Gyermek 2 éves

újszülött

A legfontosabb dolog szükséges az újszülött - a testi kapcsolatot az anya, a melegség és a szoptatás. Ezek a szükségletek lesz a legfontosabb az egész újszülött korban - az első hónapban az élet.Gyermek 1 hónap

A legfontosabb eredmények az első hónap - súlygyarapodás 500-1500 g megpróbálja tartani a fejét a hason fekvő helyzetben, és szemkontaktust az anya.

Gyermek 2 hónap

A két hónapos csecsemő - egy nagyon barátságos és élénk: mosolyog az anyja, közli a status változatos hangokat, és nem hullámok kezek és lábak, néha egyre felfüggesztett egy játék.

Gyermek 3 hónap

A három hónapos csecsemő már világosan látható etetés ritmus és az álmok. A gyermek aktívan kommunikál szeretteit és a mosoly hangok, szeret felfedezni a kezét, és magabiztosan feküdt a hasán, támaszkodva a karját.

Baba 4 hónap

A 4 hónap, a legtöbb gyermek képes felborulása, és egyre jobban érdekli az őket körülvevő világot: a látás lesz „felnőtt” minőség és kezeli képes megérteni a játék.

Baba 5 hónap

Az öt hónapos baba készül feltérképezni - körül forog a köldök, tekercs. Lehet, hogy érdekli a felnőtt élelmiszer. Gyakran az úton az első foga.

Gyermek 6 hónap

A 6. hónapban a baba elkezdi bevezetni egy új élelmiszer - hez az első szilárd ételek. Gyermek intenzíven kommunikálni szeretteivel, csobogó kezd változatos manipulálni játékok.

Baba 7 hónappal

7 hónapos, néhány gyermek is jó tartós és mások csak próbál szakadás a test a padlóról. Néhány mester ülés előtt bejárást. Sok felállni támogatásával.

Baba 8 hónappal

Nyolc hónapos baba a kéréssel, hogy megtalálják a témában találja a tekintetét. Vannak első hangutánzó szavak. Most jól csúszó lehet kijutni a támogatási ülő helyzetből.

Baba 9 hónappal

Kisgyermek tud állni, és át a gazdaság támogatását. Megjelenik „tétre fogást” - a gyermek tud hozni tárgyakat hüvelyk- és mutatóujjával. Íny és a fogak kitör igényel fokozott rágás terhelést.

Baba 10 hónap

10 hónap, sok gyerek veszi az első lépéseket. Baba vonszolja gyűjtő elemeket dobozokban és rájuk dobott, a záró és nyitó a takarót.

Baba 11 hónap

11 meyatsev sok gyerek kezd megtanulni járni és fellépések tárgyak, sootvetstvyuschie céljukat: a baba kerül aludni egy szállító autó rakomány. Egyes gyerekek vannak az első szavak.

Baba 1 év

Egy éves gyerek megérti, és elvégzi az egyszerű kéréseket, utánozza az intézkedések a felnőttek és a gyermekek, manipulálja a piramisok, kockákra.

Baba 1 év 3 hónap

A gyermek aktívan mozgó és változatos, képes futtatni. Tanulás használja a kanalat, úgy tud inni egy csésze. Összehasonlítva az első életévben majdnem megállt a súlygyarapodás és a növekedést.

Gyermek 1,5 év

A másfél évben baba mond mintegy 40 szó, az első javaslatok jelenhetnek meg. Az érdekelt könyvek - nézd meg a képeket, a lapozás. Tanulás használja ceruzák, kezdve a mester öltözködés készségeket.

Gyermek 1 év 9 hónap

Ebben a korban a babák általában már vezetve egyszerű formák és a színek, érdeklődéssel figyeli a gyerekek játszanak ( „játszik next”). Tud befejezni az utolsó szó ismerős verseket.

