Árnyalatok a nyak ultrahang a nyirokcsomók, submandibularis, axillaris és inguinalis obasti

Árnyalatok a nyak ultrahang a nyirokcsomók, submandibularis, axillaris és inguinalis obasti
A nyirokcsomók jelentős szerepet játszanak a szervezetben. Együtt csatornákat, amelyeken keresztül a nyirok áramlik, alkotnak egy egész hálózat elágazó burkoló minden szerv és az emberi test. A fő feladat -, hogy részt vegyen az immunitást, a szervezet tisztító külföldi mikroflóra és toxinok, rákos sejteket, valamint a fejlesztés számos protektív faktorok.A szerkezet és a helyét a nyirokcsomók

A nyirokcsomók többnyire elrendezve csoportok közötti izmok és a bőr alatti zsírszövet (felszíni) és a belső szervek körül (mély). A felületes nyirokcsomók, mely szabadon szonda közé állkapocs alatti, hónalji, lágyéki, nyak területén. több perifériás csomópontok, amelyek alatt található a bőr, a felső és alsó végtagok lehet izolálni a csoportból. Ez könyök és a térdhajlati klaszter.

Minden csoport hordoz nyirokcsomók tisztítás (csatornázás) nyirok folyik egy adott szervben vagy anatómiai tartományba. nyirok áramlás irányát mindig egybeesik a vénákat és nyirokerek mellett található a vénás. Kármentesítése nyirok átfolyik a felső végtagok, fordul elő a könyök és a hónalji nyirokcsomók csoportok, jelen, az alsó végtagokban - a térdhajlati és inguinalis csoportok. Nyirok eredő megtisztítja a csomópontokban a nyak régió és az alsó állkapocs.

A szerkezet a nyirokcsomók - kombinációja mirigyes parenchyma, vagy limfoid szövet, és a keret, amely létrehoz egy erős kötőszövetek. Kívül a kialakulását zárt kapszula, meglehetősen sűrű és könnyen kitapintható (tapintható) a bőr alá.

Annak alapján, amit ultrahang nyirokcsomók

Ultrahang technikát széles körben alkalmazzák a gyógyászatban, valamint más műszeres módszerekkel, mind primer diagnosztikai eljárás, és a kiegészítő. Ezen kívül azt is szolgálhat módja megkérdezése során számos sebészeti beavatkozás. Használt ultrahang és patológia különböző csomópontok minden csoport.

Az alapja az ultrahang - egy másik képessége az emberi test szöveteiben elnyelik vagy visszaverik az ultrahang hullámok, amely az úgynevezett „echogenicitást”. Ultrahangos érzékelő berendezés méri az összes hangjelzéseket visszavert szövet vagy elnyeli őket. Ezeket az információkat azután valós idejű feldolgozása a képernyőn. Diagnoszta kiértékeli a kapott képet, felismeri és azonosítja a rendelkezésre álló eltérítő normális vagy kóros nyirokcsomó státuszt.

Ennek része a nyirokcsomók nem csont, amely hyperechogenicity vagy a levegő rétegek. Limfoid és kötőszövet alakítószerkezet nyirokcsomók átlagértékek echogenicitást. Ez lehetővé teszi, hogy elegendő információ álljon során az ultrahang nyirokcsomók, hogy pontosan diagnosztizálni a betegséget.Milyen betegségek diagnosztizálhatók ultrahang nyirokcsomók

Ha a testület elegendő immunitás, a nyirokcsomók sikeresen megbirkózni a mennyiségű káros mikroflóra, amely a nyirok szállított nekik. A tisztítás után része nyirok folyadék és ellátása azt védő tényezők (killer sejtek és antitestek), a csomópontok elkezd utánállítást a következő rész. Ez akkor történik, folyamatosan egész emberi életet.

