Zudeka szindróma tünetei és kezelése

kórtörténet

Komplex regionális fájdalom szindróma első vezették be 1900-ban. Ezután a híres német sebész P. Zudek egyértelműen leírható a radiológiai jelek (specifikusan, az átláthatóság a csont az ábrán), amely került sor bizonyos gyulladásos reakciókban ízületek és csontszövet (ez történik nagyon gyorsan atrófia). Így Zudek bizonyítani tudja, hogy a vezető szerepet játszott a sérti a helyi vegetatív reakciókat. Ennek köszönhetően a felfedezés, a világ ortopédia, traumatológia jelentősen megváltozott.Az esemény a szindróma Zudeka

Mint már említettük, a fő oka a betegség - végtag sérülések által kísért különböző táplálkozási zavarok és a vazomotoros karaktert. Elég gyakran az oka a szindróma Zudeka helytelen vagy egyszerűen hibás kezelésére sérült csontok, banális tudatlanság kaparós rehabilitációs csontszövetekből, abnormális immobilizáció (csontrögzítő rögzített helyzetben), és így tovább. D. után immobilizációs eljárás zavaró tényezők különböző lehet forró eljárásokat, és így az úgynevezett durva rehabilitáció, amelynek segítségével végezzük a passzív mozgások és szakszerűtlen masszázs.

Továbbá van egy természetes kapcsolat a törött csont és valószínű, hogy komplex regionális fájdalom szindróma. Miután törés a sugár kar, mint például a valószínűsége a betegség megkapására valami mintegy 60%. Emellett gyakran kórokozója Zudeka szindróma válhat a betegség a gerinc.

Komplex regionális fájdalom szindróma: Tünetek

A fejlesztés a tünetek Zudeka szindróma fordul elő három fő szakaszból áll:

  • Az első szakaszban. Kezdetben, a bőr jelenik meg egy kis duzzanat és bőrpír. Beteg zavar fájdalom a sérült terület. Kefe, viszont korlátozott mobilitás, valamint a bőr körülötte forró tapintású. Általános szabály, hogy a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja a fenti tartják őket egészen természetes a sérülés után.
  • A második szakaszban. Duzzanat növekedni kezd, és a bőrt szerez jellegzetes kékes árnyalat. Vannak izomgörcsök, fokozott izomtónus. Fokozatosan sorvadt izomszövet és a bőr. Ettől a szakasztól röntgen világosan látható folt, amely körül helyezkednek el a csontokat.
  • A harmadik szakasz. Izom és bőr sorvadásnak indulnak még gyorsabb, így a csontvesztés történik. A végesség teljesen elveszti mobilitását és a fájdalom kezd növekedni, és képes lesz trudnovynosimoy. Ebben a szakaszban, a betegség krónikussá vált.


diagnosztika

Diagnózis Zudeka szindróma akkor értékelése alapján a klinikai tünetek. Ezen túlmenően, figyelembe véve a további eljárásokat. Amikor az X-ray bone problémát nagyon világosan meghatározott csontritkulás a csontok és az ízületek ankilózisát. Ez lehetővé teszi, hogy diagnosztizálni komplex regionális fájdalom szindróma abszolút valószínűsége. Azt is gyakran használják, hogy feltérképezzük a hőkamera. Ez határozza meg a hőmérséklet-különbség a szövetekben. Így megtudja, milyen stádiumban a betegség. Ezen túlmenően, az orvos felírhat ultrahang diagnosztika. Ez lehetővé teszi, hogy többet tudjon meg az állam az erek a sérült terület. Ezzel az információval, az orvos írhat fel precíz kezelést.

Komplex regionális fájdalom szindróma: Kezelés

Kezelést a alapján átadott tanulmányokat. Komplex regionális fájdalom szindróma karmantyúkar alkalmas arra is, hogy az első és második szakaszban. A kezelés szükséges fájdalomcsillapítók és a gyógyszert. A második magában vitaminokat B, izomlazítók és értágítók (drogok, amelyek célja, hogy enyhítsék a izomszövet). Különleges esetekben lehet szükség műtéti beavatkozásra.

A harmadik szakaszban a betegség csökkenése jellemzi a ecsetméretet (atrófia). Atrófia visszafordíthatatlanul befolyásolja a szövetek és az ízületek, így a kezelés után is Zudeka szindróma tűnhet kefe dystrophiában szindróma. Ebben az esetben, továbbá a hagyományos orvosi kezelés, a beteg kap egy különleges kívül torna, orvosi masszázs és speciális gyógytorna. Mindezen folyamatok nem csak gyógyítja komplex regionális fájdalom szindróma, hanem a megelőzés.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a megbízható megelőzés a betegség nem létezik. Ezért annak érdekében, hogy elkerüljék a súlyosbító Zudeka szindróma, óvatosan kell eljárni, hogy a kár az ecset. És abban az esetben a legkisebb gyanúja súlyosbodását van szüksége a lehető leghamarabb forduljon orvosához. Visszaesés elkerüléséhez csak akkor illetékes, és kellő időben történő kezelés.

Kapcsolódó hírek