Gyermek 2 éves

Ezzel az életkor, a legtöbb gyerek birkózni a pot, óvatosan megtanulják, hogy nem létezik. A gyermek lehet hallgatni felnőtt magyarázatokat, néhány gyermek elkezd kérdéseket feltenni.

Gyermek 2,5 év

A két és fél éves, a gyerekek elkezdenek beszélni magáról: „Én vagyok.” A gyerek tudja tanulni lovagolni egy triciklit, dobás és elkapta a labdát, örömmel festékek és sculpts agyagból.

Gyermek 3 éves

A hároméves gyermek ruha és mossa. Kommunikál más gyerekek a játék kövesse az egyszerű szabályokat. Nagyon kíváncsi és keresik függetlenségét.

Gyermek 2 év. Mit tud csinálni? Steps több akadály váltakozó pályán tartsa az egyensúlyt, ha séta a deszkát feküdt a padlón. A szabadtéri játékok gyerekeknek 2 éves lehet benne ugrálás, futás, dobott egy labdát, és gördülő egy hullámvasút.A magasság és a gyermek súlya 2 év adatai orosz gyermekorvosok

Child Care 2 év

2 év rendszerint teljes fejlesztés a bankot. Kid kérdezi szavak vagy karakterek, néhány lőni magukat bugyi. Pot izpolzuetsya szánt nagy és kisvállalkozások számára.

A kognitív fejlődés a gyermek 2 éves

Ellentétben tárgyak alakja, mérete, színe:
Gyermek 2 év korrelál konfigurációs volumetrikus geometriai formák síkbeli képet; ró a mintát (bomlik betétek különböző méretű és alakú hasonló a furatok a kártya).
Ez elsősorban a három vagy több kontrasztos értékek (matryoshka gyűjt három helyi és más fül a show után).
Összegyűjti a piramis legnagyobbtól a legkisebb a négy (öt) gyűrűk elütő értékek (a show után).
Középpontjában három vagy négy színben Egyesek; felveszi a mintát.
Kezdi felismerni a súly, a textúra és a hőmérséklet tárgyak (nehéz, könnyű, lágy, kemény, hideg, meleg).
Éves kor alatti gyermekek számára a lap tartja függőleges, vízszintes, kerek, rövid és hosszú sorokat. Felhívja, hogy felhívja.

Szerencsejáték-tevékenység (alany-otobrazitelnye) gyermekeknél 2 éves korig:
Kiállítási felvétel: húz (fogások) nettó víz kedvenc játéka. Termel több egymást követő akciójáték vagy játék helyzet megoldja maga felmutatása játék anyagot, hogy egy probléma helyzet (táplálja a babát, ha posudku; teremgarázzsal, ha kocka és a gép). Ez használ tárgyakat helyettesített. Egy gyermek 2 éves teljesítő két egymást követő jelenet akció játék (lulls, etetés baba hordozza, töltse be a gépet):

 • kérésére egy felnőtt, kijelző nélkül,
 • utánzással.

Utánozza a közeli felnőtt (belföldi). „A szerepe a” ne vegye meg.
Konstrukciók épületek ki blokkok ismerős kis játékok (a kerítés, a ház pályán, szék, kanapé, asztal, stb.)

 • kérésére egy felnőtt,
 • modellezhető,
 • függetlenül.

A gyermek fejlődésére 2 éves korig lehetővé teszi neki, hogy játsszon együtt társaikkal és ugyanazokkal a játékokkal.

Érzelmi, aktív, aktív állapotban.
Jól hangolt a független képes cselekedni, és pozitív értékelést egy felnőtt.
Makacs, igényes beteg, ragaszkodva saját.
Elégedetlen, nem hajlandó lépéseket egy sikertelen kísérlet.

Kiabálás, gesztusok rossz:

 • Ha nem tudja teljesíteni a kérelmet a felnőtt,
 • utánozva egy barátja, egy másik gyermek,
 • magára a figyelmet.

