komplex regionális fájdalom szindróma - tünetek, okok, kezelés

Mi Zudeka szindróma?

Tünetei a szindróma Zudeka

Az első szakasz:
 • vörösség, duzzadás;
 • bőr meleg tapintású; fájdalom;
 • mozgásukban korlátozott.
Második szakasz:
 • a bőr kékes árnyalatú;
 • duzzanat;
 • izomgörcsök;
 • súlyosan korlátozzák a mobilitást.
Harmadik szakasz:
 • bőr és az izom atrófia;
 • közös elveszti mobilitását.

Okok Zudeka szindróma

komplex regionális fájdalom szindróma - tünetek, okok, kezelésKomplex regionális fájdalom szindróma is kialakulhat miatt léziók korábban sérült szövetben vagy a túlzott terhelés a sérült csont. A betegség oka lehet egy szövet tömörítés helytelenül egymásra helyezett kötést, vagy hegek törés forgalomba. Várható, hogy a fejlődés dystrophia befolyásolja pszicho-emocionális tényező - betegség fogékony főleg nagyon érzékeny, szenvednek különböző fóbiák emberek.

A kezelés a szindróma Zudeka

A kezelés függ a betegség stádiumától. Az akut betegség stádiumától jellemzi intenzív izom állapotban. Érintett végtag rögzítésekor révén egy különleges busz. Normalizálja a hang a vegetatív idegrendszer segítségével akupunktúra és a gyógyszereket. A krónikus betegség során a stimuláció a vérkeringés és visszaállítani a mobilitás alkalmazott hőkezelés vagy krioterápia. valamint fizikoterápia.Az akut szakaszban, meg kell kímélni az érintett végtag.

Amikor szindróma Zudeka első tünetek a gyulladás fordul elő: a bőr vörös, duzzadt, viszkető, és egy idő után válik kékes. Mozgalom az érintett végtag nagyon fájdalmas. Gyulladás szükségszerűen válik komplex regionális fájdalom szindróma, de a bekövetkezése után orvoshoz. Előfordul, hogy a gyulladás halad spontán, de hajlamos a visszaesés, ami hozzájárulhat a alultápláltak.

Az orvos fogja tenni egy x-ray az érintett rész, a test és rögzíti a beteg végtag. Ő nevez fájdalomcsillapítók, kortikoszteroidok kiegészítő kalciumot. Előfordul, hogy a fájdalom csökken sebészeti vagy különböző gyógyszerek adása a szimpatikus idegeket.

a betegség

Német sebész P. Zudek ismertetett három szakaszban a betegség:
 • Stage 1 - akut. Gyulladásos tünetek súlyosak fájdalom az érintett ízület, mozgásukban korlátozott.
 • 2. szakasz - disztróf. Bőrpír eltűnik, de a duzzanat nem szűnik meg. A bőr az érintett területen válik hideg, kemény, kékes válik. Fokozott izomtónus. A bőr és az izmok fokozatosan sorvadás. X-ray a csontok közelében a látható jellegzetes foltok.
 • 3. szakasz - atrófiás. A betegség krónikussá válik. Van egy veszteség a csontszövet, bőr atrophia és az izom, a fokozatos korlátozása mobilitás a közös, hogy a teljes merevség; lehetséges ankilózis. A fájdalom növekszik, a bőr és a bőr alatti zsírszövet elvékonyodása, fokozott verejtékezés.

Az emberek szenvednek dystrophiában Zudeka tapasztalható rendkívüli fájdalmat, annak ellenére, hogy a markáns fizikai változások nem lesznek elérhetőek.

Komplex regionális fájdalom szindróma veszélyes?

Gyakran előfordul, hogy az első és második szakaszában a betegség továbbra is gyógyítható. A harmadik lépésben sorvadás fordul elő, amely visszafordíthatatlanul befolyásolja szövetek és ízületi. Fizioterápiás részlegesen helyreállítani a mobilitás az érintett ízület.

Megelőzés Zudeka szindróma?

Megbízható eszköz a megelőzés létezik. Folyamatosan meg kell legyen óvatos. Átvitele után sérülés feltétlenül hallgatni a „figyelmeztető jelzés”, amely „küld” szervezet.

További cikkek a témában: