robbant a bank). Vizet nem éri fedezésére mintegy 1,5-2 cm, hogy forralás hatására merült fel a fedelet és a víz nem szivárog be az üveget. Forraljuk fel, és csökkentik a hő alacsony. Cook 20-25 - 0,5 -liter tégelyek, 30-25 - 1-literes üvegekbe. Vegye ki a serpenyőbe. Csavaros kupakkal. Mi kapcsolja be a fedelet és hagyjuk kihűlni.
Zöldborsó konzerv otthon


Még két recept:

konzerv zöldborsó

# 9726; Egy fiatal Peas
# 9726; a citromsav - egy teáskanál.
# 9726; Sugar - 2 evőkanál a csónakot.
# 9726; A sót - 2 evőkanál.
# 9726; a víz - egy liter forralt vízzel. Ez az összeg a folyadék elég 3 fél literes üvegben, jól, vagy 2, attól függően, hogy mennyit tesz a babot.

Ahhoz, zöldborsó télen a bankok állt egy hosszú idő, és még mindig jó állapotban fennmaradt, a sterilizálási folyamat hosszadalmas lehet. Először is meg kell forralni a borsót forró vízben, pre-elszámolási ki a hüvelyben. Vegye ki a babot és öntsük őket egy tésztaszűrő. Mi kihagyja azokat forró vízzel, miközben forró vízben 10 percig. Most kell egy jó öblítés borsót folyó víz alatt, keverés közben. Tedd a borsó, hadd folyik Vodicka. Közben zaymomsya pác.

Forraljuk fel a vizet forralás után dobja cukrot és a sót, és keverjük össze. Gáz enyhén csökken csepegtető elalvásért és a citromsav, most keverni még egyszer, és a kiáramló gáz.

Míg a pác lehűl tenni a bankok. A mosott tiszta edényekbe tesz a borsó és öntsük a pác rajta. Mintegy száma borsó valamivel több mint a fele a bankok, minden más pác (akkor is ezt a fele). Megjegyezzük, hogy a bankoknak kell önteni forró víz felett feltöltés előtt őket. Most egy nagy serpenyőben, tegyük a bankok (a törülközőt), felöntjük vízzel, és hozott egy kis tüzet 2-3 órán át.

Konzervált zöldborsó, savanyúság

# 9726; borsó, csak a pod.
# 9726; A sót - 2 kanál, tea - a számítás 1 teáskanál egy fél liter vizet.
# 9726; Sugar - 2 kanál, tea - számítás ugyanaz, mint a só.
# 9726; A víz főtt - 1 liter.
# 9726; zöld paprika csípős paprika - 1-2 pod a bank.

Elkészítéséhez konzerv zöldborsó otthon ezt a receptet, akkor először megszabadulni a hüvely és öblítsük le a borsót. Most öntsük a babot egy serpenyőbe, töltse ki őket vízzel. Hely közepes lángon, tedd a cukrot és a sót, forraljuk fél órán keresztül. Pepper lesz alaposan mossa le és vágjuk gyűrű.

Mossuk meg és fertőtlenítse a félliteres palackok. Ők fektették paprika és a borsó, a víz eltávolítására a sikló vagy kanalat - vizet nem öntjük. És ugyanaz vodichku amelyben főtt borsó, akkor lehet használni, mint a pác. Szűrjük le a folyadékot, forraljuk fel újra, és öntsük rá a borsó. Burite nagy fazék, az alsó, akkor tegye háló, szövet a bankok nem kopogtattak egymást, és nem véletlenül megrepedt a folyamat forraljuk. Alsó bankok fedezik fedő és öntsön vizet a nyak tetejére. Sterilizálás kell kb 40 percig közepes lángon. Most a zöldborsó a téli kikapcsol, és vegye ki az edényt, és azonnal csavaros kupakkal.

Helyezzük az üvegeket, hogy lehűljön éjjel. Most azt kell elrejteni megőrzése egy félreeső helyen, a pincében, és nincs meg az a pult alá vagy egy szekrény, top betakarni a borsó sötét volt.