Engedetlen, dühös korlátozott mozgás, válaszul a durva hang a felnőtt.
Nem hajlandó kommunikálni (rejtett) egy ismeretlen felnőtt.
Hosszú sírni, amikor gondoskodó anya, amikor megijedt, amikor megsértődött.
Smiles, gesztusok, úgy néz a szemébe, hogy tartsa a figyelmet egy felnőtt vagy egy másik gyermek, várta a dicséretet.
Mutat élénk érzelmeket, ha foglalkoznak szeretteit (arckifejezések, felkiáltójel, mozgás).
Mosolygó használ érzelmi beszéde a közös játék a gyerekekkel.
Élvezi önálló kiejthető szótagok, szavak.
Érzelmileg érdekli a zene, ének, népi formáit kicsi, mobil játékok, a hozzáállás őket különböztetni (aktív mozgás, lazaság, lenyűgöző, zavartság).
Lelkesen utal szórakoztató, beleértve a játékokat.
Ez azt mutatja, az érzelmi memória ismerős helyzetekben.
Érdeklődéssel néz rajzfilmek, gyermek tévéműsorok.

Érzelmileg előrevetíti eredmények:

 • saját akciók
 • felnőtt akció.

Empatikusak, szimpatizálnak a síró gyermeket, egy idős ember, törődik az állatok, a növények:

 • példa Felnőtt
 • saját kezdeményezésre (ritka).

Érzelmileg visszafogott, képes várni egy kicsit (miután felnőtt magyarázatot). Kényelmes az utasításokat: „Collect játékok”, „lehetséges”, „ez lehetetlen”. Érti a „jó”, „rossz”.

Beszéd a gyermek fejlődésére 2 év

Beszédértési:
Megérteni egy rövid történet (anélkül, hogy a cselekvés) a jól ismert események (amelyek nem egy séta).
Ez kérdésekre ad választ ezekre az eseményekre. Elvégzi legfeljebb három nagyságrenddel (Vegyük Vegyük fel). „Sajnálom”, „help” kérésére egy felnőtt. Knows (mutatja), a neve alkatrészek (ajkak, fogak, nyelv, homlok, fül, arc, stb) és a test (karok, lábak, hát).

Aktív beszéd (200-300 raznoproiznosimyh szó):
Ez használ ajánlattevő két vagy három szót, amikor kommunikál felnőtteknek és gyerekeknek, miközben azt mondják, a kéréseket.
Kifejezések nem díszített. Úgy kezdődik, hogy használja a melléknevek és névmások, elöljárók, határozószók. Ő hívja magát a harmadik személy.
A szerződő négysoros ismerős vers, énekelt együtt. Két-három mondat elmondja, mit lát abban a pillanatban. Kérdez. Nevek tárgyak a képen:

Könnyű szó helyettesíti a helyes. Ez ad becslést magában: „jó”, „nagy”, „szép”. Azt mondja: „viszlát”, „amíg”, „köszönöm”, „hello” a kiejtés az egyén.

Háztartási, a gyermekek 2 éves

Egyél óvatosan, nem izzad.
Ha a tisztításhoz terc tenyér az arc.
Ez letöröljük egy felnőtt.
Ruha magukat (húz zoknit, egy kalap, cipő (egy kis segítség egy felnőtt)). Részben levetkőzött.
Ő ismeri a helyet, a ruházat, cipő, ételek, játékok. Felhasználás zsebkendő (miközben az emlékeztető). Szabályozza a fiziológiai szükségletek.

7ya.ru - információ projekt családi problémák: terhesség és szülés, gyermeknevelés, az oktatás és a karrier, a gazdaság, a szabadidő, egészség és szépség, a családi kapcsolatok. A helyszíni munka tematikus konferenciák, blogok, fenntartotta az értékelés óvodák és iskolák naponta közzétett cikkek és versenyek.

Ha hibát talál laphibák pontatlanságok, kérjük ossza meg velünk. Köszönjük!