Betegségek alma kapcsolatos hiány nyomelemek és ásványi anyagok

Gyakran a betegség alma és körte adódnak vagy -többletét bizonyos nyomelemek szükségesek az egészséges fejlődését a fa. Hogyan kell kezelni az ilyen betegségek. Mezőgazdasági gépek és gyorssegélyt.Vasily Ivanovich ment be az Akadémia. Visszaadja szomorú. Petya kérdezi - Mi Vasily Ivanovich nem felelt meg? Chapaev válaszok - Cal telt el, a vizelet telt el a matematika nem fogadják el, túlterheltek. Kérdezd mennyi lesz a második nemhogy kettő. Úgy érzem, hogy litruhoy szag, de nem tudok mondani.

Alma és körte a kertben nem csak szenved a fertőző betegségek, amelyek már tárgyalt egy korábbi cikkben Diseases almafák. Nagyon gyakran a betegség oka, a gyenge növekedés és termőtest, és néha fa halálozás a hiánya, vagy felesleges a talajban különböző mikro és makro elemek. A feladat minden kertész, hogy a háziállatok az összes szükséges anyagot, és hozzon létre a legjobb feltételeket a emészthetőség gyökerek és növények levelei. Rossz öntözés, alacsony vagy fordítva a talaj magas savtartalma (pH), a nem megfelelő vízelvezető - amelyek mindegyike vezethet alacsonyabb hozamok és csökken a minősége. Ellenőrizzük a levelek almafák és egyéb gyümölcsfák a kertben. Azok hiányában vagy más nyomelemek, mint általában, először jelennek meg a leveleken.

Betegségek alma kapcsolatos hiány nyomelemek és ásványi anyagok

Deficiency nitrogén. Nitrogén elengedhetetlen növények növekedését és fejlődését. Az alma, valamint a növények bolshenstve, az első jelei a nitrogén hiány van a sárguló levelek és a korai vedlés kéreg néha válik sárgás-narancs. A gyümölcstermő alma- és körtefák csökkent a virágrügyek száma, gyümölcs apró, ízük csökken, leesnek a korai, és nagyon rosszul tartani.

Azt kell mondanom, hogy a sárguló levelek is előfordulhat nem csak hiányzik a nitrogén, ezért mielőtt a nitrogén műtrágya, meg kell figyelni, hogy a növekedés mértéke az elmúlt évben. Az alma is jó növekedési növekedés hajtások 15-25 cm; A körte - 30-40cm növekedést. Azt is meg kell jegyezni, hogy „túltáplál” nitrogén fák is nagyon rossz, így ha az Apple az előző szezonban kialakult egy csomó hosszú hajtások, ideértve a zsírt, és ebben az évben elhagyja sárgák - ez az oka, amiért nem hiányzik a nitrogén, és még valami.

Az alkalmazási arány a nitrogén műtrágya a fiatal kerti 3-15gr 1 négyzetméter termőtest 10-18gr. Kívánatos, hogy nyilvántartást vezessenek a nitrogén mennyiségét bevezetett év fák növekedését. Ezek a feljegyzések teszik alkalmazni nitrogén műtrágya optimális mennyiségben, hogy a kívánt eredményt. Tehát, ha az elmúlt évben a növekedés kisebb vagy egyenlő, mint a minimális sebesség (alma 15cm, mert körte - 30cm), akkor ki kell jelölni egy maximális kijuttatási nitrogén műtrágya. Nitrogén műtrágyák főleg tavasszal, és csak az ammónia és lehet alkalmazni, tavasszal és ősszel. Mint azonnali enyhülést nitrogén éhezés fák lehet oldatával permetezzük karbamid (20-50 g 10 liter víz) - úgynevezett levélen alkalmazva.Betegségek alma kapcsolatos hiány nyomelemek és ásványi anyagok

Kálium műtrágyák alkalmazzák az arány csökkenése 8-15gr 1 négyzetméter, is permetezéssel almafák oldattal kálium-szulfid (100 g 10 liter víz).

Magnézium hozzájárul a kialakulásához a klorofill molekulák, azonban hátránya mindig ad okot, hogy halvány zöld levelek, és akkor kapcsolja be a sárga-erezett közötti és az élek mentén. A gyümölcsök esik túl korán, hajtások nőnek vékony, törékeny és gyenge.

A hiány a alma és körte kálium-oldatot kell permetezni magnézium-szulfát (200 g 10 liter vízben).

Betegségek alma kapcsolatos hiány nyomelemek és ásványi anyagok

A kalcium segít a növények felvenni, és transzfer tápanyagot a gyümölcslevek. A következmények kalciumhiány legnyilvánvalóbban megnyilvánult a gyümölcsök alma, ez vezet a kialakulásához úgynevezett keserű gödör, ami előbb-utóbb probkoveyut is lassítja a növekedést az egész fa és a gyökerek. Megy foltos sárguló levelek jelennek barnás foltok, élek a levelek barnulni és összegömbölyödik. Kalciumhiány legerősebben savanyú talajokon, egy tekercs nagy mennyiségű csapadék.

Bór nagyon fontos a kialakulását virágrügyek, és a gyökér növekedésének és tápanyagok felvételét a növények. A hiánya magzat fejlődik egy érdes bőrű és torz. A hozam csökken, csökken a levelek. Leggyakrabban hiányzik bór a lúgos és homokos talaj, vagy ahol készültek több, mint a norma nitrogén műtrágya és mész.

Kompenzálják a hiányzó bór permetezés oldattal bórsav (10-15gr 10 liter víz).

Betegségek alma kapcsolatos hiány nyomelemek és ásványi anyagok

A vashiány okozza klorózis a levelek, ezek az első sárga, majd vált világoszöld színű, hálózat sötétzöld erek. A vashiány csökkenéséhez vezet a hozam, gyümölcs rosszul festett rossz ízű. A probléma megoldásához, el kell kerülni a túlzott öntözés.

Kompenzálja a vashiány permetezzük a fák oldattal vas-szulfát (50-100gr 10 liter víz).

A cinkhiány betegséget eredményez cordata. A levelek válnak foltos, rövidebb hajtások, gyümölcsök kis csúnya. Tavaszi előtt bud szünet ajánlott permetezés oldattal cink-szulfát (5-10gr 10 liter víz).

Meg kell mondani, hogy a rendelkezésre álló nyomelemek és ásványi anyagok a növények számára közvetlenül kapcsolódik a talaj savassága (pH). Így, erősen savas talaj (pH = 4-nél kisebb) alumínium és mangán, Nastola emészthető gyökereket, hogy árthat őket, és a kalcium, foszfor, magnézium, kevésbé hozzáférhető, és a növények érzékelik a hátránya. Abban pH 7 feletti növények sok microcells nagyon nehezen emészthető. Ezért szükséges, hogy javítsák a feltétele a talaj, így azt egy semleges savasságát pH 7, amely létrehozza a leginkább blagoriyatnye feltételeit növekedés, fejlődés és gyümölcstermő alma- és körtefák.

Ahhoz, hogy növeli a talaj pH értékét, így kevésbé savas, használja tartalmazó termék mész. A pH csökkentésére a talajt használják alumínium-szulfát és kén. A használata alumínium-szulfát előnyös, hiszen szinte azonnal csökkenti a pH gyorsan vízben oldjuk. Kén lassan hat, a nedvesség hiánya több hónap.