De fertőző középsúlyos és súlyos betegségek merülnek fel olyan helyzetben, amikor a nyirokcsomók nem elég kapacitása, és a nyirok előforduló mikroorganizmusok válhat oka gyulladás. Ez nyirokcsomó vagy gyulladás a nyirokcsomók a leggyakrabban diagnosztizált betegségük. Ez határozza meg mind klinikailag, mind ultrahanggal nyirokcsomók.

Lymphadenitis a nyak vagy állkapocs alatti régió jelenlétét mutatja a fertőző betegségek, hogy a hit különböző részei a fej, gyulladás a lágyéki csomópontok indikatív betegségek az alsó végtagok vagy a nemi szervek. Axillaris nyirokcsomó mutatja patológiai a felső végtag vagy emlő mirigyek. Elindított gyulladás vagy helytelen kezelés eredményeképpen a kialakuló extenzív üreg helyén nyirokcsomó genny (tályog) vagy meszesedések felhalmozódása. Mindezek a változások gyorsan azonosítható ultrahanggal nyirokcsomók.

Javallatok ultrahang magatartás

<>Ultrahang nyirokcsomók bármely csoport használt sok betegség diagnózisát. Ha volt egy éles fájdalom a nyirokcsomók, hogy nőtt a mérete, tömörebb lett, vagy éppen ellenkezőleg, úgy éreztem, folyadékkal, a tapintásos, ott kell lennie egy sürgős orvosi vizsgálatra. Ezen túlmenően, a bőrön át a nyirokcsomó válhat túlterhelt (piros), a lehet látható vörös vagy cianózis (kékes) útvonal, jelezve gyulladás a falak a nyirokerek.

US lágyéki nyirokcsomók látható általában gyanúja nyirokcsomó, amely eredményeképpen kifejlesztett urogenitális fertőzések. Ezek közé tartoznak különösen a szifilisz, chlamydia, a HIV. Ezen túlmenően, az ultrahang lágyéki kijelölt gyanúja onkológiai, vírusos, gombás és bakteriális betegségek, a kismedencei szervek és az alsó végtagok.

US nyaki nyirokcsomók is hozzárendelve, amikor növelik, amely akkor a különböző betegségek. US nyak értékes információt a gyulladás során elváltozások a nyirokcsomó, vagy annak tumor vagy metasztázis egyéb rosszindulatú elváltozások. US állkapocs alatti nyirokcsomókban vagy hónalji területen végzett gyanús neoplazma vagy fertőző nyirokcsomó-gyulladás.

Megfejtése ultrahang nyirokcsomók eredményeket

Nyirokcsomók, attól függően, hogy a hely, lehet különböző méretű. Lágyéki csoport akkora, mint egy borsó, az azonos - állkapocs alatti nyirokcsomókban, hónalji - 2 cm átmérőjű alkotnak minden kerek vagy ovális mirigyek .. Konzisztencia általában lágy és csomópontok kapszulát nem összefolynak a bőrrel és a bőr alatti zsír.

Elvégzésekor ultrahang nyirokcsomók a beteg bőrére kent gél diagnoszta végez mozgásérzékelő a vizsgált területen. A képernyőn látható méretét és alakját a nyirokcsomók, az állam a parenchyma és kapszula. Ha a nyirokcsomó egészséges, sima orvos látja az alakját anélkül, kiemelkedések vagy benövését, a kapszula az azonos vastagságú, és a limfoid szövetek belül homogén.

A jelenlétében a nyirokcsomó patológiai megváltoztatja a méretét hajlamosak nagyobb, és a kapszula kisimul vonalak. Különböző ciszták, tályogok, felhalmozódása kalcium (meszesedés), proliferációját tumorszövet vezető hirtelen eltérések mutatók echogenicitást.

Ultrahang vizsgálat a nyirokcsomók kellően informatív, így széles körben azzal a diagnózist. Töltött idő, ez segíthet a hozzárendelése a megfelelő terápia és az egészség megőrzéséhez.